Acest eveniment a avut loc in data de 29 May 2024.
Vezi alte evenimente cu , , , .
Vezi alte evenimente la din .

Miercuri, 29 mai 2024, de la ora 19:00, stagiunea ARCUB Jazz Live continuă seria de concerte live în Sala Mare a Hanului Gabroveni din București, cu un crossover între muzica clasică și jazz. Georgiana Mihăilă (flaut), Cătălin Răducanu (pian), Vlad Rațiu (contrabas) și Bogdan Pop (tobe) vor prezenta, în formula de cvartet, Suitele 1 și 2 pentru flaut și trio de jazz ale celebrului pianist, compozitor, jazzman și dirijor Claude Bolling.

Discipolul celebrului Duke Ellington, Claude Bolling a lăsat în urma sa o carieră impresionantă, fiind cunoscut drept inventatorul muzicii crossover, în care combină un trio de jazz cu un solist clasic. Unul dintre cele mai cunoscute proiecte în acest sens sunt Suitele pentru flaut și trio de jazz cu pian, lansate în 1975, colaborare cu renumitul flautist Jean-Pierre Rampal, cu un succes răsunător peste Ocean, fiind nominalizate la Premiile Grammy și care s-au menținut timp de 530 de săptămâni în topul Billboard.

Concertul From Classic to Jazz de la ARCUB – Hanul Gabroveni readuce în atenția publicului unele dintre cele mai cunoscute lucrări ale lui Claude Bolling în interpretarea contemporană a tinerilor virtuozi Georgiana Mihăilă (flaut), Cătălin Răducanu (pian), Vlad Rațiu (contrabas) și Bogdan Pop (tobe).

De la momente de virtuozitate solistică până la interacțiuni energice între instrumentiști, următorul concert din stagiunea ARCUB Jazz Live propune publicului o experiență inedită, în care rigurozitatea muzicii clasice se îmbină armonios cu libertatea și expresivitatea jazzului.

Inițiată în 2014, stagiunea concertelor de jazz de la ARCUB a adus publicului de profil cele mai noi experimente din zona jazzului, artiști consacrați și nume noi de pe scena autohtonă și europeană. Început ca o completare a Bucharest Jazz Festival și continuat pe parcursul anilor sub forma stagiunilor jazz JAZZAJ, Artist in Residence, programul și-a propus să devină o pepinieră pentru noile direcții în jazzul românesc și european, o platformă pentru creativitatea scenei muzicale din România. În 2024, ARCUB Jazz Live continuă programul dedicat promovării jazzului contemporan cu un line-up ce include artiști de excepție din peisajul jazzistic autohton și promite o experiență muzicală unică atât pentru publicul de gen, cât și pentru cei care descoperă acum una dintre cele mai versatile forme de expresie muzicală – jazzul.

Bilete From Classic to Jazz la ARCUB din București

Biletele pentru concertul From Classic to Jazz pot fi achiziționate, la prețul de 50 lei, online, de pe www.arcub.ro și www.entertix.ro, precum și la casa de bilete ARCUB (Strada Lipscani nr. 84-90).

Stagiunea de concerte ARCUB Jazz Live 2024 este organizată de Primăria Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București.