La începutul anului nerăbdarea era cuvântul de ordine pentru iubitorii de festivaluri, organizatorii nu anunţaseră până în februarie nimic şi 2011 părea a fi un an în care Bucureştiul nu va avea parte de mare agitaţie „concertistică”. Însă vestea că B’ESTFEST 2011 şi Rock The City 2011, două dintre cele mai mari festivaluri muzicale din Bucureşti vor avea loc în aceeaşi perioadă a lovit ca un fulger.

A urmat o perioadă în care toată lumea se agita şi condamna organizatorii de evenimente pentru programarea celor două festivaluri simultan. Cele două tabere Emagic (organizatorii B’ESTFEST 2011) şi D&D East Entertainment (organizatorii Rock the City 2011) s-au apărat explicând că booking-ul artiştilor se face cu foarte mult timp înainte şi că lucrurile nu se mai pot modifica într-un moment atât de avansat al pregătirilor.

Uşor, uşor lucrurile s-au mai calmat, iar o dată cu dezvăluirea mai multor amănunte despre cele două evenimente, diferenţele dintre ele au devenit destul de evidente.

Concepte festivaluri

Ediţiile precedente ale celor două festivaluri au avut concepte asemănătoare: evenimente muzicale ce au loc în oraş şi ale căror capete de afiş sunt unii dintre cei mai mari artişti ai lumii. Ambele festivaluri reuşind să aducă zeci de mii de petrecăreţi în faţa scenelor. Anul acesta lucrurile stau însă un pic altfel.

Loc de desfăşurare

Dacă Rock the City rămâne în oraş (în Piaţa Constituţiei), B’ESTFEST s-a mutat la iarbă verde (la Tunari, o localitate din apropierea Capitalei). Cel din urmă oferind astfel şi posibilităţi de camping şi cazare pentru cei ce vor participa la festival.

Line-up

Rock the City a păstrat aceeaşi linie ca şi la ediţiile precedente. Un line-up ale cărui capete de afiş au făcut istorie în muzica mondială. Judas Priest, Whitesnake, The Prodigy sau Mike and The Mechanics sunt 4 trupe ale căror impact asupra industriei mondiale probabil nu va fi niciodată egalat.

De partea cealaltă B’ESTFEST-ul are un line-up fresh ce se adresesează unui public diferit. Mika, Skunk AnansieAsian Dub Foundation şi Pendulum sunt printre artiştii prezenţi în cadrul festivalului şi care promit să revoluţioneze piaţa muzicală mondială.

Bilete şi abonamente

Preţurile pentru biletele şi abonamentele la cele două festivaluri nu au depăşit valorile normale pentru evenimente de o astfel de anvergură.

Pentru Rock the City au fost puse la vânzare bilete şi abonamente de două categorii (în funcţie de distanţa faţă de scenă): Normal Circle şi Golden Circle. Preţurile biletelor fiind de 133 lei şi respectiv 197 lei, în timp ce abonamentele au fost vândute cu 180 lei şi respectiv 298 lei.

La B’ESTFEST biletele au fost vândute în avans cu 125 lei, iar abonamentele cu 265 lei fără camping şi 280 lei cu camping. Începând din prima zi a festivalului preţurile se vor modifica astfel: biletele vor costa 150 lei, abonamentele 285 lei fără camping şi 300 lei cu camping.

Ambele festivaluri le-au oferit doritorilor promoţii şi oferte în anumite perioade de timp. Însă organizatorii B’ESTFEST au oferă accesul gratuit copiilor până la 12 ani însoţiţi de un adult. În timp ce la Rock the City prezenţa acestora nu este recomandată (din cauza zgomotului de mare amploare), accesul acestora în zona de concert se va face doar pe baza unui bilet valabil.

Activităţi suplimentare

Rock the City 2011 trebuia să se desfăşoare la Complexul Romexpo, însă datorită activităţilor suplimentare el a fost mutat în Piaţa Constituţiei. În cadrul evenimentului spectatorii vor putea lua parte la test drive-uri şi pot vedea reprezentaţii cu maşini ce au luat parte la Campionatul Naţional de Raliu.

De cealaltă parte, participanţii la B’ESTFEST 2011 vor avea parte de o experienţă de festival un pic altfel. Pe lângă posibilitatea de campare, organizatorii oferă o mulţime de activităţi. De la ateliere de creaţie, la spaţii de relaxare, de la jocuri, la târguri cu produse hand-made. Participanţii au posibilitatea să practice diverse sporturi sau să se relaxeze citind în zona special amenajată.

Program B’ESTFEST 2011 vs. Rock the City

[tab: 1 iulie 2011]
Vineri, 1 iulie 2011

B’ESTFEST 2011
Sonichouse
The Mono Jacks
Goodbye to Gravity
Popa Sapka
OCS
Butterflies in my Stomach
Madame Hooligan
Toulouse Lautrec
Keeble
Flogging Molly
Unlocka
Coma
Sirius&Methodical
Skunk Anansie
Leizaboy
Roger Sanchez
Gojira
Caspa & MC Rod Azlan
Rock the City 2011
Therapy?
The Prodigy

[tab: 2 iulie 2011]
Sâmbătă, 2 iulie 2011

B’ESTFEST 2011
Electric Fence
Magnolia
Robin & The Backstabbers
Antarctica
Petrol
Mesquins
Suie Paparude
Sensor
Electric Brother
Asian Dub Foundation
Malex & Iustin
Lamb
Bully
Mika
Marika
D-Laid
NAPT
Rock the City 2011
Voodoo
Monarchy
BooN
Sabaton
Mike and The Mechanics

[tab: 3 iulie 2011]
Duminică, 3 iulie 2011

B’ESTFEST 2011
Tunesinnaourheads
Cuantune
Sarmalele Reci
Zeppelin & Praetor
Smallman
TiPiL
CTC
Blue Nipple Boy
ROA
Amon
House of Pain
Limun & K-Lu
Hadouken!
Snow
Pendulum
Yuffa&Hardcore
NERO
Rock the City 2011
Metrock
Trooper
Hatebreed
Whitesnake
Judas Priest

[tab:END]

*Trupele sunt afişate în ordinea în care vor urca pe scenă!

[poll id=”3″]

Citeşte mai multe detalii despre B’ESTFEST 2011 şi Rock the City 2011!