Duminică, 5 iunie 2016, de la ora 18:00, trupa Maroon 5 va susţine pentru prima dată un concert în România, în Piaţa Constituţiei din Bucureşti. Concertul face parte din turneul de promovare al albumului „V”, iar primele 5000 de bilete la preţ promoţional pentru acest concert au fost vândute în 10 minute de la punerea în vânzare.

Accesul în spaţiul de concert se va face începând cu ora 16:30, concertele din deschidere, susţinute de Antonia şi Les Elephants Bizarres, vor începe de la 17:30. Trupa Maroon 5 va urca pe scenă după ora 20:00.

Solistul trupei, carismaticul Adam Levine, împreună cu ceilalţi 5 membri ai formaţiei vor cânta live piesele care i-au făcut celebri, în faţa a zeci de mii de fani. De-a lungul carierei, trupa a câştigat nenumărate premii muzicale, printre care şi 3 premii Grammy.

Formaţia americană s-a fondat în 1995, la Los Angeles, sub numele de Kara’s Flowers, dar după 6 ani şi-au schimbat numele în cel actual. În acea perioadă au lansat trei albume: „We Like Digging” (1995), „The Fourth World” (1997), „Stagg Street Recordings” (1999).

Trupa şi-a mărit componenţa şi a adoptat numele de Maroon 5 în 2001, iar un an mai târziu au lansat şi albumul de debut în noua formulă, „Songs About Jane”. Melodiile „She Will Be Loved” şi „Sunday Morning” au fost incluse pe acest material discografic, împreună cu hitul „This Love”, a cărui variantă live le-a adus un premiu Grammy.

În 2007, Maroon 5 a lansat albumul „It Won’t Be Soon Before Long”, care le-a adus încă un premiu Grammy pentru hitul „Makes Me Wonder”. De asemenea, pe acest material de studio au fost incluse şi cântecele „Wake Up Call” şi „Won’t Go Home Without You”, dar şi piesa în duet cu Rihanna, „If I Never See Your Face Again”.

După 3 ani, în 2010, trupa a lansat „Hands All Over”, albumul pe care a fost inclus celebrul „Moves Like Jagger”, care a ocupat primul loc în multe topuri, printre care şi în Billboard Hot 100. Acest hit, împreună cu „Misery”, au adus formaţiei nominalizări la Grammy pentru doi ani consecutivi.

În 2012, Maroon 5 a lansat albumul „Overexposed”, single-urile „Payphone”, „One More Night”, „Daylight” şi „Love Somebody” cucerind primele poziţii ale topurilor. Pentru promovarea materialului, trupa a susţinut un turneu mondial între 2012 şi 2014, fiind unul dintre cele mai bine vândute turnee din acea perioadă.

Cel mai nou album al lor, „V” a debutat în 2014 pe locul 1 în Billboard Hot 200 şi prezintă o descriere a călătoriei muzicale a grupului până în prezent. „Maps”, primul single de pe album, a stabilit recordul pentru cel mai bun start al unui grup în TOP 40, în ultimii 18 ani şi a intrat în TOP 100 în peste 18 ţări. „Animals”, „Sugar” sau „Feelings” sunt alte piese care au adus notorietate materialului. Mai mult, videoclipul piesei „Sugar”, care a fost nominalizată la premiile Grammy, are peste 1 miliard de vizualizări pe YouTube.

Turneul de promovare a albumului „V” a început în luna februarie 2015 şi va continua până în luna octombrie 2016, incluzând şi concertul de la Bucureşti, de pe 5 iunie 2016.

Bilete Maroon 5 în Piaţa Constituţiei din Bucureşti

Biletele pentru primul concert Maroon 5 din România, programat pentru 5 iunie 2016 în Piaţa Constituţiei din Bucureşti, pot fi achiziţionate din reţeaua Eventim şi online de pe www.eventim.ro, la mai multe categorii de preţ, în funcţie de poziţionarea locurilor, începând cu 30 martie 2016, ora 16:00.

Categorie Preţ normal Preţ Early Bird
Diamond Circle 572.4 lei - cumpără bilete
Golden Circle 464.4 lei - cumpără bilete
Normal Circle 194.4 lei 151.2 lei cumpără bilete

Concertul Maroon 5 de la Bucureşti este organizat de Marcel Avram, East European Production şi D&D East Entertainment.