Joi, 8 iulie 2021, de la ora 20:00, celebrul trio italian Il Volo susține un concert în premieră în România, la Arenele Romane din București, în cadrul turneul mondial „The best of 10 years”. Spectacolul, care a obținut cele mai bune rezultate din cariera de 10 ani a grupului, își propune să-i omagieze pe José Carreras, Plácido Domingo și Luciano Pavarotti, trei artiști arhicunoscuți care au cucerit întreaga lume cu vocile și interpretările lor de excepție.

Inițial, concertul a fost programat pentru data de 15 iulie 2020 la Sala Palatului, dar a fost reprogramat, din cauza pandemiei generate de noul coronavirus (COVID-19). Biletele care au fost deja achiziţionate îşi vor păstra valabilitatea pentru noua dată, fără a fi necesară o altă revalidare.

Este permisă participarea doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore, precum și pentru persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2, fapt dovedit prin documente medicale (test RT-PCR pozitiv la data diagnosticului, bilet de externare din spital etc).

Turneul „The best of 10 years” a început în septembrie 2019 cu un concert grandios la Arena di Verona şi a continuat în America Latină, din Mexic până în Brazilia, și în alte 12 țări, în acest an.

Gianluca Ginoble, Ignazio Boschetto şi Piero Barone şi-au început cariera la vârsta de 14 ani, odată cu apariția într-o emisiune TV. Producătorul emisiunii a fost cel care i-a reunit într-un trio și le-a dat și numele de scenă Il Volo. Talentul lor s-a făcut remarcat de la început, astfel că au început să devină din ce în ce mai cunoscuți și au ajuns să cânte pe scenă cu nume uriașe ale muzicii internaționale, precum Barbra Streisand, Bono, Carlos Santana şi Eros Ramazzoti. Sunt singurii interpreţi italieni care au fost invitaţi să participe la „We Are The World For Haiti” (2010) alături de alte 80 de vedete mondiale.

https://www.youtube.com/watch?v=h4ZTfpGL1D4

Piesa „Grande Amore” le-a adus trofeul Sanremo (2015), aceasta fiind și piesa cu care Italia a intrat în competiția de la Eurovision în același an. Ulterior au lansat albumul „Notte Magica – un omagiu adus celor trei tenori”, Carreras – Domingo – Pavarotti, iar în 2016 şi 2017 au susținut un turneu mondial care a înregistrat un succes fără precedent. La concertul de deschidere din Florența li se alătură chiar Plácido Domingo, acesta fiind difuzat în 500 de cinematografe din Italia și întreaga lume.

Cel mai recent album Il Volo, „Musica” (2019), include și piesa „Musica Che Resta”, cea care a impresionat publicul de la Sanremo (2019). Albumul se află deja în Top 10 al celor mai bine vândute albume de pe iTunes, în 14 ţări, printre care Malta, Brazilia, Israel și multe altele, fiind al doilea cel mai bine vândut album în Japonia, după „Bohemian Rhapsody”. Il Volo a lansat cinci albume de studio cu statut de platină şi au obținut două nominalizări la Premiile Grammy.

Bilete Il Volo la Sala Palatului din București

Biletele pentru concertul pe care Il Volo îl va susţine la Arenele Romane din Bucureşti, pe 8 iulie 2021, pot fi achiziţionate din reţeaua Eventim şi online de pe www.eventim.ro, la mai multe categorii de preţ, în funcţie de poziţionarea locurilor în sală.

Biletele care au fost deja achiziţionate pentru concertul programat pentru 15 iulie 2020 îşi vor păstra valabilitatea pentru noua dată, fără a fi necesară o altă revalidare.

Categorie Preț
Categoria VIP 440 lei bilete
Categoria I 390 lei bilete
Categoria II 340 lei bilete
Categoria III 290 lei bilete
Categoria IV 195 lei bilete
Categoria V 145 lei bilete

Concertul Il Volo de la Arenele Romane din Bucureşti este organizat de BG Sound Stage.