Vineri, 29 septembrie 2017, de la ora 20:00, Goran Bregović împreună cu Wedding and Funeral Orchestra susţin un concert la Arenele Romane din Bucureşti. Trupele Bosquito şi Timpuri noi vor cânta în deschiderea spectacolului celebrului cântăreţ balcanic.

După doar un an de la cel mai recent concert la Bucureşti, Goran Bregović revine pe scena Arenelor Romane, împreună cu orchestra sa, pentru a reedita show-ul său spectaculos care îmbină dansul cu muzica. La cererea publicului, Goran Bregović se întoarce în ţara noastră cu un spectacol sub forma unei noi călători prin toată cariera sa. Atât hiturile care l-au făcut celebru în Balcani, cât şi piese de pe albumele sale mai noi vor fi reinterpretate de către muzician.

Originar din Boznia şi Herţegovina, Goran Bregović s-a remarcat la nivel internaţional datorită stilului muzical unic, reprezentat printr-o combinaţie între folk şi tradiţional, cu influenţe rock. Creaţiile lui se ghidează după acest melanj, însă primesc tendinţe şi din muzica tradiţională ţigănească sau cea din Balcani. Artistul a debutat în 1969 când i s-a propus să fie basistul formaţiei Kodeksi, care a devenit mai târziu celebra trupă iugoslavă, Bijelo Dugme. În această formulă, muzicianul a avut o mulţime de spectacole, până în anii ’90, când a hotărât să continue doar cu activitatea solo.

Începând cu anul 1998, cântăreţul a început să colaboreze cu Wedding and Funeral Orchestra, alături de care concertează şi în prezent. De asemenea, artistul a mai colaborat cu numeroși artiști din industria internaţională, precum Gipsy Kings şi Eugene Hütz, dar şi cu Emir Kusturica, pentru coloanele sonore ale unor filme celebre.

La începutul anilor ’90, cariera solo a muzicianul a început să crească surprinzător, până a ajuns unul dintre cei mai apreciaţi artişti din Europa de Est. De-a lungul carierei sale, cântăreţul balcanic a compus coloana sonoră pentru 33 de filme şi a lansat 17 abume de studio. Hiturile „Bella Ciao”, „Kalashnikov” şi „Gas Gas” i-au adus succesul internaţional şi numeroase premii.

Bilete Goran Bregović la Arenele Romane din Bucureşti

Biletele pentru concertul Goran Bregović de la Arenele Romane din Bucureşti, de pe 29 septembrie 2017, pot fi cumpărate din reţeaua Eventim şi online de pe www.eventim.ro, la mai multe categorii de preţ, în funcţie de perioada de achiziţionare.

Categorie Preţ Presale Preţ după 1 sept.
Categoria A 185 lei 200 lei bilete
Categoria B 119 lei 130 lei bilete
Categoria C 75 lei 100 lei bilete

Concertul Goran Bregović de la Arenele Romane este organizat de Bestmusic Live Concerts