Trupa britanică Paradise Lost este cea mai recentă confirmare pentru ediţia de toamnă a METALHEAD Meeting, ce se va desfăşura pe 27 septembrie 2014, la Arenele Romane din Bucureşti.

Formată la sfârşitul anilor ’80, trupa originară din Halifax este una dintre cele mai apreciate şi iubite trupe de doom metal-gotic metal din industria muzicală, este considerată fondatoarea stilului Gothic Metal, denumire acordată datorita albumului „Gothic”, lansat în 1991, o producţie vitală pentru mişcarea metal din întreaga lume. Sound-ul trupei s-a perfecţionat treptat la mijlocul anilor ’90, trupa ajungând să încorporeze în piesele sale foarte multe instrumentaţii electronice, mai ales de pe albumul din 1997, „One Second”.

Până în prezent, Paradise Lost au la activ 13 albume de studio, iar piese precum „One Second”, „Forever Failure”, „Erased”, „Say Just Words”, „Gothic” sau „As I Die” sunt în powerplay-urile radiourilor de profil de pe tot globul, iar Paradise Lost este un headliner de necontestat la majoritatea festivalurilor din Europa şi de peste ocean.

Trupa nu este străină de ţara noastră, prima prezenţă în România a britanicilor a fost exact acum 20 de ani, pe 11 iunie, în 1994 la Skip Rock pe Stadionul Dinamo, un concert cu casa închisă. Ultimul concert în România a avut loc în cadrul Tuborg Green Fest presented by Sonisphere Festival, în vara lui 2010.

Alături de headliner-ii Paradise Lost şi Finntroll, pe scenă vor mai urca Hatesphere din Danemarca, pentru a doua oară în România, trupa finlandeză Profane Omen, urmând ca organizatorii să mai anunţe încă trei nume, în curând.

Bilete METALHEAD Meeting 2014 la Arenele Romane

Biletele pentru ediţia METALHEAD Meeting din 27 septembrie 2014 pot fi achiziţionate din reţeaua Eventim şi online pe www.eventim.ro sau www.iabilet.ro, la preţuri ce variază în funcţie de perioada şi de poziţionarea faţă de scenă:

Categorie – Preţ până la: 01.07 01.08 01.09 Pe 27.09
Acces General 65 lei 80 lei 100 lei 120 lei cumpără bilete
Golden Circle 80 lei 110 lei 130 lei 150 lei cumpără bilete

METALHEAD Meeting este un eveniment organizat de Metalhead România.