Chiar dacă festivalurile muzicale au vechime pe piața din afară, în ultimii ani au început să capete din ce în ce mai multă popularitate și la noi în țară. Concertele de muzică ușoară de la noi din țară organizate cu ocazia zilelor unui oraș sunt o experiență inedită. Totuși, nu se compară cu un eveniment de calibru internațional unde participă artiști cu rezonanță globală și vin spectatori din toate colțurile lumii.

Indiferent de ce gen muzical preferi, se găsește ceva care să-ți satisfacă nevoile. Iar dacă nu ți-ai făcut încă planul cu privire la concertele și festivalurile la care vei participa anul acesta, poate găsești inspirație în rândurile de mai jos.

Saga

Dacă îți place muzica electronică, trebuie să știi că anul acesta festivalul Saga se întoarce în București. Arena Națională va găzdui timp de 3 zile, între 3 și 5 iunie spectacole pe care nu le vei uita prea curând.

Fiecare scenă promite un alt tip de atmosferă. Pentru a-ți face o idee, printre artiștii care îți vor încânta auzul se numără Afrojack, Purple Disco Machine, Marshmello, Black Coffee și mulți alții.

Dacă ți-ai cumpărat bilet, îți poți face de pe acum încălzirea. Dacă încă stai pe gânduri, te poți uita la videoclipul promoțional filmat anul trecut pe parcursul festivalului. S-ar putea să te ajute să iei mai ușor o decizie.

Electric Castle

Nimic nu spune mai bine vară decât un eveniment muzical în inima Transilvaniei.  Un alt festival pe care multă lume îl așteaptă cu sufletul la gură este ediția de anul acesta a Electric Castle. După o ediție care a durat aproape două săptămâni, oamenii se așteptă la petreceri și mai incendiare.

Dacă îți place muzica EDM, reggae, drum&bass  și indie rock, acesta este un eveniment pe care nu vrei să-l ratezi. Între 13-17 iulie se lasă cu petrecere și trebuie neapărat să-ți iei telefonul cu tine din diferite motive.

Vei face multe poze în zonele deja consacrate, le vei trimite mesaje prietenilor pentru a le spune cum este la festival, sau poate că vrei să fii la curent cu ultimele știri și să accesezi una dintre aceste activități online așa cum sunt poker, șah sau chiar table, când iei o pauză de la distracție. Toate acestea te ajută să te concentrezi și îți îmbunătățesc atenția.

Tomorrowland

Un alt festival de excepție de care sigur ai auzit cel puțin o dată până acum este Tomorrowland. Acesta are loc la finalul lunii iulie, între 22-24 și zilele de 29-31 ale aceleiași luni și se desfășoară în Belgia.

Pe scurt, acesta este cel mai mare festival de muzică electronică din lume. În fiecare an, cei mai îndrăgiți artiști își fac loc pe afiș, iar iubitorii acestui tip de muzică își cumpără bilele din timp pentru a nu rata nicio ediție.

Foto: Unsplash

Anul acesta printre show-urile pe care le poți vedea se numără Robin Schulz, Dimitri Vegas & Like Mike, Martin Garrix, Lost Frequencies LIVE, Steve Aoki și mulți alții.

Aventura magică începe în momentul în care intri în posesia biletului, având în vedere mulțimea de oameni care încearcă să-l achiziționeze. Odată ajuns acolo te vei distra alături de prieteni și vei cunoaște oameni pe aceeași lungime de undă cu tine.

Sziget

În general, luna august este încărcată de evenimente. Anul acesta s-ar putea să-ți facă cu ochiul un festival din Ungaria de care probabil ai auzit deja – Sziget.

Cele șase nopți, între 10 și 16 august petrecute la acest eveniment te vor face să te simți de parcă ai renăscut. Printre invitați se numără Dua Lipa, Justin Bieber, Kings of Leon, Calvin Harris, Arctic Monkeys, Sam Fender și mulți alții. Dacă vrei să ai parte de o experiență inedită, poți să te cazezi câteva nopți la cort sau la o cabană pe care organizatorii o pun la dispoziție petrecăreților.

Summer Well

Un ultim festival de pe această listă este Summer Well, care se va desfășura între 12-14 august pe domeniul Știrbey din Buftea.

Prima trupă, confirmată încă de anul trecut, este Arctic Monkeys. Pe lista artiștilor care li se vor alătura se află și Jungle, Future Islands, Inhaler, Alice Merton și alții.

Fiind la o distanță apropiată de București, acest festival este excelent dacă vrei să te destinzi timp de câteva zile și să asculți muzică bună în ultimele zile calde de vară.

Acestea sunt câteva dintre cele mai importante festivaluri muzicale ale acestui an. Indiferent dacă alegi să călătorești pentru a-i vedea pe artiștii tăi preferați live sau participi la un eveniment de la noi din țară, te vei distra pe măsură.

Citeşte despre: