Trupa finlandeză Amorphis revine în România în luna noiembrie pentru a-şi prezenta live cel mai nou material al trupei, The Beginning Of Times, ce va fi lansat pe 27 mai 2011. România se numără printre ţările incluse în prima parte a turneului “The Beginning Of Times”, programat să înceapă în iunie şi să se încheie în 2012. Pentru fanii din ţara noastră, Amorphis susţine două concerte: la Sibiu în Oldies Pub pe 8 noiembrie 2011 şi la Bucureşti în The Silver Church Club pe 9 noiembrie 2011.

În deschiderea concertelor Amorphis, atmosfera va fi întreţinută de două trupe, ce au fost special invitate de Amorphis pentru a creşte tensiunea momentului principal al evenimentului (open doors: ora 19:00, primul concert: ora 20:00). “The Beginning Of Times”, albumul cu numărul zece în discografia Amorphis, este considerat de finlandezi drept cel mai ambiţios proiect realizat în peste 20 de ani de existenţă. Noul album Amorphis, inspirat din mitologia finlandeză, pune în centrul său figura legendară a eroului Väinämöinen, a cărui poveste fascinantă este perfect transpusă în cuvinte de către Pekka Kainulainen, unul dintre cei mai apreciaţi artişti ai artei contemporane finlandeze.

Pe parcursul celor 12 piese, fanii se întâlnesc cu binecunoscuta melancolie dark-rock Amorphis şi cu emoţiile intense născute din naturaleţea, unicitatea întunecată şi din pasajele mai agresive ale noilor linii melodice. În plus, prima serie digipack a noului album include ca bonus piesa „Heart’s Song“. Partea vocală a albumului “The Beginning Of Times” a fost înregistrată sub atenta coordonare a artistului Marco Hietala (Nightwish, Tarot) în studioul său din Kuopio. Tot Mikko Karmila, rămas la butoane de acum câteva albume, a mixat “The Beginning Of Times”, iar coperta îi aparţine Travis Smith (www.seempieces.com) şi reprezintă la nivel vizual esenţa mitologică a naşterii lumii dintr-un ou de aur.

Pe lângă România, turneul “The Beginning Of Times” va mai include ţări precum: Germania, Japonia, Taivan, Finlanda, Belgia, Cehia sau Slovacia. Cu ocazia concertelor ce vor fi susţinute în luna noiembrie la Sibiu şi la Bucureşti, finlandezii vin pentru a patra oară România la invitaţia ARTmania: în 2009 la Arenele Romane, în 2008 la Romexpo (alături de Haggard) şi în 2006 în cadrul festivalului ARTmania de la Sibiu. Biletele pentru cele două concerte pot fi achiziţionate online, de pe www.eventim.ro, www.artmania.ro , myticket.ro, vreaubilet.ro sau prin reţelele de distribuţie Eventim, Diverta şi Vreau Bilet, la preţul de 60 de lei până pe 13 August, de 75 de lei până în noiembrie şi de 85 de lei în ziua evenimentului.

Foto: Stefan De Batselier