Acest eveniment a avut loc in data de 1 May 2011.
Vezi alte evenimente cu .
Vezi alte evenimente la din .

Duminică, 1 mai 2011, trupa germană Blind Guardian va urca pe scena de la Arenele Romane din Bucureşti în cadrul festivalului „Unu Mai Rock„.

De la festivalul „Unu Mai Rock” nu vor lipsi trupele româneşti, iar primul nume confirmat este Bolthard. Trupa a cântat şi în deschiderea scoţienilor de la Sabaton în luna noiembrie 2010.

Înfiinţat în 1984 de Hansi Kürsch si André Olbrich, grupul german Blind Guardian a devenit destul de repede un etalon pentru heavy/speed-ul melodic cu piese lungi, epice şi orchestraţii bombastice.

Versurile trupei scrise de solistul Hansi Kürsch sunt inspirate din lucrări ale unor autori ca J. R. R. Tolkien, Stephen King sau Michael Moorcock, dar şi din fabule şi legende tradiţionale. Iar de-a lungul timpului, stilul muzical al trupei a suferit o serie de modificări. Dacă primele două albume ale trupei, „Battalions of Fear” şi „Follow the Blind” s-au încadrat în familia speed metal, începând cu „Tales from the Twilight World” trupa s-a axat mai mult pe complexitatea compoziţiei decât pe viteză.

Pe scena de la Arenele Romane vor putea fi ascultate piese ca „Lord of the Rings„, „The Bard’s Song„, „A Past and Future Secret„, „Skalds and Shadows” sau „Curse My Name„, precum şi piese de pe cel mai recent album al trupei lansat în vara lui 2010.

Informaţii bilete

Preţul unui bilet pentru concertul trupei Blind Guardian este de:
– 87 lei – în perioada 26 noiembrie 2010 – 31 martie 2011
– 95 lei – în perioada : 1 aprilie – 30 aprilie 2011
– 110 lei – în ziua concertului (1 mai 2011). Se achiziţionează DOAR de la intrare.
– 125 lei VIP – 50 bucăţi (sesiune de autografe + afiş concert color + CD „MR-SPU” + etc.)

Cumpara bilet

Concertul Blind Guardian de la Bucureşti face parte din turneul de promovare al albumului „At the Edge of Time”.

Arenele Romane: Str. Cuţitul de Argint 2, Bucureşti.