Joi, 30 iunie 2016, de la ora 20:00, Omar Sosa Quarteto Afro Cubano va susţine primul concert în România, la Sala Radio din Bucureşti, în cadrul platformei de evenimente Jazz Night Out, proiect promovat de Twin Arts.

Omar Sosa s-a născut în 1965 în Camagüey, Cuba şi la vârsta de 8 ani a început să studieze percuţia şi marimba (instrument de percuţie de provenienţă africană) la conservatorul din oraşul natal. Pe perioada liceului a luat lecţii de pian la şi şi-a completat educaţia muzicală la Institutul Superior de Arte din Havana. Având această bază muzicală, Omar şi-a dat frâu liber inspiraţiei şi a început să cucerească lumea cu muzica sa, ajungând să aibă până la 100 de concerte pe an în 6 continente.

Nominalizat de şapte ori la premiile Grammy, Omar Sosa este un artist cu o identitate distinctă, reuşind să exploreze şi să exploateze rădăcinile africane ale culturii cubaneze şi să le scoată la iveală prin filtrul său autentic, îmbinând jazzul cu muzica afro-cubaneză. Muzica sa este un mix de misticism, jazz, aforisme afro-cubaneze, world music şi latino, cu multiple influențe din hip-hop și din muzica clasică.

Omar Sosa a fost răsplătit şi recunoscut la nivel internaţional pentru contribuţiile sale în muzică primind multiple premii de la BBC Radio 3 World Music Awards în 2014 şi 2006. În anul 2003, Omar Sosa a primit premiul pentru „Albumul Anului” la categoria Afro-Caribbean Jazz, acordat de către Jazz Journalists Association din New York.

Aflat pentru prima dată în Bucureşti, Sosa va prezenta la Jazz Night Out cel de-al 24-lea său album, care e definit de titlul pe care îl poartă. „Ilé” în traducere liberă însemnă „pământul de acasă”, un termen provenit din Africa de Vest.

Alături de Omar Sosa, pe scenă îi vom vedea pe Leandro Saint-Hill (saxofon şi flaut), Childo Tomas (voce şi bas) şi Ernesto Simson (tobe).

Bilete Omar Sosa la Sala Radio din Bucureşti

Biletele pentru concertul pe care Omar Sosa Quarteto Afro Cubano îl va susţine pe 30 iunie 2016, la Sala Radio din Bucureşti, vor fi disponibile în reţeaua Eventim, dar şi online, pe www.eventim.ro, la mai multe categorii de preţ, în funcţie de poziţionarea locurilor în sală.

Categorie Preţ
Categoria I 175 lei cumpără bilete
Categoria II 145 lei cumpără bilete
Categoria III 115 lei cumpără bilete

Concertul pe care Omar Sosa Quarteto Afro Cubano îl va susţine la Sala Radio din Bucureşti este organizat de Twin Arts.