Acest eveniment a avut loc in data de 19 Nov 2015.
Vezi alte evenimente cu .
Vezi alte evenimente la din .

Joi, 19 noimebrie 2015, începând cu ora 20:00, trompetistul libanez, Ibrahim Maalouf va susţine un concert la Sala Radio din Bucureşti, în cadrul seriei de evenimente Jazz Night Out, organizate de Twin Arts.

Ibrahim Maalouf va urca pe scenă alături de Frank Woeste (pian), Rick Margitza (saxofon), Scott Colley (bas) şi Clarence Penn (percuţie). În concertul de la Bucureşti, artistul va promova cel mai recent album, „Kalthoum”, proiect dedicat şi inspirat de opera divei egiptene Umm Kulthum, cea mai cunoscută voce a lumii arabe.

Ibrahim este cunoscut în concertele sale pentru că acesta cântă la o trompetă modificată care permite atingerea unor tonuri din muzica tradiţională arabă – una din principalele sale surse de inspiraţie, pe care o combină cu incursiuni în rock, dar şi în muzică clasică. Concertele sale sunt energice, însă în acelaşi timp există şi părţi mai degrabă contemplative şi mistice, inspirate din cultura libaneză, surprinse foarte bine în documentarul Souffle.

Ibrahim Maalouf s-a născut în anul 1980 în Beirut, Liban, într-o familie intelectuală de artişti: tatăl său este trompetist, mama pianistă, iar bunicul său poet şi muzicolog. Când Ibrahim avea doar câţiva ani, familia lui s-a mutat la Paris unde a studiat trompeta alături de tatăl său.

La vârsta de 9 ani, Ibrahim Maalouf concerta alături de tatăl lui în Europa şi Orientul Mijlociu interpretând arii celebre ale lui Antonio Vivaldi, Henry Purcell şi Tomaso Giovanni Albinoni. La vârsta de 15 ani s-a remarcat în faţa muzicienilor profesionişti, atunci când a interpretat Concertul Brandeburgic nr. 2 de Bach, piesă ce este considerată una din cele mai dificile compoziţii pentru trompetă din repertoriul clasic. A absolvit cu succes cursurile Conservatorului din Paris unde în prezent este profesor de improvizaţie.

În perioada 1999-2003, Maalouf a câştigat 15 premii internaţionale la competiţii importante din zona jazz, printre care Premul Întâi la National Trumpet Competition din Washington. În palmaresul său se numără şi premiile „Revelaţia anului” la Victoire de Jazz şi „Cel mai bun artist World Music la French Awards”. Talentul său a fost remarcat şi de Sting cu care a colaborat la un proiect.

Bilete Ibrahim Maalouf la Sala Radio din Bucureşti

Biletele pentru concertul Ibrahim Maalouf de la Sala Radio din Bucureşti, de pe 19 noiembrie 2015, pot fi achiziţionate din reaţeaua Eventim şi online de pe www.eventim.ro, la mai multe categorii de preţ, în funcţie de poziţionarea locurilor în sală.

Categorie Preţ
Categoria I 155 lei cumpără bilete
Categoria II 135 lei cumpără bilete
Categoria III 95 lei cumpără bilete

Concertul Ibrahim Maalouf la Bucureşti este susţinut de Ambasada Libanului în România şi Institutul Francez din Bucureşti şi face parte din seria de concerte Jazz Night Out, prezentată de Twin Arts.