Acest eveniment a avut loc in data de 14 Sep 2017.
Vezi alte evenimente cu .
Vezi alte evenimente la din .

UPDATE: Din motive logistice, concertul trupei The Jesus and Mary Chain a fost ANULAT.

Toţi cei care şi-au achiziţionat bilete la acest eveniment îşi vor recupera integral contravaloarea. Cei care au achiziţionat bilete online prin Eventbook.ro vor fi informaţi printr-un email de la [email protected] despre procedura de refund. Cei care au achiziţionat bilete de la librăriile partenere din reţeaua Eventbook îşi pot recupera banii odată cu prezentarea biletelor la punctul din care au fost cumpărate.


Joi, 14 septembrie 2017, de la ora 18:30, The Jesus and Mary Chain susţine un concert în premieră în România, la Amfiteatrul „Mihai Eminescu”, din Parcul Naţional „Lia Manoliu” din Bucureşti. Concertul deschide cea de-a doua ediţie a festivalului de film documentar muzical DoK Station care se desfăşoară în perioada 14-17 septembrie 2017.

Formaţia de rock alternativ The Jesus and Mary Chain s-a format în 1983, în Scoţia, din iniţiativa fraţilor Jim şi William Reid. Albumul de debut „Psychocandy” (1985) a primit recenzii favorabile din partea presei de specialitate. Acesta reprezintă şi momentul în care trupa dă tonul noise pop cunoscut în anii ’80.

Influenţaţi de muzica celor de Velvet Underground, The Stooges, The Ramones sau The Shangri-Las, stilul celor de la The Jesus And Mary Chain reprezintă o combinaţie de zgomot cu distorsionări pop şi indie, iar muzica lor devine referinţă pentru genul shoegaze de la începutul anilor ’90. Folosirea melodiei „Just like honey” în filmul „Lost in Translation”, regizat de Sofia Coppola, aduce trupa în atenţia generaţiei alternativ rock.

https://www.youtube.com/watch?v=w9lfvtu2-bg

Până în prezent, trupa a lansat 7 albume de studio, cel mai recent „Damage and Joy” a fost lansat în 2017, după o pauză de 19 ani.

Bilete The Jesus and Mary Chain în Amfiteatrul „Mihai Eminescu” din Bucureşti

Biletele pentru concertul The Jesus and Mary Chain, ce va avea loc pe 14 septembrie 2017 în Amfiteatrul „Mihai Eminescu” din Bucureşti, pot fi achiziţionate online de pe www.eventbook.ro sau în reţeaua naţională a librăriilor Humanitas, la preţuri care diferă în funcţie de perioada de achiziţie:

Categorie Perioada Preţ
Acces General  până la 13 septembrie 95 lei
Acces General ziua concertului 120 lei

Amfiteatrul „Mihai Eminescu” – Centrul Cultural „Mihai Eminescu” se află în zona Parcul Național, str. Arh. Hîrjeu, nr. 61, Sector 2.

DokStation Music Documentary Film Festival este singurul festival de documentare muzicale din București. Proiecțiile, concertele, evenimentele și atelierele pentru copii și tineri se vor desfășura în mai multe cartiere ale capitalei. A doua ediție DokStation este dedicată muzicianului britanic David Bowie.