Acest eveniment a avut loc in data de 17 Jun 2012.
Vezi alte evenimente cu , .
Vezi alte evenimente la din .

Duminică, 17 iunie 2012, Goran Bregovic va susţine alături de bandul său Wedding and Funeral Orchestra, un concert de excepţie la Sala Polivalentă din Târgu Mureş, începând cu orele 20:00.

Născut în 1950, în Bosnia şi Herzegovina, Goran a studiat vioară, la care renunţă, iar mai apoi chitară. Perioada adolescenţei a fost una tumultoasă, a încercat în mai multe rânduri să intre la o şcoală de artă însă ori a fost dat afară, ori familia nu l-a sprijinit. Din 1971 se ocupă numai de muzică, ca membru al trupei Jutro, care 3 ani mai târziu îşi schimbă numele în Bijelo dugme, grup rock cu care începe să devină din ce în ce mai cunoscut în Europa de Est.

După destrămarea trupei în 1989, Goran începe să compună muzică pentru coloanele sonore a diverse filme, printre cele mai renumite amintim „Time of the Gypsies”, „Arizona Dream” sau „Queen Margot”, regizorul cu care a lucrat cel mai mult fiind Emir Kusturica.

Muzica lui Goran Bregovic a devenit cunocută în toată lumea, nu doar în zona Balcanilor, datorită versatilităţii sale şi a uimitoarei combinaţii a unor genuri muzicale foarte diferte ca de exemplu muzica populară balcanică şi tango. Emblema muzicii sale este considerată a fi muzica ţigănească cu influenţe din diverse culturi precum cea sârbă, croată sau grecească.

Bilete Goran Bregovic Târgu Mureş

Biletele pentru concertul Goran Bregovic şi Wedding and Funeral Orchestra de la Sala Polivalentă din Târgu Mureş sunt disponibile în Mureş Mall la următoarele categorii de preţuri:

Categoria 1: 120 lei
Categoria 2: 90 lei
Categoria 3: 70 lei
Categoria 4: 50 lei
Categoria 5: 30 lei

Pe 18 iunie 2012 Goran Bregovic şi a sa Wedding and Funeral Orchestra vor concerta la Cluj-Napoca.