Acest eveniment a avut loc in data de 31 Jul 2015.
Vezi alte evenimente cu , , , .
Vezi alte evenimente la din .

Vineri, 31 iulie 2015, de la ora 20:00, formaţia HIM va susţine un concert în Parcul Rozelor din Timişoara. În deschidere, pe scenă vor urca trupele Myrath, Tiarra şi Aeon Blank.

Program concert HIM la Timişoara

17:15 – acces
18:15 – Aeon Blank
19:00 – Tiarra
20:00 – Myrath
21:30 – HIM

Finlandezii de la HIM revin în România, la nouă ani după primul concert susţinut aici, la Sibiu, în cadrul festivalului ARTmania. Ville Vallo şi colegii săi sunt consideraţi iniţiatorii genului „love metal”, un amalgam de stiluri muzicale ca rock alternativ, gothic şi melodic heavy metal. Cei care vor fi prezenţi la concertul finlandezilor din Timişoara vor putea asculta unele dintre cele mai cunoscute cântece ale trupei: „Join me in death”, „Funeral of Hearts” sau „Rip out the Wings of a Butterfly”.

HIM a fost premiată cu un disc de aur în SUA, fiind prima formaţie finlandeză care a reuşit această performanţă pe teritoriu american. Discografia trupei numără opt albume de studio, iar cel mai recent material discografic datează din 2013. În ciuda faptului că a apărut într-o perioadă în care vânzările de albume au scăzut considerabil, „Tears On Tape”, aşa cum se numeşte albumul, a ajuns să fie recompensat cu discuri de platină în Finlanda şi Germania.

În deschiderea finlandezilor vor urca pe scenă trupele Myrath, Tiarra şi Aeon Blank. Tunisienii de la Myrath – o trupă de rock progresiv, se remarcă prin sound-ul aparte, o îmbinare a elementelor de heavy metal cu armoniile specifice rock-ului progresiv, alături de elementele orientale specifice originii lor.

Tiarra este reprezentanta de seamă a genului gotic/simfonic rock din metalul autohton. Trupa s-a remarcat în numeroase ocazii prin sound-ul inedit dat de integrarea viorii şi a violoncelului. Aeon Blank vor aduce pe scenă doze din muzica lor puternic influenţată de trupe ca: Pink Floyd, Black Sabbath sau Marilyn Manson. Formaţia are două single-uri lansate: „Of Gravity and Passion” şi „Auguries of Innocence”, care s-au remarcat în topul Radio Guerrilla.

Bilete HIM în Parcul Rozelor din Timişoara

Biletele pentru concertul HIM, ce va avea loc în 31 iulie 2015 în Parcul Rozelor din Timişoara, au fost puse în vânzare şi pot fi achiziţionate din reţeaua Eventim şi online pe www.eventim.ro. Primele 1000 de bilete aflate în promoţie au fost deja epuizate.

Număr bilete Preţ
Acces general 135 lei cumpără bilete

Concertul HIM din Timişoara este un eveniment organizat de Phoenix Entertainment împreună cu Primăria Timişoara, marcând astfel primul pas în demersul de a crea un nou centru concertistic având în vedere faptul că Timişoara reprezintă un centru multicultural cu tradiţie.

Reguli de acces la concertul HIM

În ceea ce priveşte regulile de acces la eveniment, următoarele obiecte sunt strict interzise: sticle (inclusiv sticlele de parfum de orice cantitate, orice alte sticle sau deodorante), bidoane de plastic, cutii de băutură, conserve, artificii, bannere susţinute de beţe, spray-uri, scaune, arme, băuturi sau mâncare, obiecte contondente, animale de companie, bagaje voluminoase, lasere, aparate foto profesioniste (cu obiectiv detaşabil) sau aparate de înregistrare audio-video. De asemenea, accesul cu umbrele este strict interzis. În caz de vreme nefavorabilă, publicul este rugat să vină la concert cu pelerine de ploaie. Organizatorii nu vor stoca şi păzi obiectelor prezentate în lista de mai sus pe durata concertului.

Restricţii de circulaţie în zona concertului HIM

Parcul Rozelor – locul de desfăşurare al evenimentului – va fi închis pentru oamenii care nu posedă bilet, iar cei care deţin un bilet valid vor putea intra în spaţiul de concert începând cu ora 17:15. Circulaţia va fi restricţionată între orele 10:00 şi 23:00 pe străzile spl. Spiru Haret şi str. George Enescu, respectiv pe aleile pietonale adiacente Canalului Bega, pe tronsonul cuprins între str. Michelangelo şi str. 20 decembrie 1989.

Totodată, circulația rutieră se va închide pe str. Academician Alexandru Borza (fostă str. Trandafirilor) pe data de 31 iulie 2015 între orele 10:00 şi 23:00.

Circulatia pietonală va şi ea restricţionată pe str. Academician Borza după ora 15:00 numai pe lungimea gardului Parcului Rozelor între nr. 6 şi 11. Această porţiune a străzii va funcţiona ca o zonă tampon, iar cei care vor să achiziţioneze bilete o pot face accesând punctele de vânzare amplasate în faţa cordonului de siguranţă al jandarmeriei.

Phoenix Entertainment doreşte să îşi ceară scuze cetăţenilor muncipiului Timişoara pentru posibilul disconfort creat.