Miercuri, 19 aprilie 2017, de la ora 20:00, Phoenix, una dintre cele mai emblematice trupe rock româneşti, aniversează 55 de ani de carieră muzicală printr-un concert la Arenele Romane din Bucureşti. 

Phoenix 55 este un eveniment ce se va desfăşura pe parcursul anului 2017, prin intermediul a 4 concerte aniversare desfăşurate în Bucureşti: Phoenix and Friends – Rock Edition, Phoenix and Friends – Gala Folk – concert unplugged, acustic, SymPhoenix – concert simfonic sub bagheta dirijorului Daniel Jinga şi Phoenix Arhaic alături de artişti reprezentativi pentru folclorul arhaic românesc.

Phoenix and Friend Rock Edition, primul din seria celor 4 concerte aniversare, debutează pe 19 aprilie 2017 la Arenele Romane din Bucureşti şi coincide cu ziua de naştere a liderului Nicu Covaci, care împlineşte 70 de ani.

Dan Andrei Aldea, Călin Pop (Celelalte Cuvinte), Roman Iagupov (Zdob şi Zdub), AG Weinberger, Rareş Totu, Alin Oprea (Talisman), Crivăţ şi Luparul (Bucovina), Trooper, Bodo (Proconsul), Eugen Mihăescu şi Gabi Guriţă Nicolau (Krypton), Tavi Iepan (Rezident EX) sunt doar câţiva dintre invitaţii speciali, care vor urca pe scenă alături de Phoenix. De asemenea, Malcom J. Lewis, celebru pentru colaborările cu Ozzy Osbourne sau Humble Pie, poate fi ascultat pe 19 aprilie la Arenele Romane. Un moment special va fi rezervat celor doi chitarişti tineri Flavia Staicu şi Andrei Cerbu, care fac parte din programul de susţinere a tinerilor muzicieni susţinut şi desfăşurat de membrii formaţiei Phoenix.

Prezenţa lui Moni Bordeianu, membru fondator, primul solist şi coautor al unor piese celebre, precum „Vremuri”, „Canarul” şi „Totuşi sunt ca voi”, şi a lui Dorel Vintilă, baterist în perioada 1969-1971, reprezintă momente emoţionante care vor fi trăite de membrii Phoenix.

După concertul de la Arenele Romane, în clubul Tribute din Bucureşti, într-un cadru mai restrâns,  va avea loc un jam session susţinut de formaţia Phoenix cu ocazia zilei de naştere a lui Nicu Covaci.

Înfiinţată în 1962, la Timişoara, trupa Phoenix este considerată drept pionier, deschizător de drumuri în rock-ul românesc. Pe parcursul a 55 de ani de activitate, trupa a încercat şi dezvoltat mai multe subgenuri rock, de la beat la hard rock, de la psihedelic rock la rock progresiv. Drumul muzical al trupei a fost marcat atât de schimbările survenite în componenţa membrilor, cât şi de schimbările politice din anii ’70. Cu peste 20 de materiale discografice lansate, Phoenix este una dintre cele mai iubite trupe rock de la noi din ţară. Piese ca „Nunta”, „Mica Ţiganiadă”, „Mugur de fluier”, „Strunga” şi „În umbra marelui urs” sunt doar o mică parte din moştenirea importantă pe care trupa Phoenix o lasă istoriei rock-ului românesc.

Bilete Phoenix 55 la Arenele Romane din Bucureşti

Biletele pentru concertul Phoenix 55 – Rock Edition, ce va avea loc pe 19 aprilie 2017 la Arenele Romane din Bucureşti, pot fi achiziţionate online de pe www.ambilet.ro, la mai multe categorii de preţ:

Categorie Preţ
VIP (nr. limitat de bilete) 300 lei
Early Bird 1 (primele 250 bilete) 75 lei
Early Bird 2 (următoarele 250 bilete) 90 lei
Preţ normal 120 lei
  • Biletele VIP includ accesul la eveniment, accesul la Afterparty din club Tribute, cadou promoţional din partea formaţiei Phoenix, sesiune foto şi de autografe
  • Accesul la Afterparty din clubul Tribute este posibil doar prin achiziţionarea biletelor VIP
  • Copiii peste 7 ani plătesc bilet şi trebuie să fie însoţiţi de un adult

Phoenix 55 – Rock Edition este un eveniment organizat de Fundaţia Phoenix.