Astăzi începe cea de-a treia ediţie a festivalului UNTOLD, care se va desfăşura în Cluj-Napoca în perioada 3-6 august 2017. Pregătirile au intrat în linie dreaptă, iar organizatorii au anunţat ultimele detalii legate de marele eveniment.

În acest an, pe cele 10 scene ale festivalului vor urca peste 200 de artişti, care vor performa în faţa a sute de mii de fani, reuniţi la pentru un singur nume, UNTOLD. Unii dintre cei mai cunoscuţi DJ ai lumii, precum: Armin van Buuren, Dimitri Vegas & Like Mike, Steve Aoki şi Martin Garrix, dar şi artişti internaţionali de renume ca Ellie Goulding, John Newman, Tinie Tempah şi Hurts fac parte din line-up-ul festivalului.

Vezi aici programul complet al concertelor!

Ultimele bilete de o zi şi abonamente pentru festival pot fi achiziţionate din reţeaua Eventim şi online de pe www.eventim.ro, dar şi de la casa de bilete amenajată la intrarea în festival.

Accesul la festival

Pentru ediţia din acest an, cei care şi-au cumpărat bilete online pot efectua o parte din procesul de check-in online. Cei care aleg să facă check-in-ul online trebuie să prezinte biletul valid și actul de identitate pentru a primi brățara. Pe lângă acestea, tinerii sub 18 ani trebuie să deţină şi documentul ce atestă acordul părinților. Accesul minorilor sub 14 ani este permis doar dacă sunt însoţiţi de un părinte şi pe baza unui bilet valid.

Braţara UNTOLD 2017 – Foto: Facebook Untold

Punctul de check-in la festival este deschis între 3-6 august 2017 – 12:00 PM – 03:00 AM şi este situat în Parcul Central, intrarea de la Opera Maghiară.

Cei care și-au cumpărat un bilet pentru una dintre variantele de cazare oferite de UNTOLD, au un program special de check-in în campus care începe de joi, 3 august 2017, ora 08:00 cu acces non-stop. Pentru campingul UNTOLD programul de check-in începe de miercuri, 2 august 2017, ora 18:00 cu acces non-stop.

Sistemul de plată

După procesul de check-in, fiecare participant va primi o brățară de acces cu chip şi cu sistemul de plată integrat, cu ajutorul căreia îşi va putea achiziționa produsele și serviciile disponibile în cadrul festivalului. Cei care au realizat procesul de check-in online, pot folosi funcția de încărcare a banilor Top-UP, accesând butonul dedicat de pe pagina web şi urmând pașii indicați.

Cu brățara de festival se asigură și accesul și plata în perimetrul evenimentului, iar plata cu cardul bancar sau numerar, direct la comerciant este interzisă. Brățara poate fi încărcată la unul din cele 70 de puncte de încărcare (Cash Point) din cadrul UNTOLD, cu orice sumă, iar sumele necheltuite pot fi retrase pe toata perioada festivalului, dar nu mai târziu de 7 august 2017, ora 10:00 AM.

Reguli de acces şi obiecte interzise

În perimetrul festivalului este interzisă intrarea cu următoarele obiecte: droguri, sticle, biberoane, lasere, genți, spray-uri, cuțite, arme, obiecte contondente, articole pirotehnice, mâncare și băuturi, animale, umbrele (în caz de ploaie se recomandă folosirea pelerinelor), materiale inflamabile sau explozive, aparate foto sau video profesionale, inclusiv orice tip de aparat DSLR.

Este permis accesul cu: poșetă/borsetă (dimensiunea maximă permisă 21cm x 29cm), aparate de fotografiat compacte, brichete, camere GoPro, baterii externe, medicamente, insulină, picături uz medicinal, spray inhalator pentru astm. Pentru întreaga listă de obiecte permise și interzise în perimetrul festivalului, participanții pot consulta regulamentul de pe site-ul UNTOLD.

Harta UNTOLD Festival 2017

Producţia UNTOLD 2017 are un buget de 10 milioane de euro

Tărâmul plin de magie și fantezie UNTOLD, înseamnă în 2017 peste 230.000 de metri pătrați în care aproape 200 de artiști vor concerta pe cele 10 scene ale festivalului. Scena principală, DRAGON’S NEST va fi și în acest an cea mai mare scenă a unei producții din România, având dimensiuni impresionante: 100 de metri lățime și peste 35 de metri înălțime. Toate cele 10 scene din festival au câte o poveste și un design deosebit la care au lucrat zeci de arhitecți, ingineri, ilustratori și sute de oameni din echipele tehnice, care au ajutat la montarea lor.

UNTOLD 2017 înseamnă REAL LIFE-FANTASY și se transformă într-o lume magică plină de personaje fantastice. La Foișorul din Parcul Central, festivalierii vor deveni pentru o zi, regi, regine, zeițe, zei și vor lua acasă amintiri din lumea fantastică. Mai apoi vor traversa tărâmul tradițiilor autohtone și vor deveni transilvăneni în 5 pași, la Transilvania All Inclusive. Aici vor descoperi costume populare, motive tradiționale și vor gusta din bucate gustoase.

Fantasy Corner vine cu surprize și dezlănțuie fantezia cu tatuaje henna, glow in the dark, dar și accesorii cu care participanții devin parte din poveste. Pentru look-ul de festival, designerii români au pregătit colecții capsulă, în serii limitate, care pot să fie achiziționate de la Fashion Story din interiorul Casinoului.

Animatori pe picioroange, acrobați, magicieni, zone de poveste și multe alte surprize așteaptă să fie descoperite sau experimentate în lumea plină de magie UNTOLD 2017. Una dintre surprizele acestei ediții este DRAGON’ S EYE, o roată de observație de peste 40 de metri, în care participanții se pot urca și pot avea o viziune mai clară și mai largă asupra tărâmului UNTOLD.

Vezi aici programul complet al concertelor!

Transport de noapte şi trasee deviate pe perioada UNTOLD

Programe şi trasee pentru mijloacele de tranport în comun, în intervalul 1 august 2017 (ora 04:30) – 8 august 2017 (ora 04:30).

 • Circulaţia tramvaielor pe liniile 102 se suspendă. Tramvaiele vor fi înlocuite în acest interval cu autobuze, care vor circula pe linia 101A – Str. Bucium – Piaţa Gării (traseu deviat în ambele sensuri din Spl. Independenţei pe str. Garibaldi – Piaţa 14 Iulie – str. O. Goga – str. Dragalina – str. Horea – Piaţa Gării). Se suspendă staţiile Cluj Arena, Parcul Central şi G. Bariţiu. Pe linia 100 – Piaţa Gării – B-dul Muncii vor circula tramvaie.
 • Linia 30 de autobuze va circula deviat, după cum urmează: Dus: Din Piaţa 14 Iulie, pe str. O. Goga – Spl. Independenţei – G. Bariţiu – Piaţa M. Viteazul – Str. Cuza Vodă – B-dul 21 Decembrie 1989. Întors: Din B-dul 21 Dec. 1989, pe Str. Reg. Ferdinand – G. Bariţiu – Spl. Independenţei – Str. O.Goga – Piaţa 14 iulie.
 • Linia metropolitană M26 va fi deviată din Spl. Independenţei pe str. Garibaldi în Piaţa 14 iulie, care va deveni capăt de linie.
 • Liniile urbane din vecinatatea Parcului Central vor fi suplimentate în perioada 3-6 august 2017.

Pe timpul nopţii, în perioada 3-6 august 2017 (între orele 23:00 – 5:00 în zilele lucrătoare, respectiv 23:00 – 6:00 în weekend) se va asigura transport de noapte în regim de curse speciale, pe următoarele trasee:

 • linia 25N: str. Unirii – str. Bucium (in intervalul orar 23:00 – 01:00)
 • linia 6: str. A. Vlaicu – str. Bucium
 • linia 25: str. Unirii – str. Bucium
 • linia 30e: B-dul 1 Decembrie 1918 – str. A. Vlaicu
 • linia 46: Cart. Zorilor – Piaţa M. Viteazul (Republica)
 • linia M 26: Floreşti Cetate – Piaţa 14 iulie

În intervalul 23:00 – 04:30 frecvenţa pe liniile 6, 25, 30, 46 va fi de aprox. 30 minute.

 • Linia M26 de autobuze Floreşti Cetate – Piaţa 14 iulie va circula din oră în oră. După ora 04:30, când se estimează terminarea spectacolelor, frecvenţa va fi de aprox. 10 minute. În funcţie de gradul de încărcare al mijloacelor de transport in comun, va fi suplimentat numărul autovehiculelor. Mijloacele de transport suplimentare de pe liniile 6 şi 25 vor aştepta îmbarcarea călătorilor în staţiile Memorandumului, Spitalul de copii şi Agronomia pe ambele direcţii de mers (Mărăşti şi Mănăştur), iar pentru linia M26 în staţia Sala Sporturilor.

Pe perioada festivalului tonetele de vânzare bilete şi abonamente de pe strada Memorandumului şi Moţilor (Spitalul de copii şi Agronomia) vor funcţiona non stop. Titlurile de călătorie disponibile pentru cursele de noapte (23:00 – 05:00) sunt: Biletul de noapte, 1 călătorie, preţ 3 lei, se achiziţionează de la conducatorul auto, de la personalul de control din staţii şi de la tonetele cu program non stop. Abonament pe toate liniile 1 săptămână, preţ 41 lei.

Restricţii de circulaţie 

 • Restricţionarea secvenţială şi parţială a circulaţiei rutiere (în cazul în care situaţia o impune) pe Splaiul Independenţei, de la podul Garibaldi până la intersecţia cu strada George Coşbuc, până în 1 august ora 00:00 și din 8 august ora 04:30 până în 9 august ora 04:30 (cu excepţia tramvaielor CTP, în datele de 27, 28 29, 30, 31, iulie şi 8 august);
 • Închiderea circulaţiei rutiere pe Aleea Stadion, din data de 29 iulie, ora 00:00, până în data de 9 august, ora 23:00;
 • Restricţionarea circulaţiei rutiere pe strada George Coşbuc, de la Splaiul Independenţei până la intersecţia cu strada Cardinal Iuliu Hossu, din data de 1 august, ora 00:00, până în data de 8 august, ora 04:30;
 • Închiderea circulaţiei rutiere pe Splaiul Independenţei de la podul Garibaldi până la intersecţia cu Pod Napoca, din data de 1 august, ora 00:00, până în data de 8 august, ora 04:30;
 • Din 1 august, ora 00:00, până în 7 august, ora 20:00, se restricţionează accesului pietonilor în zona Sălii Polivalente, a stadionului Cluj Arena şi în Parcul Central, extremităţile restricţionării accesului, fiind str. Uzinei Electrice, Aleea Stadion, str. George Coşbuc, de la intersecţie cu str. Cardinal Iuliu Hossu, până la intersecţia cu Splaiul Independenţei, str. Cardinal Iuliu Hossu, Splaiul Independenţei, de la Pod Garibaldi până la Pod Napoca (cu permiterea accesului la restaurantul „Fragment”), str. Cişmigiu şi str. Arany Janos de la numărul 17, până la numărul 21.

Măsuri speciale de siguranţă

Pe lângă cei peste 1.200 de jandarmi, poliţişti, pompieri, medici şi piloţi ai Unităţii Speciale de Aviaţie Cluj-Napoca, care vor acţiona în sistem integrat pentru asigurarea măsurilor de ordine şi siguranţă publică în festival, peste 650 de agenţi de securitate privaţi vor asigura suplimentar paza şi ordinea pe durata celor 4 zile.

De asemenea, în festival vor exista 8 puncte de prim ajutor unde va fi pusă la dispoziţie gratuit, apă potabilă. În plus, organizatorii au pregătit în faţa scenelor baxuri cu apă care vor fi distribuite gratuit participanţilor la festival.

UNTOLD şi Bursa de Fericire

UNTOLD și Bursa de Fericire construiesc primele două camere sterile din Cluj-Napoca, la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii, pentru a asigura pacienților tratamentul corespunzător în cazul leucemiilor și a altor tipuri de cancer. Fanii festivalului, pot dona 2 euro printr-un SMS la 8844 cu mesajul SPITAL, în cele patru zile ale evenimentului, sau să doneze în contul bancar al Asociației Dăruiește Viață: RO90INGB0000999903330756, deschis la ING Bank România, până la 31 martie 2018.