Acest eveniment a avut loc in data de 22 Feb 2015.
Vezi alte evenimente cu .
Vezi alte evenimente la , din , .

Sâmbătă (21 februarie 2015) şi duminică (22 februarie 2015), Ravi Coltrane va susţine două concerte în România, la Cluj-Napoca (Casa de Cultură a Studenţilor) şi Bucureşti (Sala Radio). Cele două concerte Ravi Coltrane Quartet fac parte din turneul european de promovare a albumului „Spirit Fiction”, iar pe scenă îi va avea alături pe David Virelles la pian, Dezron Douglas la bass şi pe Johnathan Blake la baterie.

Ravi Coltrane, fiul marelui gigant al jazz-ului, John Coltrane, reprezintă un nume de seamă al scenei de jazz internaţionale remarcându-se ca saxofonist, şef de formaţie sau compozitor. Instrumentist la saxofon tenor şi saxofon sopran, şef de formaţie şi compozitor, Ravi Coltrane este estimat printre cei mai de seamă improvizatori ai momentului din generaţia medie a muzicienilor americani de gen.

S-a născut la New York pe data de 6 august 1965, dar a crescut la Los Angeles. Deşi celebrul său tată a murit când nici nu împlinise 2 ani, Ravi a moştenit talentul şi înclinaţia lui John Coltrane pentru muzică, în prima parte a vieţii acultând jazz, R&B, soul şi muzică clasică, ca mai apoi să studieze clarinetul în liceu. Pasiunea pentru saxofon şi-a descoperit-o în 1986 la Institute for the Arts din California. O influienţă importantă asupra lui Ravi Coltrane a avut-o fără îndoială Steve Coleman, un alt nume greu al jazz-ului, cu care a lucrat la şase albume.

De-a lungul timpului, Ravi Coltrane a cântat cu nume sonore ale muzicii cum ar fi pianiştii McCoy Tyner, Herbie Hancock, saxofoniştii Pharoah Sanders, Branford Marsalis, Michael Brecker, chitaristul Carlos Santana, bass-iştii Stanley Clarke, Christian McBride, bateristul Roy Haynes.

După numeroase colaborări, Ravi Coltrane şi-a lansat în anul 1998 primul său disc „Moving Pictures”, urmat de alte două, cele intitulate „From the Round Box” (2000) şi „Mad 6” (2002). Ravi Coltrane are înregistrate 6 albume ca şi lider.

Începutul anului 2005 l-a găsit pe Ravi Coltrane alături de Al Jarreau şi George Duke în turneu în India pentru a suţine lupta împotriva viruslui HIV. Pe 18 ianuarie a concertat in Delhi la un festival de muzică, prilej cu care l-a întâlnit pe marele Ravi Shankar care de altfel îl influenţase pe John Coltrane în alegerea numelui fiului său.

Bilete Ravi Coltrane la Cluj-Napoca şi Bucureşti

Biletele pentru concertele Ravi Coltrane Quartet de la Cluj-Napoca şi Bucueşti au fost puse în vânzare în reţeaua Eventim şi online pe www.eventim.ro, la mai multe categorii de preţ, în funcţie de poziţionarea locurilor în sală.

Categorie Preţ
Categoria I 145 lei cumpără bilete
Categoria II 125 lei cumpără bilete
Categoria III 85 lei cumpără bilete