Acest eveniment a avut loc in data de 29 Nov 2015.
Vezi alte evenimente cu .
Vezi alte evenimente la din .

Duminică, 29 noiembrie 2015, de la ora 19:00, José Carreras va susţine un concert în premieră la Cluj-Napoca, la Sala Polivalentă. Evenimentul este intitulat „The Very Best Of The Legendary Tenor José Carreras” şi face parte din turneul mondial al artistului „A Life In Music”.

Invitata specială a celebrului tenor, şi de această dată, va fi soprana Nataliya Kovalova. Cei doi artişti vor fi acompaniaţi de orchestra Filarmonicii de Stat „Transilvania”, care va fi dirijată de nepotul celebrului tenor – David Gimenez.

Prin intermediul acestui spectacol, José Carreras îşi va încânta publicul cu celebrele melodii din perioada „Belle Epoque”, arii de operă, operetă şi musicaluri: de la „Nessun Dorma” şi „La Donna e Mobile” la „Core n’grato”, La Traviata „Brindisi” şi Man of La Mancha „The impossible dream”.

Celebrul tenor a transmis cu bucurie clujenilor următorul mesaj: „Salutare! Sunt José Carreras. Sunt încântat că am posibilitatea să cânt pentru prima oară în Cluj-Napoca. Acest lucru se va întampla în cadrul turneului meu mondial! De asemenea, sunt fericit că am posibilitatea să cânt din nou pentru minunatul public din România. Concertul va avea loc pe data de 29 noiembrie şi face parte din turneul „A Life In Music”. Ne vedem în Cluj şi multe multe mulţumiri!”.

În data de 28 noiembrie 2015, cu o zi înainte de concert, José Carreras va primi titlul de Doctor Honoris Causa, din partea Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca.

José Carreras s-a născut în Barcelona şi a studiat muzica în oraşul natal. În 1970 şi-a început carieria muzicală la Gran Teatre del Liceu din Barcelona, jucând în piesele Nabucco şi Lucrezia Borgia. Cariera sa cuprinde peste 60 de roluri interpretate pe marile scene muzicale ale lumii, cele mai importante fiind: Andrea Chenier, La Boheme, Tosca, Werther, Don Carlo, Carmen, Forta Destinului, I Pagliacci, Elixirul Iubirii şi Bal Mascat, dar şi înregistrări cu mari artişti care au activat în afara ariei muzicii clasice, printre care Diana Ross, Klaus Meine, Charles Aznavour, Sarah Brightman.

Artistul a făcut parte din proiectul „Cei trei tenori”, alături de Placido Domingo şi Luciano Pavarotti, cu care a început în 1990 o serie de concerte populare, ce au continuat până în 2003. Albumul „Carreras-Domingo-Pavarotti: The Three Tenors In Concert” deţine recordul Guinness Book pentru cel mai bine vândut album clasic.

Bilete José Carreras la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca

Biletele pentru concertul José Carreras, din 29 noiembrie 2015 de la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, sunt disponibile în reţeaua Eventim şi online pe www.eventim.ro, la mai multe categorii de preţ, în funcţie de poziţionarea locurilor în sală.

Categorie Preţ
VIP 500 lei cumpără bilete
Categoria I 350 lei cumpără bilete
Categoria II 300 lei cumpără bilete
Categoria III 250 lei cumpără bilete
Categoria IV 200 lei cumpără bilete
Categoria V 150 lei cumpără bilete

Concertul José Carreras, din 29 noiembrie 2015 de la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, este organizat de Project Events.