Paraziţii - Concerte Paraziţii - iConcert.ro

Home » Paraziţii

Paraziţii

Paraziţii se numără printre primele formaţii de muzică rap din România. Deşi sunt cenzuraţi frecvent de Consiliul Naţional al Audiovizualului, membrii trupei se bucură de succes, fiind apreciaţi pentru versurile acide şi pentru modul direct în care îşi exprimă nemulţumirile faţă de clasa politică şi societate.

Trupa, formată în prezent din Cheloo (Cătălin Ştefan Ion), Ombladon (Bogdan Ionuţ Pastaca) şi FreakaDaDisk (Petre Urda), a fost înfiinţată în martie 1994, iar în luna septembrie a aceluiaşi an membrii formaţiei au debutat cu prima lor piesă înregistrată, „În jur”.

„Poezii pentru pereţi”, lansat în 1995, este primul material discografic al trupei Paraziţii şi cel de-al doilea album de muzică rap din ţară. Alte materiale discografice sunt „Nimic normal” (1996), „Suta” (1997), „Nici o problemă” (1999), „Iartă-mă” (2000), „Categoria grea” (2001), „Irefutabil” (2002), „Confort 3” (2005), „Slalom printre cretini” (2007), „Slalom printre cretini (Reeditat)” (2009), „Tot ce e bun tre să dispară” (2010) şi „Lovitură de pedeapsă” (2016).

Printre cele mai cunoscute piese ale formaţiei se numără „Mesaj pentru Europa”, „Fuck you România”, „Jos cenzura”, „Din colţul blocului” şi „De ziua ta”.

În 1999, trupa Paraziţii a realizat coloana sonoră a filmului „Nordrand”, devenind prima formaţie de rap din România care apare pe soundtrack-ul unui film, cu drepturi de autor plătite, alături de nume faimoase precum Ace Of Base, Kelly Family, Neneh Cherry şi Leila K.

De asemenea, în timpul carierei de peste 20 de ani, trupa a cântat în deschiderea unor artişti importanţi ai culturii hip-hop, precum 50 Cent şi Wu-Tang Killa Beez.

De amintit este şi că trupa a câstigat premiul pentru „Cel mai bun Hip-Hop” în cadrul Premiilor MTV din 2006 şi 2007). (Elena Badea)

citeşte mai mult

Concerte, ştiri, recenzii şi galerii foto cu Paraziţii

VEST FEST 2017

În weekendul 13-15 octombrie 2017, la Complexul Senator din Timişoara are loc VEST FEST, festivalul urban ce reuneşte tineri de pretutindeni, iubitori de muzică şi activităti urbane, timp de 3 zile, alături de unele dintre cele mai îndrăgite trupe româneşti, dar şi cu artişti internaţionali.... 
13 Oct - 15 Oct 2017     ,

Concertele lunii octombrie 2017 în România

Luna octombrie vine cu o mulţime de concerte care vor avea loc atât în Bucureşti cât şi în alte oraşe din ţară. Pop, rock, dance, jazz, soul, hip-hop, folk şi electro vor fi genurile muzicale promovate pe scenele din întreaga ţară prin concertele susţinute de cântăreţii români sau... 

Concertele lunii iunie 2017 în România

Vara înseamnă multă distracţie, concerte în aer liber şi festivaluri în cele mai interesante locuri din ţară. Startul acestei veri este dat, aşa cum se cuvine, de o mulţime de evenimente pentru toate gusturile şi aşteptările.  

Concerte lunii aprilie 2017 în România

Luna aprilie aduce în Bucureşti şi în ţară concerte variate, unele cu ocazia Sărbătorilor Pascale, unele la Sala Palatului şi la Arenele Romane, iar altele dau startul evenimentelor la malul Mării Negre, desfăşutare cu ocazia minivacanţei de 1 Mai.  

Huge Year’s Eve 2017 la Romexpo din Bucureşti – AMÂNAT

UPDATE: Din cauza interesului scăzut faţă de evenimentul „Huge Year’s Eve”, programat să se desfăşoare la Romexpo pe 31 decembrie, organizatorii au decis amânarea acestuia. Evenimentul va fi programat în primele luni ale anului 2017, la solicitarea publicului. Cei care au... 
31 Dec 2016     ,

Live Festival 2016 la Arenele Romane din Bucureşti

Vineri şi sâmbătă, (9 şi 10 decembrie 2016), de la ora 21:00, muzica underground va fi personajul principal, în cadrul Live Festival, la Arenele Romane din Bucureşti. Wilkinson, Paraziţii, Jeru the Damaja şi Macanache se află printre artiştii care se regăsesc în line-up-ul festivalului.  
9 Dec - 10 Dec 2016     ,

Concertele lunii noiembrie 2016 în România

Se anunţă cea mai aglomerată lună din acestă toamnă în privinţa concertelor ce au loc pe scenele din România. Artişti internaţionali precum Zucchero, Jean-Michel Jarre, HAVASI, Mariza, Hindi Zahra, Jack DeJohnette Trio, Alborosie, Deine Lakaien, Victor Wooten, Luciano, De Phazz şi Skye &... 

SONOR prezintă Școala Veche, la Arenele Romane din București

Sâmbătă, 25 iunie 2016, SONOR prezintă Şcoala Veche, un eveniment despre muzica bună cu care am crescut, pe care am dansat, pe care am iubit sau ne-am desparşit, alături de Şuie Paparude, Viţa de Vie şi Paraziţii, la Arenele Romane din Bucureşti.  
25 Jun 2016     ,

Concertele lunii iunie 2016 în România

Vara debutează în forţă din punct de vedere muzical. Concerte ale unor nume importante ale scenei internaţionale, precum Maroon 5, André Rieu şi Beth Hart, alături de legende care au scris istorie în muzica rock: The Hollywood Vampires, Queen & Adam Lambert sunt pe lista evenimentelor de... 

Concertele lunii februarie 2016 în România

Seria de concerte care vor avea loc în februarie 2016, în Bucureşti şi în ţară, ar putea reprezenta un adevărat ajutor pentru cei care încă nu au stabilit cum îşi vor petrece timpul liber în următoarea perioadă. Oferta este una diversă, melomanii având ocazia să îşi vadă artiştii... 
123Social Media

iConcert.ro