Marți și miercuri, pe 5 și 6 decembrie 2023, de la ora 20:00, Asaf Avidan revine în România pentru două concerte, ce fac parte din turneul ,,ICHNOLOGY”.

Pe lângă melodiile care l-au consacrat, Asaf Avidan va aduce în fața publicului cel mai recent album al său, intitulat „Anagnorisis”. Material a fost creat după ce artistul a hotărât să își ia o pauză de cel puțin un an de la turneele obișnuite, dorind să reflecteze asupra vieții sale, carierei și artei, precum și să compună muzică cu o atmosferă diferită.

„Anagnorisis” este rezultatul acestei perioade de introspecție, numele albumului provenind de la termenul folosit de Aristotel, care descrie un moment crucial într-o piesă de teatru, în care un personaj devine conștient de propria identitate și menire.

Asaf Avidan, cântăreț israelian cu inclinații către muzica folk-rock, s-a născut în Ierusalim, dar și-a petrecut copilăria în Jamaica și New York. Lansarea primului său E.P., intitulat „Now that you’re leaving”, a avut loc în 2006, marcând începutul unei cariere muzicale internaționale, ce a fost inițiată de o despărțire dureroasă care l-a inspirat. Acesta a inițiat o colaborare de excepție în cadrul concertelor live alături de trupa The Mojos.

Debutul său în materie de albume a fost cu „The Reckoning” (2008), urmat de „Poor Boy/Lucky Man” (2009). Cu sprijinul casei de discuri Sony/Columbia, ambele albume au fost relansate în Europa în 2010 și 2011. În 2012, piesa „Reckoning Song” a fost remixată de DJ Wankelmut sub titulatura „One Day”, devenind un hit internațional și propulsându-l pe Asaf în topurile din Germania, Austria și Elveția.

Continuarea explorării artistice a avut loc în 2012, odată cu lansarea albumului „Different Pulses”. Avidan și-a continuat dezvoltarea sonoră distinctivă și a împărtășit povești captivante prin intermediul muzicii sale. În 2015, al doilea său album solo, „Gold Shadow”, a fost lansat la nivel mondial, evidențiind diversitatea și evoluția sa artistică.

După finalizarea celui de-al treilea album alături de The Mojos, intitulat „Through the Gate”, atât Avidan, cât și trupa au decis să-și urmeze proiecte individuale.

Bilete Asaf Avidan la Arenele Romane din București

Biletele pentru concertele Asaf Avidan de la Arenele Romane din București, de pe 5 și 6 decembrie 2023, pot fi achiziționate de pe www.iabilet.ro la următoarele categorii de preț:

Categoria A – 229 lei
Categoria B – 169 lei
Categoria C – 139 lei

La prețul biletelor se poate adăuga comisionul de emitere bilet al agenției de ticketing.

Concertele Asaf Avidan de la Arenele Romane din București sunt organizate de BestMusic Live.