Norvegianca Ane Brun a lansat în luna martie „Directions”, single-ul ce va face parte din noul album pe care-l va lansa în această toamnă. Ane Brun vine pe 10 mai 2015 la Sala Radio din Bucureşti, unde va susţine primul său concert în Romania.

De 10 ani în topurile din Scandinavia, Brun este una dintre cele mai remarcabile compozitoare şi vocaliste, cu trei trofee Spellemannprisen – echivalentul norvegian al premiilor Grammy. Urcă pe scene celebre şi e invitată în turneu de Peter Gabriel, alături de care cântă în duet.

Deşi nu are încă un nume pentru album şi nu vrea să dezvăluie multe detalii despre el, Ane Brun promite o voce nouă pe albumul ei, un artist suedez „promiţător”. Ea spune că versurile single-ului „Directions” sunt despre „a te simţi deschis şi plin de speranţă, acea stare mintală care poate acapara întreaga fiinţă umană”.

Melodia a fost coprodusă de cântăreţul şi compozitorul suedez Tobias Froberg, care a mai lucrat cu Brun şi la piesele „Rubber and soul” şi „Love and Misery”. „Directions” pune accent pe vocea ei. „Nu au fost instrumente melodice implicate”, a mai spus ea, „am găsit o notă în telefon care spunea că mă aud mai tare decât o fanfară şi imaginea unui om care depăşeşte în volum o fanfară este una puternică. Imaginea de a te simţi de neînvins”.

Ane poate fi văzută dansând în videoclipul piesei, pentru că simte că muzica ei e dansabilă. Deşi a abandonat în adolescenţă gimnastica ritmică pe care-o practica de mică, ea iubeşte dansul în continuare şi ştie că-şi poate face singură coregrafiile în diverse stiluri, dar a vrut un coregraf profesionist şi l-a găsit pe Mari Carrasco. Ane recunoaşte că a mai strecurat şi câte-o mişcare proprie.

Brun îşi descrie noul album cald, cu ritm şi bas, versatil, mai extrovert. Spune că ascultă mult DJ Shadow, DJ Krush, Charles Mingus şi Duke Ellington, electro şi jazz deopotrivă.

„Directions” este lansat de casa de discuri Balloon Ranger Recordings, care îi aparţine lui Brun.

Concertul Ane Brun la Bucureşti este un eveniment organizat de Twin Arts cu sprijinul Ambasadei Regatului Norvegiei. Concertul va fi solo, însoţit de visuals, cu un playlist eclectic din care se pot ivi cover-uri neaşteptate după Bjork, Alphaville, Cindy Lauper sau PJ Harvey – artişti despre care e greu de crezut că au fost vreodată laolaltă în aceeaşi propoziţie.

Biletele se găsesc în reţeaua Eventim şi online pe www.eventim.ro.