Acest eveniment a avut loc in data de 6 Oct 2012.
Vezi alte evenimente cu , .
Vezi alte evenimente la din .

Marţi, 6 noiembrie 2012, de la ora 19:00, Ateneul Român din Bucureşti va fi gazda unuia dintre cei mai imoprtanţi pianişti ai lumii Boris Berezovsky. Binecunsocutul artist rus va oferi un program muzical complex sub bagheta dirijorului Dmitri Liss.

Cu o carieră extraordinară de aproape 25 de ani, Boris Berezovsky a fost considerat încă de la debut ca un talent deosebit de către presa de specialitate. După ce în 1990 câştigă medalia de aur la Concursul Internaţional „Ceaikovski” de la Moscova, artistul îşi începe colaborările cu câteva dintre cele mai importante orchestre ale lumii: Filarmonica din Londra, New York Filarmonica, Filarmonica din München, Filarmonica din Oslo,Orchestra Simfonica Radio din Frankfurt şi nu numai.

De-a lungul timpului Boris a fost invitat să concerteze pe câteva dintre cele mai importante scene la nivel mondial: Théatre des Champs-Elysees din Paris, Palatul de Arte Frumoase din Bruxelles, Konzerthaus din Viena, Megaron din Atena, precum şi la cele mai renumite festivaluri internaţionale în Verbier, Salzbourg, la Roque d’Anthéron etc.

Dmitri Liss ,cel ce va dirija concertul din Capitală are o carieră de invidiat fiind considerat unul dintre cei mai buni dirijori europeni ai generaţiei sale şi este celebru pentru stilul său elegant şi execuţia artistică. Actualmente este director artistic şi dirijor principal al Orchestrei Filarmonicii Ural.

Program concert Boris Berezovsky la Ateneul Român

Brahms, Studies for Piano in A minor – Variations on a Theme by Paganini, Op.35
Brahms, Hungarian Dances (Three dances)
Khachaturian, Toccata
Gould, Etude in a form of Boogie Woogie
Chasins  Flirtation in Chinese Garden
Chasins  Rush hour in Hong Kong
Gershwin  3 Prelude
Liszt  Mephisto Waltz no. 1, „Der Tanz in der Dorfschenke”, S 514
Albéniz Suite Española, Op.47: Asturias (Leyenda)
Albéniz  Suite Española, Op.47: Granada
Saint-Saëns, Le Cygne (The Dying Swan) (Arr. Godowsky)
Chopin  Waltz no. 6 in D flat major „Minute Waltz”, Op.64 no.1 (Arr. Godowsky)Ravel  La Valse

Bilete Boris Berezovsky

Biletele pentru recitalul lui Boris Berezovsky de la Ateneul Român din Bucureşti sunt disponibile la urmatoarele categorii de preţuri:

Categoria 1: 400 lei
Categoria 2: 350 lei

Cumpara bilet

Biletele pentru acest eveniment sunt disponibile online pe www.eventim.ro şi www.vreaubilet.ro şi în reţelele Eventim şi Vreau Bilet (Unirea Shopping Center etj.2, Str. Moise Nicoara nr.18 şi la Sala Palatului).