Joi, 30 martie 2023, Alkistis Protopsalti revine în România într-un concert la Sala Radio din București. Concertul face parte dintr-un turneu mondial în cadrul căruia solista va cânta pe scene din orașe precum Londra, Bruxelles, New York, Chicago, Baltimore sau Boston.

lkistis Protopsalti și-a început cariera acum aproape cinci decenii, perioadă în care artista de origine greacă a înregistrat 28 de albume, toate cu Discuri de Aur sau de Platină. Titlurile care i-au adus o recunoaștere pe plan internațional, printre care și „Venzinadiko”, „Ederlezi” sau „Ta Laika” vorbesc despre stilurile de viață ale oamenilor din Balcani, precum și despre modul lor de a se distra și nu numai. Aceste aspecte sunt puse în valoare de vocea puternică și expresivitatea solistei, a cărei show-uri live rămân inegalabile în privința intensității. Numele ei este asociat cu alte mari personalități din lumea muzicii, cu care a colaborat, precum Orchestra Simfonică din Praga, Boston Pops, Goran Bregović, Mario Reyes (Gypsy Kings) sau Tito Puente.

Printre aparițiile sale pe marile scene ale lumii se numără momente precum Ceremonia de Închidere a Jocurilor Olimpice din 2004 de la Atena și la Ceremonia de Deschidere a Jocurilor Naționale Special Olympics din același oraș, în 2011. De asemenea, vocea ei a răsunat în unele dintre cele mai cunoscute săli de spectacol din lume, printre care Radio City Music Hall și Muzeul Metropolitan din New York sau spectaculosul Oraș Interzis din Beijing.

„Visul meu este să transmit limba și cultura greacă prin cântecele mele, prin muzica marilor noștri compozitori Mikis Theodorakis, Manos Hadjidakis, Stavros Xarchakos, Nikos Antipas, Stephanos Korkolis și mulți alții. Îmi face o mare bucurie să pot răspândi limba greacă în locuri care nu știu să vorbească greacă”, declară Alkistis Protopsalti

Alkistis Protopsalti a declarat că nu i-a plăcut niciodată să se repete și și-a dorit mereu să iasă din zona de confort, dovadă fiind coveruri precum „Ola Auta Pou Fovamai” (Nickelback – „How you remind me”) sau „Pame Havai” (Tanya Stephens – „It’s a Pity”). De asemenea, aceasta a îndrăznit să experimenteze și în ceea ce privește cariera sa, ocupând pentru o perioadă scurtă de timp funcția de Secretar de Stat în Ministerul Turismului, în timpul cabinetului primei femei Prim-Ministru din istoria țării.

Bilete Alkistis Protopsalti la Sala Radio din București

Biletele pentru concertul Alkistis Protopsalti ce va avea pe 30 martie 2023 la Sala Radio din București pot fi achiziționate online pe www.vivabilet.ro, la următoarele categorii de preț:

  • Categoria I – 290 lei
  • Categoria II – 225 lei
  • Categoria III – 180 lei

Concertul Alkistis Protopsalti de la Sala Radio din București este organizat de No Sound.