Luni, marţi şi miercuri, pe  28, 29 și 30 septembrie 2020, de la ora 20:00, Damian Drăghici & Brothers susţin concertul „Mulțumesc #iamgrateful”, în aer liber, la Arenele Romane din Bucureşti. Concertul va aduna nume celebre ale scenei romanesti, dar şi de invitaţi speciali, şi va marca aniversarea vârstei de 50 de ani a celebrului artist.

Inițial, concertul a fost programat pentru data de 31 martie 2020, dar a fost reprogramat pentru 28 septembrie 2020, din cauza pandemiei generate de noul coronavirus (COVID-19). Ulterior, a fost din nou reprogramat şi mutat la Arenele Romane din Bucureşti, pentru asigurarea măsurilor de siguranță și prevenire a contaminării cu noul coronavirus COVID-19, atât pentru public cât și pentru întreaga echipă implicată în organizarea concertului, în conformitate cu regulile impuse prin cel mai recent ordin emis de autorități cu privire la organizarea concertelor, spectacolelor sau a manifestărilor culturale, organizatorii. De asemenea, pentru asigurarea distanțelor necesare între spectatori, concertul va avea trei reprezentații, în trei zile diferite.

Ritmurile muzicale care au facut înconjurul lumii şi au cucerit inimile spectatorilor, energia vibrantă şi distracţia la cele mai înalte cote sunt doar câteva dintre ingredientele celei mai ample producţii artistice pe care Damian Drăghici & Brothers o va oferi publicului. Spectatorii vor fi absorbiți de diversitatea stilurilor muzicale abordate de-a lungul timpului, ce l-au inspirat pe Damian Drăghici, cum ar fi folclor, pop instrumental, new age, world music sau jazz.

„Am fost un copil sărac, într-o familie de lăutari, care au decis că eu trebuia să învăț meseria aceasta, ca apoi să mă însor, să cânt la nunți și să-mi întrețin familia. Mi-am dat seama că viața mea era bătută în cuie și urma să am un viitor previzibil. Acum, la vârsta de 50 de ani, concertul „MULȚUMESC #iamgrateful” reprezintă felul prin care îmi pot manifesta recunoștința față de tot ce mi-a oferit viața, față de tot ceea ce mi-a oferit Dumnezeu și bineînțeles, pentru cel mai frumos dar pe care l-am primit, pe fiul meu Andrei Yeshua. Sunt fericit că pot împărtăși experiența vieții mele cu publicul, alături de numeroși artiști de notorietate din România și din alte țări, care au acceptat invitația de a lua parte la concertul aniversar de la Sala Palatului, cu momente interesante și surprize pe care le veți descoperi la momentul oportun.” – declară Damian Drăghici.

Damian Drăghici a început să învețe să cânte la nai, la vârsta de 10 ani. La 15 ani cânta și înregistra deja cu Orchestra de Muzică Populară Radio din București. A urmat studii în domeniul muzicii la Universitatea de Muzică din Atena Philipos Nakas (1993-1996) și la Colegiul de Muzică Berklee din Boston, SUA (1997-1999), fiind primul român ce a absolvit această școală, Bachelor Degree cu Magna Cum Laudae.

Între 1993-2019 a înregistrat peste 20 albume solo. A cântat alături de Joe Cocker, James Brown și Cindi Lauper, Shaggy, Zucherro, în cadrul turneului european „Night of the Proms Tour” (2004 – 2006). A locuit în Los Angeles și a participat ca invitat pe albumul, „Winter Solstice” al formației Paul Winter Consort (2006), care a câștigat un premiu Grammy. În perioada 2006-2009 a derulat proiectul „Damian & Brothers”, care a îmbinat manifestările muzicale cu mesajele împotriva discriminării etnice. În cadrul proiectului, a scos pe piață două albume „Magdalena” și „Romaniac”, susținând peste 600 de concerte.

În 2016, introduce printre instrumentele tradiționale lăutărești, elemente de rock, cum sunt chitara electrică, basul electric, tobele de rock și ritmuri de dubstep, reggae și gypsy blues. Astfel, ia naștere albumul „Damian & Brothers – GYPSY ROCK | Change or Die”. Pe acest album apar piese interpretate de artiști români ai momentului, precum Delia, Andra, Smiley, Loredana, Dan Bittman, Ștefan Bănică, Connect-R, Lora, Cristina Bălan, Alina Eremia, Feli, Cornel Ilie (Vunk), Zdob și Zdub, Grasu XXL, Cabron, DOC, Dorian, Sore, Giulia. Piesa „În stație la Lizeanu” devine imediat hit și va fi una dintre cele difuzate melodii din România.

În 2018, Damian Drăghici lansează un proiect muzical, „MCulture”. Pe album se regăsesc 13 piese „post-manele” reinterpretate ce îmbină influențe dubstep, trap, jazz, dar si pop. Printre artiști se numară Cristina Stroe, Jazzy Jo, Silviu Pașca, Cristina Popa, Skizzo Skillz, Olga Verbitchi, Alex Mladin, Nora Deneș, Eddy Santha, dar și Ilinca Bacila, câștigătoarea Eurovision România din 2017. Tot în 2018, are loc un recital de excepție, Damian Drăghici & Brothers – „Maria lui Brancuși” la Gala România Centenar, din cadrul Festivalului Cerbul de Aur 2018.

Bilete Damian Drăghici & Brothers la Arenele Romane din Bucureşti

Biletele pentru concertele Damian Drăghici & Brothers de la Arenele Romane din Bucureşti, de pe 28, 29 şi 30 septembrie 2020, pot fi cumpărate din reţeaua Eventim, dar şi online de pe www.eventim.ro, la mai multe categorii de preţ, în funcţie de poziţionarea locurilor în sală.

Categorie Preț
Categoria VIP 200 lei bilete
Categoria 1 160 lei bilete
Categoria 2 115 lei bilete
Categoria 3 65 lei bilete
Categoria 4 50 lei bilete

Biletele cumpărate pentru datele inițială ale concertului, rămân valabile pentru concertul reprogramat. Persoanele care dețin bilete vor primi un e-mail de la agenţia de ticketing de la care au fost achiziţionate biletele, ce va cuprinde detaliile legate de ziua în care vor putea participa la concert, precum și noile bilete în funcție de categoria de loc.

Persoanele care, din motive obiective, nu pot participa la una dintre cele trei zile de concert, pot preschimba biletele într-un voucher, valabil până la data de 30 septembrie 2021. Acesta va putea fi utilizat la unul dintre concertele artistului Damian Drăghici, până la data valabilității voucher-ului. Pentru emiterea acestui voucher, spectatorii trebuie să transmită o solicitare pe adresa de e-mail [email protected] până la data de 15 septembrie 2020.