Duminică, 12 martie 2017, de la ora 20:00, trupa Asking Alexandria susţine un concert la Arenele Romane (cort încălzit) din Bucureşti, în cadrul unui warmup pentru festivalul METALHEAD Meeting 2017.

Program concerte:
20:00 – Acces public
20:30 – 21:00 – Silent Screams
21:15 – 22:00 – The Word Alive
22:20 – 23:59 – Asking Alexandria

Despre VIP / Meet & Greet

Upgrade-ul VIP/Meet & Greet poate fi achiziţionat strict via Ticket Spin şi este valid doar însoţit de un bilet standard. Cu 60 de minute înainte de deschiderea porţilor, posesorii de upgrade VIP/Meet & Greet vor fi întâmpinaţi de către tour manager-ul sau tour assistant-ul formaţiei Asking Alexandria. Aceştia se vor ocupa în totalitate de tot ce împlică sesiunea de Meet & Greet.

Format iniţial în Dubai, în 2006, Asking Alexandria este un proiect metalcore inedit pus pe picioare de către chitaristul Ben Bruce care, după un an de la lansarea primului său album, „The Irony of Your Perfection” (2007), a decis să-l mute în Anglia, unde avea să-şi formeze o bază de fani neaşteptat de numeroasă. Trupa este formată din Denis Shaforostov (voce), Ben Bruce (chitară), Cameron Liddell (chitară), Sam Bettley (chitară bas) şi James Cassells (tobe).

Asking Alexandria a fost descrisă de critici ca fiind metalcore, electronicore şi heavy metal. Formaţia a declarat că se inspiră de la trupe metal şi rock din anii ’80, precum Guns N’Roses, Metallica şi Motley Crue. De asemenea,  Aerosmith a avut cea mai mare influenţă asupra stilului trupei.

Succesul internaţional al grupului, devenit ulterior un fenomen, a survenit imediat după lansarea albumului „Stand Up and Scream”. Piese precum „The Final Episode”, „Not The American Average” şi „A Prophecy” au devenit adevărate hituri şi sunt fredonate de fani din întreaga lume.

Următoarele albume din palmaresul grupului, „Reckless & Relentless” (2011), care i-a adus trupei premiul pentru „cel mai bun album de metal/hardcore”, şi „From Death to Destiny” (2013) au consolidat succesul trupei. Asking Alexandria a devenit una dintre cele mai iubite formaţii de metalcore din lume, cu un număr surprinzător de albume vândute la nivel internaţional. Cu zeci de milioane de vizualizări în mediul online, piesa „The Black” a fost clasată la scurt timp după lansare pe locul 9 în topul Billboard 200.

Bilete Asking Alexandria la Arenele Romane din Bucureşti

Biletele pentru concertul Asking Alexandria de la Arenele Romane din Bucureşti, de pe 12 martie 2017, pot fi achiziţionate din reţeaua Eventim şi online de pe www.eventim.ro şi www.iabilet.ro, la două categorii de preţ, în funcţie de poziţionarea locurilor faţă de scenă, dar în funcţie de perioada de achiziţionare.

Categorie Earlybird Preasale 1 Presale 2 La intrare
Golden Circle 90 lei 100 lei 120 lei - bilete
Acces General 65 lei 75 lei 80 lei 100 lei bilete

Concertul Asking Alexandria de la Arenele Romane din București este un eveniment organizat de BestMusic Live Concerts, warmup pentru METALHEAD Meeting 2017.