Alexandra & Alec

Sambata seara, echipa iConcert.ro a facut in sfarsit ce vroia sa faca de mult timp, si anume sa mearga la un concert Alexandra & Alec in Violeta’s Vintage Kitchen. Am intrat astfel in lumea lor, o lume in care poti sa visezi cu ochii deschisi si poti sa iubesti fara regrete ascultand muzica lor. Concertul a fost impartit in doua parti, tocmai pentru a ne bucura de cat mai multe melodii minunate.

Povestea concertului a inceput cu „Story”, dupa care am simtit ca suntem pe „Holy Ground” in timp ce eram „La Cafea” (sau vin fiert, pentru unii) in Violeta’s VK. „La Cafea” este printre cele mai cunoscute piese ale lor, beneficiind si de un videoclip, motiv pentru care majoritatea celor prezenti fredonau melodia impreuna cu Alexandra & Alec. Concertul a continuat apoi cu o alta piesa cunoscuta, „Blonde Girl”, despre care Alexandra spunea ca se refera la toate fetele superficiale. Prima parte a concertului s-a terminat cu „Forbidden” si cu cea mai noua piesa a celor doi, „Little Dreams”, care a avut premiera acum doua saptamani, tot in Violeta’s Vintage Kitchen.

In timpul pauzei, Alexandra si Alec s-au asezat la fiecare masa si au vorbit cu cei prezenti, facandu-ne astfel sa ne simtim ca acasa. Cred ca asta e si farmecul concertelor Alexandra & Alec, faptul ca te simti relaxat si departe de problemele de zi cu zi.

Partea a doua a concertului a inceput cu „Music”, urmata de una din melodiile mele preferate, „Stranded”. Alexandra si Alec au cantat apoi „Asculta-ma„, melodie cu care au obtinut locul 3 anul trecut la concursul Battle of Songs. Cea de-a 10-a melodie din concert a fost tot una cunoscuta de public, „Beautiful life”, o piesa de nota 10 dupa parerea mea. In timpul pauzei i-am intrebat pe Alexandra si Alec ce-i inspira pe ei atunci cand compun melodii si versuri, iar raspunsul lor a fost ca se inspira din dragostea lor si a prietenilor. Alexandra a povestit inainte sa cante „Cantec de dor” ca melodia s-a nascut dupa ce a citit cateva pagini din jurnalul unei foarte bune prietene, in care aceasta relata povestea ei de dragoste. Si pentru ca melodiile lor nu sunt numai despre dragoste, au incheiat concertul de sambata seara cu doua piese cu mesaj, „Remember” si „Change the World”. N-au scapat insa de noi, pentru ca am cerut bineinteles si bis si astfel au cantat inca o data „La Cafea” de data asta acompaniati si de cei din public.

Ne-am simtit foarte bine sambata seara alaturi de Alexandra & Alec si cu toate ca am fi dorit sa tina mai mult, a trebuit sa ne multumim doar cu 13 melodii + 1. Asteptam cu nerabdare primul lor album, pentru care sper sa faca o selectie buna printre cele peste 500 de melodii pe care le-au scris pana acum. Dar, pana apare albumul, ii gasim pe Alexandra si Alec din doua in doua sambete, in Violeta’s Vintage Kitchen. Urmatorul concert este pe 11 decembrie 2009.

Foto: Anna Pope & Alin Pandaru