Acest eveniment a avut loc in data de 23 Feb 2018.
Vezi alte evenimente cu , , , , , , .
Vezi alte evenimente la din .

Vineri, 23 februarie 2018, de la ora 21:00, trupa Grimus susţine un concert în Fratelli Studios din Bucureşti, cu ocazia lansării noului album, „Unmanageable Species”. Alături de trupă, pe scenă vor mai fi Like Lovers (Germania), Fine, It’s Pink, Doru Trăscău (The Mono Jacks), George Gâdei (Travka) şi Alexandra Ungureanu.

La 4 ani de la albumul „Emergence”, Grimus revine cu materialul „Unmanageable Species”. Compus şi înregistrat integral în Germania, în august 2017, „Unmanageable Species” conţine 9 piese, toate în limba engleză, produse de Jan Kerscher. Fiecare dintre piese a luat viaţă printr-un proces unic, într-un mod care a însemnat o premieră şi pentru Grimus.

Trupa a decis să exprime vizual cele nouă poveşti prin mâna creativă a lui Dan-Raul Pintea, pictor clujean care s-a ocupat de artwork-ul albumului, transpunând fiecare piesă într-o pictură unicat.

„«Unmanageable Species» a fost înregistrat în Nürnberg, mixat în Berlin şi masterizat în Hamburg. Colaborarea cu producătorul Jan Kerscher şi perioada de aproape o lună petrecută în studioul său îndepartat din Bavaria ne-au izolat de orice sistem al cărui motor al progresului este neliniştea. Procesul creativ a fost intens şi ne-a interconectat până la punctul în care contactul cu lumea exterioară ne transforma, prin contrast, în sălbăticiuni. Dedicăm acest album tuturor celor care îşi păstrează coloana vertebrală, într-o ţară cu un sistem de valori mult prea debusolat pentru ca acest aspect să mai fie considerat un merit„, spune Vali Rauca despre album.

Originară din Cluj-Napoca, trupa Grimus este o formație de rock alternativ, înființată în anul 2005. Grimus este anagramarea aproximativă a cuvântului „simurgh”, ce reprezintă o pasăre gigantică din mitologia persană.

Trupa a susţinut concerte la festivaluri internaţionale precum Sziget (Ungaria), EXIT (Serbia), Rock for People (Cehia), Eurosonic (Olanda), Arezzo Wave (Italia), Waves Viena (Austria) şi Saraang (India), dar şi concerte în deschiderea unor trupe precum Red Hot Chili Peppers, Placebo, Hurts, Deep Purple şi Roxette.

În 2007 au câştigat finala naţională a concursului Global Battle of the Bands şi au participat la finala mondială de la Londra, iar în 2008 au lansat albumul de debut, „Panikon”. Prima lor piesă oficială în limba română, „Umbre”, lansată în 2010, a fost piesa anului la City FM, iar piesa „Started” a devinit coloana sonoră a spotului de promovare Tuborg timp de un an de zile.

Primul single de pe noul album, „Carelessly” a fost lansat pe 22 ianuarie 2018.

Bilete Grimus la Fratelli Studios din Bucureşti

Biletele pentru concertul Grimus de la Fratelli Studios din Bucureşti, de pe 23 februarie 2018, pot fi achiziţionate online de pe www.blt.ro la preţul de 50 lei.

Categorie Preţ avans Preţ la intrare
Acces General 50 lei 60 lei bilete

La intrare în seara spectacolului, biletele vor putea fi cumpărate la preţul de 60 lei, în limita disponibilităţii.