Azi la Cluj-Napoca începe cea de-a patra ediţie a festivalul UNTOLD. Timp de 4 zile și 4 nopți trupe şi artişti precum Black Eyed Peas, The Chainsmokers, Jason Derulo, The Prodigy, Armin van Buuren, Kygo, Diplo, Tiesto, Steve Aoki și mulți alții vor urca pe cele 9 scene ale festivalului. Iată tot ce trebuie să ştii dacă mergi la festivalul UNTOLD, între 2 şi 5 august 2018.

Programul festivalului UNTOLD 2018

Abonamente şi bilete UNTOLD Festival 2018

Ultimele abonamente şi bile de o zi pentru cea de-a patra ediţie a festivalului UNTOLD pot fi achiziţionate din reţelele Eventim şi Entertix şi online de pe www.eventim.ro şi www.entertix.ro. Acestea vor putea fi achiziţionate şi de la casa de bilete de la intrare în festival, în limita disponibilităţii.

Categorie Preţ Entertix Eventim
Abonament General 549 lei + taxe (603.90 lei) cumpără cumpără
Abonament VIP 1110 lei + taxe (1210 lei) cumpără cumpără
Bilet o zi – joi 225 + taxe (247.5 lei) cumpără cumpără
Bilet o zi – vineri 225 + taxe (247.5 lei) cumpără cumpără
Bilet o zi – sâmbătă 275 + taxe (302.5 lei) cumpără cumpără
Bilet o zi – duminică 225 + taxe (247.5 lei) cumpără cumpără

Preţul final al unui Abonament General va fi de 650 lei + taxe.

Măsuri de siguranţă şi reguli de acces

Peste 1800 de jandarmi, polițiști, pompieri și medici se vor asigura în cele 4 zile și 4 nopți de festival că sunt respectate măsurile de siguranță. În plus, în festival vor exista și 700 de agenți de securitate privați, vor fi amplasate un spital de campanie SMURD și 4 puncte de prim ajutor.

În perimetrul festivalului este interzisă intrarea cu: ghiozdane, droguri, sticle, biberoane, lasere, genți, spray-uri, cuțite, arme, obiecte contondente, articole pirotehnice, mâncare și băuturi, animale, umbrele (în caz de ploaie se recomandă folosirea pelerinelor), materiale inflamabile sau explozive, aparate foto sau video profesionale, inclusiv orice tip de aparat DSLR, orice tip de obiecte care îi pot răni pe alți participanți.

Este permis accesul cu: poșetă/borsetă (dimensiunea maximă permisă 21cm x 29cm) medicamente, insulină, picături uz medicinal, spray inhalator pentru astm. Orice astfel de produse sunt premise doar dacă sunt însoțite de scrisoare medicală sau orice alt document înlocuitor acesteia și cu maxim o doză zilnică.

Harta festivalului UNTOLD 2018

Sistem integrat de acces şi plată la UNTOLD 2018

Organizatorii oferă în acest an posibilitatea parcurgerii în avans, online, a procesului de check-in. Începând din data de 26 iulie 2018, participanţii pot accesa aplicaţia UNTOLD sau site-ul untold.com şi se pot înregistra cu o adresa de e-mail pentru completarea procesului de check-in. Aceştia vor putea efectua check-in-ul şi pentru prietenii lor dacă pe respectiva adresa de e-mail au fost cumpărate mai multe abonamente. Doar persoana înregistrată în formularul de check-in va putea să primească brăţara de festival în baza abonamentului.

Procesul de check-in va salva timp și le va oferi participanţilor acces la funcția de alimentare online cu bani a brățărilor de festival. Suma încărcată pe brățară va deveni activă în momentul în care vor primi brăţara de la corturile de check-in, în urma prezentării biletului de acces.

Schimbarea biletul sau abonamentul într-o brățară de festival se va face la unul din punctele de check-in. Corturile de check-in vor fi deschise și în zilele pre-festival, în 31 iulie – 1 august 2018 în intervalul orar 14:00 – 23:00, urmând ca în zilele de festival intervalul să fie 12:00 – 08:00. Pentru procesul de check-in este obligatoriu un bilet valid și un act de identitate valabil.

Tinerii sub 18 ani, pe lângă bilet și act de identitate, vor avea nevoie și de documentul care atestă acordul părinților care poate fi găsit aici. Accesul minorilor sub 14 ani este permis doar pe baza unui bilet valid și însoțit de un părinte.

În perimetrul festivalului, vor exista 80 de puncte de încărcare a brăţărilor, iar pentru a evita cozile şi aglomerările, organizatorii recomandă încărcarea brăţărilor din aplicaţia mobilă UNTOLD sau pe untold.com. Festivalierii care vor să folosească banii cash pentru încărcarea brăţărilor trebuie să ştie că în perimetrul festivalului va exista 1 ATM al Băncii Transilvania.

Banii de pe instrumentele de plată pot fi recuperaţi pe toată perioada festivalului doar numerar, de la orice CREDIT POINT, până cel târziu, luni, 6 august 2018, ora 10:00. Majoritatea căsuţelor CREDIT POINT vor fi deschise în intervalul 12:00 – 06:00, iar în zonele cele mai frecventate căsuţe vor rămâne deschise NON-STOP.

Restricţii de circulaţie

În perioada 28 iulie – 10 august pe străzile din zona stadionului Cluj Arena vor exista anumite restricții de circulație, după cum urmează:

  • între 28 iulie și 8 august, Aleea Stadion va fi închisă circulației rutiere
  • între 31 iulie şi 8 august este restricționată circulația rutieră pe strada George Coșbuc, de la Splaiul Independenței și până la intersecția cu strada Cardinal Iuliu Hossu,
  • între 31 iulie şie 8 august este închisă circulația rutieră pe Splaiul Independenței, de la podul Garibaldi până la pod Napoca.
  • se restricționează secvențial și parțial circulația rutieră pe Splaiul Independenței, de la Podul Garibaldi până la intersecția cu strada George Coșbuc, din data de 26 iulie până pe 31 iulie și din 8 august până pe data de 10 august.

PROGRAMUL FESTIVALULUI!
Line-up-ul final al festivalului UNTOLD, dar și programul pe zile, ore și scene poate fi consultat pe site-ul www.untold.com . Organizatorii festivalului menționează faptul că programul poate suferi modificări.

Producţia UNTOLD 2018

Peste 7000 de persoane lucrează în producția efectivă a festivalului UNTOLD, dintre care peste 1200 sunt voluntari. În ceea ce privește logistica festivalului, cifrele sunt impresionante: peste 350 de camioane necesare pentru transportul logistic.

Scena principală va avea 31 metri înălțime și peste 80 de metri baza. Aceasta va avea 3000 mp de decor şi peste 500 de mp de ecrane LED, iar pentru prima dată, va avea încorporate elemente 3D, prin prezența personajelor principale din conceptul creativ al ediției 2018.

Perimetrul festivalului este împrejmuit de 8 km de gard. Pentru grafica și designul tuturor scenelor s-au adunat peste 500 de ore de muncă a peste 20 designeri și arhitecți, ce au contribuit la crearea povestii UNTOLD din acest an. Consumul de energie însumeaza 5,8 MW putere instalată, adică consumul unui oraș de peste 40.000 de locuitori din România. Cablurile electrice care se vor folosi au greutatea de aproximativ 25 de tone.

În plus, pentru a minimiza impactul fonic asupra riveranilor pe timpul celor patru zile de festival oragnizatorii au instalat în diferite zone din perimetrul festivalului panouri / bariere fonice. Toate acestea sunt conform standardelor tehnice internaționale de utilizare în medii speciale-mobile.