Bruce Dickinson, solistul legendarei trupe Iron Maiden, revine la București pe 3 iunie 2024, la Arenele Romane, într-un concert ce face parte din turneul de promovare a albumului „The Mandrake Project”, programat pentru lansare la începutul anului viitor. Biletele se găsesc în rețelele Entertix și iaBilet, începând cu 10 noiembrie, la ora 12:00 PM, precum și în presale, începând cu 8 noiembrie, ora 12:00 PM.

Cunoscut în întreaga lume ca unul dintre cei mai importanți și distincți vocaliști de heavy metal din toate timpurile, și ca solist al legendarei trupe Iron Maiden, Bruce Dickinson va lansa un nou album solo, Intitulat „The Mandrake Project”, în primele luni ale anului 2024. Va fi al șaptelea album solo al lui Dickinson și primul lansat în aproape 20 de ani de la „Tyranny Of Souls”.

„Acest album a fost o călătorie foarte personală pentru mine și sunt extrem de mândru de el. Împreună cu Roy Z am planificat, compus și înregistrat acest album de ani de zile și sunt foarte entuziasmat că oamenii îl vor putea asculta în sfârșit. Sunt și mai entuziasmat la perspectiva că vom pleca într-un turneu mondial cu această formație extraordinară pe care am creat-o pentru a da viață albumului. Planul nostru este să susținem cât mai multe concerte în cât mai multe locuri posibile, pentru cât mai mulți oameni!” – a declarat Dickinson.

Primul single extras de pe noul album va fi „Afterglow of Ragnarok”, o piesă dramatică, precum și o introducere în muzica albumului și în povestea captivantă care stă la baza „The Mandrake Project”. „Afterglow of Ragnarok” va fi lansat pe 1 decembrie pe vinil de colecție de 7″, ce va conține și o revistă de benzi desenate de opt pagini. Vinilul va include și versiunea originală demo solo a lui Dickinson a piesei „If Eternity Should Fail”, care a apărut pentru prima dată pe albumul Iron Maiden „The Book Of Souls”, în 2015.

Bruce Dickinson este cel mai bine cunoscut publicului ca solist al trupei britanice Iron Maiden, alături de care a început să cânte în 1981 și care a vândut peste 100 de milioane de albume în întreaga lume. De asemenea, el s-a remarcat la nivel mondial ca autor, pilot, prezentator, producător de bere, om de afaceri, sportiv, scenarist și artist solo.

Primul său album solo, „Tattooed Millionaire”, a fost lansat în mai 1990, iar următorul album, „Balls To Picasso”, a apărut patru ani mai târziu (1994). Pe acest al doilea album, Dickinson a început să colaboreze cu chitaristul Roy Z și, cu excepția unui singur material, au colaborat pe toate albumele solo ce au urmat – „Accident Of Birth” (1997), „The Chemical Wedding” (1998) și „Tyranny Of Souls” (2005). Înainte de lansarea celui de-al treilea album solo al lui Dickinson, „Skunkworks” (1996), artistul a susținut un concert în Bosnia ocupată și devastată de război. Coloana sonoră a documentarului apărut ulterior și premiat în 2018 – „Scream For Me Sarajevo” – a fost lansată ca album.

De asemenea, autobiografia lansată în 2017, „What Does this Button do”, a ajuns pe lista celor mai bine vândute cărți Sunday Times.

Bilete Bruce Dickinson la Arenele Romane din București

Bilete pentru concertul Bruce Dickinson de la Arenele Romane din București, de pe 3 iunie 2024, pot fi achiziționate din rețelele Entertix și iaBilet și online de pe www.entertix.ro și www.iabilet.ro, la următoarele categorii de preț, în funcție de poziționarea locurilor.

Acces General: 195 lei
Premium (loc pe scan în sectoarele E și K): 325 lei

Concertul Bruce Dickinson de la Arenele Romane din București este organizat de Emagic și Live Nation.