Acest eveniment a avut loc.
Vezi alte evenimente cu .
Vezi alte evenimente la din .

Joi, 9 februarie 2016, de la ora 19:30, Ana-Cristina Leonte prezintă în premieră noul proiect „Reveries”, în cadrul celui de-al doilea concert din seria „Artist in Residence” 2017. „Reveries” combină jazz-ul cu muzica psihedelică şi electro. Invitaţi speciali: Marina Arsene, Nicoleta Gavriliţă & Roxana Ardelean (The Twisters).

Sub genericul „Reveries” vor fi prezentate o serie de compoziţii menite să contureze o stare de visare lucidă, aceasta reprezentând nu doar o încercare de evadare, ci mai degrabă de a invoca, atât în conştiinţa muzicienilor, cât şi în cea a ascultătorilor, ideea de transcendenţă, de relaţionare cu ceea ce este mai presus şi dincolo de starea de spirit necesară pentru simpla supravieţuire în lumea materială.

Pe scenă vor urca: Ana-Cristina Leonte (voce, vioară & fx), Albert Tajti (claviaturi), Alex Arcus (saxofon alto & fx), Tavi Scurtu (baterie, samplere & fx) şi Michael Acker (bass electric).

A-C Leonte este considerată una dintre cele mai bune voci feminine, reprezentând atât scena de jazz românească, cât şi zona muzicală underground în care s-a impus prin recentul său album, „Angel minus Wings”. Albumul de debut, „Secret Lover” (2014) este primul album de autor creat de o vocalistă de jazz din România.

A traversat o varietate de experienţe muzicale care au contribuit la evoluţia sa ca artist şi ca muzician. De la cântatul la vioară în orchestră, muzică de cameră sau trupe de rock, la propriul cvintet de jazz (Ana-Cristina Leonte Quintet / Javra – alături de pianistul Albert Tajti, toboşarul Tavi Scurtu, saxofonistul Alex Munte şi basistul Michael Acker) sau colaborarea cu cei mai importanţi artişti ai jazzului românesc şi internaţional (Mircea Tiberian, John Betsch, Chris Dahlgren, Juhász Gábor, Cristian Soleanu, George Dumitriu, Alexandru Arcus, Ciprian Pop etc), de la cântatul într-un grup accapella (Blue Noise, Jazzappella), la primele explorări electronice alături de artişti ca Electric Brother.

Bilete Ana-Cristina Leonte – „Reveries” la Hanul Gabroveni din Bucureşti

Biletele pentru concertul „Reveries”, pe care Ana-Cristina Leonte îl va susţine la Hanul Gabroveni din Bucureşti, pe 9 februarie 2017, pot fi achiziţionate de la casa de bilete a sediului ARCUB (Str. Lipscani nr. 84-90) şi online de pe www.arcub.ro și www.bilet.ro, la preţul de 35 lei. Elevii, studenţii şi pensionarii pot achiziţiona bilete la preţul de 25 lei.

La casa de bilete ARCUB au fost puse în vânzare şi abonamente la preţuri speciale, astfel:

Abonament 4 concerte** – 105 lei
Abonament 3 concerte*** – 70 lei

Abonamentul poate fi emis doar pentru locurile cu preţ întreg. Pentru locurile la preţ redus (elevi, pensionari), oferta nu se aplică.
**Abonamentele pot fi achiziţionate până la data de 9 februarie
***Abonamentele pot fi achiziţionate până la data de 23 februarie

Programul „Artist in Residence” invită muzicieni de jazz să curatorieze un sezon de concerte cu o temă propusă de ei înşişi. Artiştii devin curatori şi performeri ai unor stagiuni tematice care prezintă publicului din Bucureşti muzicieni români şi internaţionali în proiecte ce ilustrează tema aleasă. Programul îşi doreşte să devină o pepiniera pentru noile direcţii în jazz-ul românesc şi european, o platformă pentru creativitatea scenei muzicale din România.

Proiectul „Artist in Residence” este organizat de Primăria Municipiului Bucureşti, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti.