Acest eveniment a avut loc in data de 6 Dec 2015.
Vezi alte evenimente cu .
Vezi alte evenimente la din .

Duminică, 6 decembrie 2015, începând cu ora 20:00, Antonio Sanchez & Migration vor susţine primul lor concert în România, pe scena Sălii Radio din Bucureşti, în cadrul seriei de evenimente Jazz Night Out.

Antonio Sanchez s-a născut în Mexic în anul 1971 şi a început să cânte la tobe când avea doar 5 ani. A studiat pianul la Conservatorul din Mexic după care, în anul 1993, s-a mutat la Boston pentru a studia la cea mai celebră instituţie de muzică din lume, Berklee College of Music, ale cărei cursuri le-a terminat cu magna cum laude.

În 1999 s-a mutat la New York unde a şi devenit unul din cei mai căutaţi baterişti ai scenei de jazz. A cântat şi a avut numeroase colaborări cu nume importante ale genului precum Chick Corea, Chris Potter, David Sanchez şi Avishai Cohen.

Albumul înregistrat în 2002 alături de Pat Metheny, „Speaking of Now”, i-a adus premiul Grammy la categoria „Cel Mai Bun Album Jazz Contemporan”.

Antonio Sanchez este cel mai bine cunoscut pentru coloana sonoră a filmului „Birdman” (câştigător a 4 premii Oscar), pe care a compus-o în 2014 şi care i-a adus o nominalizare la Golden Globe pentru „Best Original Score”, dar şi premiul „Soundtrack Stars” la Venice Film Festival. Regizorul filmului „Birdman”, Alejandro González Iñárritu, a declarat că muzica lui Sanchez este un personaj în sine; tobele, cu sunetul lor visceral şi jazzy sunt bătăile de inimă ale personajelor.

Bateristul de origine mexicană s-a inspirat din experienţa din Birdman pentru ceea ce el numeşte cel mai ambiţios proiect al său, albumul „Meridian Suite”, alături de trupa electro-acustică căreia el îi spune Migration. În concertul de la Bucureşti, bateristul Antonio Sanchez va fi însoţit de Seamus Blake la saxofon, John Escreet la pian şi Matt Brewer la contrabas.

Bilete Antonio Sanchez & Migration la Sala Radio din Bucureşti

Biletele pentru concertul Antonio Sanchez & Migration de la Sala Radio din Bucureşti, de pe 6 decembrie 2015, pot fi achiziţionate din reţeaua Eventim şi online de pe www.eventim.ro, la mai multe categorii de preţ, în funcţie de  poziţionarea locurilor în sală.

Categorie Preţ
Categoria I 155 lei cumpără bilete
Categoria II 135 lei cumpără bilete
Categoria III 95 lei cumpără bilete

Concertul Antonio Sanchez & Migratio de la Sala Radio din Bucureşti este organizat de Twin Arts şi face parte din platforma de evenimente Jazz Night Out.