Joi, 11 iulie 2024, de la ora 19:00, Alternosfera susține un concert la Arenele Romane din București. Concertul marchează aniversarea de 25 de ani de activitate a trupei. În deschidere vor urca pe scenă Domino și Cosmos în Buzunar.

Alternosfera este o formație de rock alternativ din Republica Moldova, fondată în 1998 în Chișinău. Până în prezent au lansat 7 materiale discografice: „Orașul 511” (2005), „Visători cu plumb în ochi sau ultima scrisoare pentru femeia nordică” (2007), „Flori din groapa Marianelor” EP (2008), „Virgula” (2012), „Epizodia” (2013), „Haosoleum” (2015) și „Arhitectul din Babel” (2019).

Alternosfera abordează un gen muzical alternativ cu un instrument cheie, clapa, care ghidează întreaga compoziție melodică. În majoritatea cazurilor, versurile lor se concentrează pe teme legate de iubire, dar adesea includ și elemente sociale sau politice. În ceea ce privește sunetul, Alternosfera se remarcă ca fiind unică în peisajul muzical din Moldova, cu influențe ce acoperă perioada de la anii ’80 până la grunge-ul din Seattle din anii ’90.

Unul dintre cele mai recente proiecte ale trupei, Theatroll (teatru și rock ‘n’ roll), a fost lansat la finalul lunii septembrie 2022. Proiectul constă într-o serie de concerte pe care formația le susține în cele mai frumoase săli de teatru, operă și filarmonică din România și Republica Moldova. În cadrul evenimentelor Theatroll sunt prezentate piese din discografia trupei, reinterpretate și cântate alături de orchestră.

Domino, originari din Chișinău, abordează rockul alternativ cu vădite influențe din folclorul românesc, fapt ce îi face dificil de încadrat la un gen muzical. Au debutat live în 2013 în cadrul unui concert susținut la Viena, iar de atunci au urcat pe scenele celor mai importante festivaluri din țară.

Cosmos în Buzunar vin din Republica Moldova și sunt un proiect muzical independent format în martie 2016. Muzica pe care o cântă combină diferite stiluri muzicale precum cold wave, synth wave, synth-pop, electronica, IDM, ambient și progressive techno. Sunt pasionați de soundul lor, așa că folosesc diverse instrumente pentru a-l prezenta publicului.

Bilete Alternosfera la Arenele Romane din București

Biletele pentru concertul Alternosfera din 11 iulie 2024, de la Arenele Romane din București, pot fi achiziționate din rețeaua iaBilet și online pe iaBilet.ro, prețurile variind astfel:

  • Categoria A (fără loc, în fața scenei) – 152,55 lei
  • Categoria B (fără loc, în spatele Categoriei A sau cu loc în Arenă) – 111,59 lei
Primele 200 de bilete din fiecare categorie au preț early bird. La minimum 4 bilete cumpărate se aplică un discount de 15%. La minimum 3 bilete cumpărate se aplică un discount de 10%. Copiii sub 10 ani au intrarea liberă însoțiți de un adult posesor de bilet în categoria Teren.

La prețul biletelor se poate adăuga comisionul de emitere bilet al agenției de ticketing.

Concertul Alternosfera de la Arenele Romane este organizat de BestMusic Live Concerts.