Acest eveniment a avut loc in data de 26 Nov 2015.
Vezi alte evenimente cu .
Vezi alte evenimente la din .

Joi, 26 noiembrie 2015, de la ora 20:00, Brad Mehldau Trio va concerta pentru prima dată în România, pe scena Sălii Radio din Bucureşti, în cadrul seriei de evenimente Jazz Night Out. Brad Mehldau vine la Bucureşti în formula de trio, împreună cu bateristul Jeff Ballard şi basistul Larry Grenadier, doi muzicieni la fel de talentaţi ca liderul lor.

Brad Mehldau este unul dintre cei mai talentaţi pianişti ai lumii, remarcânduse printr-un stil proaspăt şi o tehnică de cristal. Pianistul american are reputaţia unui jazzman care încearcă piese din cu totul alte genuri muzicale, de la Black Sabbath până la Beatles. Pentru stilul său a fost laureat cu premiul Festivalului de la Montreal, „al artiştilor care contribuie semnificativ la inovația jazz-ului” şi, de asemenea nominalizat de cinci ori la Premiile Grammy. S-a spus adesea despre el că este un explorator cerebral modern al jazzului, un improvizator dinamic şi incisiv.

Brad Mehldau a făcut prima dată cunoştinţă cu pianul la vârsta de 10 ani. Interesul pentru muzica clasică s-a mutat în zona jazz la vârsta de 14 ani când i-a descoperit pe John Coltrane şi Oscar Peterson. După terminarea liceului, a studiat jazz şi muzică contemporană în New York şi din acel moment şi-a făcut cunoscut talentul pe scenele celebre ale lumii.

Reputaţia şi cariera lui Mehldau s-au construit în mare parte pe talentul său imposibil de replicat precum şi pe bandul său înfiinţat la inceputul anilor ’90. Aportul său în muzică a fost de altfel recunoscut şi la nivel mondial, fiind laureat cu premiul Festivalului de la Montreal, „al artiştilor care contribuie semnificativ la inovaţia jazz-ului”.

Al doilea mare nume din componenţa trio-ului este bateristul Ballard, care are o relaţie complicată cu tobele sale pe care ba le mângâie, ba le abuzează într-un stil unic. Şi, întâmplător sau nu, numele Grenadier îi descrie destul de bine intenţiile celui de-al treilea membru, omul care susţine ritmul trupei şi poate exploda oricând ca solist, cu o grenadă de forma unui bas în mână.

Bilete Brad Mehldau Trio la Sala Radio din Bucureşti

Bilete pentru concertul pe care Brad Mehldau Trio îl va susţine la Sala Radio din Bucureşti, pe 26 noiembrie 2015, pot fi achiziţionate din reţeaua Eventim şi online de pe www.eventim.ro, la mai multe categorii de preţ, în funcţie de poziţionarea locurilor în sală.

Categorie Preţ
Categoria I 155 lei cumpără bilete
Categoria II 135 lei  cumpără bilete
Categoria III 95 lei cumpără bilete

Concertul pe care Brad Mehldau Trio îl va susţine la Sala Radio din Bucureşti este organizat de Twin Arts şi face parte din platforma de evenimente Jazz Night Out.