Joi, 3 noiembrie 2016, de la ora 20:00, Jack DeJohnette Trio feat. Ravi Coltrane & Matt Garrison susţin un concert la Sala Radio din Bucureşti, în cadrul seriei de evenimente Jazz Syndicate Live Sessions. The Jam Community feat. DJ Vasile vor urca pe scenă pentru a performa în deschiderea evenimentului.

Acum douăzeci de ani, Jack DeJohnette i-a reunit pentru prima dată pe scenă pe saxofonistul Ravi Coltrane şi pe basistul Matthew Garrison, pentru a cânta muzica lui John Coltrane la Muzeul Brooklyn, în New York. Cei trei instrumentişti reprezintă linia de prestigiu a unor mari familii ale jazz-ului şi explorează improvizataţii deschise din propriile lor compoziţii.

De mai bine de cinci decenii, câştigătorul Premiului Grammy Jack DeJohnette şi-a stabilit o reputaţie incontestabilă ca fiind unul dintre cei mai mari toboşari din istoria genului. Artistul a colaborat cu unele dintre cele mai emblematice figuri din jazz-ul modern, precum: John Coltrane, Miles Davis, Ornette Coleman, Sonny Rollins, Thelonious Monk, Bill Evans, Stan Getz, Keith Jarrett, Chet Baker, George Benson, Stanley Turrentine, Herbie Hancock, Dave Holland, Joe Henderson, Freddie Hubbard şi Betty Carter.

De-a lungul carierei, artistul a abordat cu uşurinţă diverse genuri, precum R&B, world music şi avant-garde.

„De mic copil, am ascultat toate tipurile de muzică şi nu le-am împărţit niciodată pe categorii. Am luat lecţii de pian şi am ascultat operă, country şi western music, rhythm and blues, swing şi jazz. Pentru mine, totul a fost muzica şi totul a fost excelent. Am păstrat acest sentiment despre muzică, despre toate genurile muzicale şi l-am păstrat cu mine oricând şi oriunde. Am avut această credinţă în ciuda tendinţei actuale de a încerca să categoriseşti oamenii şi muzica.”, a mai adăugat muzicianul.

Saxofonistul şi compozitorul american Ravi Coltrane a devenit cunoscut atunci când s-a alăturat celebrului baterist Elvin Jones în grupul Jazz Machine. După ce a contribuit la aproape treizeci de seturi de înregistrări ca sideman pe lângă alţi muzicieni, Ravi Coltrane a realizat în 1998 propriul album ca lider, „Moving Pictures”, urmat de alte cinci materiale lansate până în prezent. De-a lungul carierei, artistul a evoluat pe scenă alături de instrumentişti celebri precum: McCoy Tyner, Branford Marsalis, Carlos Santana şi Roy Haynes

Matt Garrison este un basist american, considerat unul dintre cei mai talentaţi muzicieni de jazz ai generaţiei sale. În 2000, a debutat cu primul său album, care-i poartă numele, iar până în prezent a mai lansat peste 20 de materiale. Una dintre cele mai mari realizări ale sale a fost colaborarea cu Whitney Houston, alături de care cântat în cadrul turneului „Nothing But Love World Tour”.

Bilete Jack DeJohnette Trio feat. Ravi Coltrane & Matt Garrison la Sala Radio din Bucureşti

Biletele pentru concertul Jack DeJohnette Trio feat. Ravi Coltrane & Matt Garrison la Sala Radio din Bucureşti, de pe 3 noiembrie 2016,  pot fi achiziţionate online de pe www.eventim.ro, la mai multe categorii de preţ, în funcţie de poziţionarea locurilor în sală.

Categorie Preţ
Categoria 1 185 lei cumpără bilete
Categoria 1A 165 lei  cumpără bilete
Categiria 2 145 lei  cumpără bilete
Categoria 2A 135 lei  cumpără bilete
Categoria 3 115 lei  cumpără bilete
Categoria 3A 105 lei SOLD OUT

Concertul Jack DeJohnette Trio feat. Ravi Coltrane la Sala Radio din Bucureşti este un eveniment organizat de Jazz Syndicate.