Acest eveniment a avut loc.
Vezi alte evenimente cu , .
Vezi alte evenimente la din .

UPDATE: Evenimentul a fost anulat!

Marţi, 6 martie 2012, începând cu ora 20:00, la Opera Naţională din Bucureşti va avea loc un concert extraordinar, dedicat „Zilei Femeii„, susţinut de Richard Galliano şi Accordion Ensemble “Concertino”, acompaniaţi de „Eastern Royal Orchestra” din Sankt Petersburg, sub bagheta dirijorului Daniil Zaharov.

Artistul francez Richard Galliano este cunoscut iubitorilor de jazz pentru reprezentaţiile sale la acordeon, în apariţii atât solo, cât şi acompaniat de mari orchestre. A colaborat de-a lungul carierei sale cu artişti celebri, precum Chet BakerMichel PetruccianiBrigitte FontaineEddy Louiss sau Juliette Greco. În cariera sa a fost influenţat de către Clifford Brown şi de către tatăl său, Lucien Galliano. Totodată, inspirat de admiraţia faţă de prietenul său Astor Piazzolla, creatorul de tango nuevo, Galliano a reuşit cu noul stil new mousette să aducă ceva nou în tradiţia franceză.

Fondat în 2003, Accordion Ensemble „Concertino” a avut ca scop renaşterea acordeonului clasic în Republica Moldova. Membrii grupului, studenţi şi absolvenţi ai Academiei de Muzică, Teatru şi Arte Plastice din Republica Moldova, sunt şapte acordeonişti, câte un bass-ist, un pianist şi un toboşar care şi-au propus să demonstreze publicului larg că la acordeon se poate interpreta şi muzică clasică, jazz, world etc. Numeroasele trofee câştigate de acest grup a confirmat ceea ce Richard Galliano a afirmat că reprezintă: „Cel mai bun colectiv din Europa„. Grupul a concertat pe scenele din Italia, Danemarca, Germania, Franţa, Austria, Luxembourg, China, Belgia, Azerbaidjan, Federaţia Rusă.

Eastern Royal Orchestra, condusă de dirijorul Daniil Zaharov şi care reuneşte artişti de primă clasă internaţionali, este cunoscută publicului bucureştean din 2011, când au susţinut un emoţionant concert de Crăciun – „Regal Vienez.

La concertul dedicat zilei de 8 Martie, Richard Galliano va interpreta piese ale lui Johann Sebastian Bach, Felix Mendelssohn, Vladimir Zubitsky, dar şi compoziţii ale bunului său prieten Astor Piazolla, precum „Primavera portena„, „Inverno porteno” sau „Otono porteno„.

Bilete Richard Galliano

Biletele pentru concertul Richard Galliano de la Opera Naţională din Bucureşti se găsesc la diferite categorii de preţuri.

Categoria VIP: 350 lei
Categoria 1: 230 lei
Categoria 2: 120 lei

Biletele pentru acest concert pot fi achiziţionate online pe www.bilete.ro.

UPDATE:  Persoanele care au achiziţionat bilete prin intermediul www.bilete.ro şi doresc să renunţe la acestea şi să recupereze contravaloarea biletelor achiziţionate (fără taxele de curierat sau de transfer bancar – conform condiţiilor de vânzare de bilete ale www.bilete.ro) o vor putea face la casieria sau sediul www.bilete.ro prezentând biletele achiziţionate şi codul comenzii de bilete în perioada 24 februarie – 10 martie 2012!

Persoanele care sunt în imposibilitatea de a ajunge la casieria sau sediul bilete.ro pot trimite biletele prin curier la sediul Bilete.ro (până în maximum data de 10 martie 2012 – data la care biletele trebuie să ajungă în sediul bilete.ro) contravaloarea biletelor returnându-se în contul indicat de persoana care a achiziţionat biletele.