Acest eveniment a avut loc in data de 26 Dec 2013.
Vezi alte evenimente cu , .
Vezi alte evenimente la din .

Joi, 26 decembrie 2013, Grigore Leşe îşi invită fanii să petreacă împreună a doua zi de Crăciun la Ateneul Român din Bucureşti. „Un Crăciun cu Grigore Leşe” va cuprinde o serie specială de colinde şi cântece de sărbătoare în interpretarea unică a marelui muzician. Concertul este programat să înceapă la ora 18:00, accesul în sală fiind posibil începând cu ora 17:00.

Evenimentul, organizat de Emagic, va fi punctul culminant al unui proiect desfaşurat de artist alături de editura Humanitas, ce a inclus realizarea unui număr de conferinţe, „Duminicile lui Grigore Leşe”, precum si publicarea cărţii „Acum ştiu cine sunt” scrisă de Grigore Leşe.

Pentru 26 decembrie Grigore Leşe a pregătit un concert special care promite să aducă bucurie în sufletele spectatorilor cu o serie de colinde deosebite: colinde de gazdă, profesionale, de june, de fată, de peţit, de dragoste, familiale, satirice, de război şi prizonierat, cosmogonice, precum şi căntece de stea ce vestesc Naşterea Mântuitorului. Propuse spre a deveni Patrimoniu Mondial UNESCO, aceste ritmuri şi texte stravechi, unele misterioase, samanice, altele mito-religioase, cu teme biblice, vor fi dezlegate de cel mai tulburator glas al muzicii tradiţionale de la noi – Grigore Leşe.

Alături de el, un grup de colindatori va aduce colinde venite parcă de dincolo de timp, unele dintre ele necatalogate de culegerile de specialitate. Aceşti colindători, veniţi din Ţara Loviştei, sunt adevăraţi mesageri aducători de bunăstare, fericire şi noroc.

Invitat special în acest spectacol va fi şi muzicianul Marcel Octav Costea, care îl va acompania la orga pe Grigore Leşe în interpretarea unor imnuri inchinate Fecioarei Maria.

Bilete Grigore Leşe – „Un Crăciun cu Grigore Leşe”

Bilete pentru spectacolul „Un Crăciun cu Grigore Leşe” ce se va desfăşura pe 26 decembrie 2013, la Ateneul Roman, pot fi achiziţionate de pe www.myticket.ro, precum şi din reţeaua magazinelor Diverta, magazinul Muzica, Librăria Mihai Eminescu şi casa de bilete a Sălii Palatului la mai multe categorii de preţ, în funcţie de distanţa faţa de scenă: 65, 85, 100, 135, 175, 250 de lei.