Joi, 24 martie 2016, de la ora 20:00, Joshua Redman Trio va concerta în premieră în România, la Sala Radio din Bucureşti, în cadrul seriei de evenimente Jazz Night Out. Celebrul saxofonist american, Joshua Redman vine la Bucureşti în formula de trio, cu Joe Sanders (contrabas) şi Gregory Hutchinson (tobe).

Născut în Statele Unite ale Americii, în 1969, cu un tată muzician (legendarul saxofonist Dewey Redman) şi o mamă bibliotecară şi dansatoare, Joshua Redman a copilărit înconjurat de discuri cu blues, jazz, rock, dar şi cu muzică clasică, indiană, indoneziană şi africană. Pasiunea sa pentru muzică s-a evidenţiat din copilărie, însă abia după ce a terminat colegiul, la Harvard, s-a decis să se dedice în totalitate muzicii.

Până în prezent a înregistrat 15 albume şi a concertat pe marile scene ale festivalurilor de jazz din toată lumea. A compus coloana sonoră pentru deja clasica peliculă „«Unchiul Vanya» de pe strada 42/ Vanya on 42nd Street” şi  apare în filmul „Kansas City”, al regizorului Robert Altman.

Deşi este considerat unul dintre cei mai tehnici interpreţi de jazz, declară întotdeauna că mai are enorm de exersat şi e departe de a fi mulţumit de ceea ce cântă, însă nu se poate opri.

Joshua Redman este unul dintre câştigătorii premiului Thelonious Monk şi are două nominalizări la Grammy.

În decursul carierei, saxofonistul a colaborat cu nume sonore ale industriei muzicale, precum The Rolling Stones, Stevie Wonder, The Bad Plus, Chick Corea, Dave Brubeck, The Dave Matthews Band, Jack DeJohnette, Bill Frisell, Herbie Hancock, Roy Hargrove, Quincy Jones, B.B. King, Branford Marsalis, Brad Mehldau, Pat Metheny, Marcus Miller şi Dianne Reeves.

Bilete Joshua Redman Trio la Sala Radio din Bucureşti

Biletele pentru concertul Joshua Redman Trio de la Sala Radio din Bucureşti, de pe 24 martie 2016, pot fi achiziţionate din reţeaua Eventim, dar şi online, de pe www.eventim.ro, la mai multe categorii de preţ, în funcţie de poziţionarea locurilor în sală.

Categorie Preţ
Categoria I 165 lei cumpără bilete
Categoria II 135 lei cumpără bilete
Categoria III 105 lei cumpără bilete

Concertul pe care Joshua Redman Trio îl va susţine în România este organizat de Twin Arts.