Azi se deschid porţile celui mai mare festival de la malul Marii Negre, NEVERSEA 2018. Cel mai aşteptat eveniment muzical de pe litoralul românesc aduce în acest an, pe cele 5 scene, artişti ca The Script, Armin van Buuren, Aloe Blacc, Axwell & Ingrosso, Hardwell, John Newman, Steve Angello, Steve Aoki şi mulţi alţii.

În perioada 5-8 iulie 2017 peste 200 de artişti locali şi internaţionali vor urca pe scenele festivalului NEVERSEA, pe plaja Modern din Constanţa. Organizatorii festivalului transmit ultimele detalii pentru o bună desfăşurare a evenimentului.

În călătoria cu arca magică spre NEVERSEA fanii festivalului vor avea la dispoziție un compas gigantic care îi va călăuzi pe mare, cuburi magice care le pot îndeplini dorințe, bărci parametrice dar vor face cunoștință și cu vietățile marine prietenoase.

Peste 1600 de jandarmi, poliţişti, pompieri şi medici se vor asigura în cele 4 zile şi 4 nopţi de festival că sunt respectate măsurile de siguranţă. În plus, în festival vor exista şi 300 de agenţi de securitate privaţi. De asemenea, vor fi amplasate şi două spitale de campanie SMURD şi 3 puncte de prim ajutor.

Programul festivalului NEVERSEA 2018

Joi, 5 iulie 2018

Programul NEVERSEA 2018 – ziua 1

Vineri, 6 iulie 2018

Programul NEVERSEA 2018 – ziua 2

Sâmbătă, 7 iulie 2018

Programul NEVERSEA 2018 – ziua 3

Duminică, 8 iulie 2018

Programul NEVERSEA 2018 – ziua 4

Sistem integrat de acces şi plată la NEVERSEA

Organizatorii oferă posibilitatea parcurgerii în avans, online, a procesului de check-in. Începând din data de 28 iunie 2018, participanţii la festival pot accesa aplicaţia Neversea sau site-ul neversea.com şi se pot înregistra cu o adresa de e-mail pentru completarea procesului de check-in. Aceştia vor putea efectua check-in-ul şi pentru prietenii lor dacă pe respectiva adresa de e-mail au fost cumpărate mai multe abonamente. Doar persoana înregistrată în formularul de check-in va putea să primească brăţara de festival în baza abonamentului.

Procesul de check-in va salva timp important şi le va oferi acces la funcţia de alimentare online cu bani a brăţărilor de festival. Suma încărcată pe brăţară va deveni activă în momentul în care aceştia o vor primi de la corturile de check-in, în urma prezentării biletului de acces.

În perimetrul festivalului, vor exista 50 de puncte de încărcare a brăţărilor, iar pentru a evita cozile şi aglomerările, organizatorii recomandă încărcarea brăţărilor din aplicaţia mobilă NEVERSEA sau pe neversea.com. Festivalierii care vor să folosească banii cash pentru încărcarea brăţărilor trebuie să ştie că în perimetrul festivalului va exista 1 ATM al Raiffeisen Bank.

Banii de pe instrumentele de plată pot fi recuperaţi pe toată perioada festivalului doar numerar, de la orice CREDIT POINT, până cel târziu, luni, 9 iulie 2018, ora 10:00. Majoritatea căsuţelor CREDIT POINT vor fi deschise în intervalul 12:00 – 06:00, iar în zonele cele mai frecventate căsuţe vor rămâne deschise NON-STOP.

Reguli de acces şi obiecte interzise

Odată ajunşi în zona festivalului, primul şi cel mai important lucru care trebuie făcut este să schimbarea biletului cu o brăţară de festival la unul din punctele de check-in. Organizatorii au pregătit un program prelungit pentru corturile de check-in, acestea fiind deschise şi în zilele pre-festival, în 3-4 iulie 2018, în intervalul orar 14:00 – 23:00, urmând ca în zilele de festival intervalul să fie 12:00 – 08:00.

Este obligatorie prezentarea unui bilet valid şi a unui act de identitate valabil. În cazul în care fanii au finalizat procesul de check-in online, aceștia se vor putea îndrepta spre fast lane-urile dedicate, cu biletul pentru care s-a făcut deja check-in online. Tinerii sub 18 ani vor avea nevoie, pe lângă bilet şi actul de identitate, şi de documentul care atestă acordul părinţilor care poate fi găsit pe neversea.com. Accesul minorilor sub 14 ani este permis doar pe baza unui bilet valid şi însoţit de un părinte.

Harta festivalului NEVERSEA 2018

În perimetrul festivalului este interzisă intrarea cu: ghiozdane, droguri, sticle, biberoane, lasere, genţi, spray-uri, cuţite, arme, obiecte contondente, articole pirotehnice, mâncare şi băuturi, animale, umbrele (în caz de ploaie se recomandă folosirea pelerinelor), materiale inflamabile sau explozive, aparate foto sau video profesionale, inclusiv orice tip de aparat DSLR, orice tip de obiecte care îi pot răni.

Este permis accesul cu: poşetă/borsetă (dimensiunea maximă permisă 21cm x 29cm) medicamente, insulină, picături uz medicinal, spray inhalator pentru astm. Orice astfel de produse sunt premise doar dacă sunt însoţite de scrisoare medicală sau orice alt document înlocuitor acesteia şi cu maxim o doză zilnică.

Transport în comun şi restricţii de circulaţie

Pentru ca circulaţia în oraş şi în staţiunea Mamaia să nu se blocheze pe perioada celor patru zile, Regia Autonomă de Transport în Comun din Constanţa va suplimenta oferta de transport cu o linie SHUTTLE BUS, ”NEVERSEA” cu plecare din Mamaia spre Portul Tomis.

Autobuzele vor circula non stop, în perioada 5-9 iulie, pe traseul: Mamaia (Hotel Caraiman), B-dul Mamaia, B-dul Tomis, Str. Traian, Poarta 2 Port, Str. Termele Romane, B-dul Elizabeta, Str. Remus Opreanu, Port Tomis şi retur, Str. Remus Opreanu, Port Tomis, B-dul Elizabeta, Str. Traian, Str. Mihai Viteazu, B-dul Mamaia, Staţiunea Mamaia. Autobuzele care deservesc aceasta linie vor circula începând cu data de 5 iulie 2018, ora 08:00 până pe 9 iulie 2018 ora 09:00.

Intervalul de succesiune va fi între orele 08:00 – 24:00 de 10 minute, iar între 24:00 – 08:00 de 16 minute. Tot pentru perioada festivalului vor fi prelungite liniile 42, 44, 48, 51, 101C până în portul Tomis, iar în intervalul 05.08.2018, ora 09:00 şi 09.08.2018, ora 09:00 programul de transport va fi non stop. Pentru această perioadă, liniile 2-43 și 5-40 vor circula şi în intervalul orar 24:00 – 05:00 cu o succesiune de 30 minute.

Se pot achiziţiona abonamente RATC pentru 24 ore la preţul de 5 lei, dar şi abonamente pentru 7 zile la preţul de 30 lei. De asemenea, călătoria se poate achita şi prin SMS, la numărul 7475, iar în portul Tomis va fi amplasat punct de vânzare bilete R.A.T.C. cu program non-stop.

De joi, 5 iulie şi până luni, 9 iulie vor fi închise circulaţiei, următoarele artere: strada Traian cu Valea Portului; Poarta 1; sensul giratoriu Traian cu strada Termele Romane; strada Traian cu bulevardul Tomis; strada Negru Vodă cu strada Ecaterina Varga; strada Yokohama, strada Salonic şi strada Belvedere; strada Negru Vodă cu strada Mircea cel Bătrân; strada Mircea cel Bătrân cu strada Smârdan; strada Mircea cel Bătrân cu strada Decebal; strada Mircea cel Bătrân cu strada Eroilor; strada Bucovina cu strada Eroilor.

Parcarea autovehicolelor pe bulevardul Elisabeta va fi interzisă pe perioada 3-9 iulie, iar riveranilor li se vor distribui permise de acces pentru a putea trece de filtrele instituite de autorităţi. De asemenea, se va interzice accesul taxiurilor, mijloacelor de transport particular (autoturisme, microbuze, maxi-taxi) în interiorul perimetrului de siguranţă cu excepția autobuzelor RATC autorizate să efectueze cursele speciale.

Producţia NEVERSEA 2018

Peste 4000 de persoane lucrează în producția efectivă a festivalului NEVERSEA, dintre care peste 500 sunt voluntari. În ceea ce priveşte logistica festivalului, cifrele sunt impresionante: peste 250 de camioane necesare pentru transportul logistic. Scena principală are 20 metri înălţime, peste 80 de metri baza şi o creştere de peste 30 la sută a ecranelor LED şi a efectelor speciale.

Perimetrul festivalului este împrejmuit de 5 km de gard. Pentru grafica şi designul tuturor scenelor s-au adunat peste 600 de ore de muncă a peste 20 designeri şi arhitecţi, ce au contribuit la crearea universului NEVERSEA. Pentru protecţia plajelor se folosesc peste 10.000 mp de podele de lemn şi peste 8.000 mp de podele protecţie trafic greu.

Organizatorii folosesc 22 de generatoare electrice pentru a acoperi întreaga zonă, însumând 4,5 MW putere instalată, adică consumul unui oraş de 40.000 de locuitori din România. Cablurile electrice care se vor folosi au greutatea de aproximativ 12 tone, iar lungimea lor, dacă ar fi să le punem cap la cap este de circa 30 kilometri. Toate acestea sunt conform standardelor tehnice internaţionale de utilizare în medii speciale-mobile.

Bilete şi abonamente NEVERSEA 2018

Ultimele bilete şi abonamentele pentru festivalul NEVERSEA 2018, ce va avea loc în perioada 5-8 iulie pe plaja Modern din Constanţa, sunt disponibile în reţelele Entertix şi Eventim, dar şi online pe www.entertix.ro şi www.eventim.ro, la două categorii de preţ.

În limita disponibilităţii biletele şi abonamentele sunt disponibile şi la intrare.

Categorie Preţ presale Preţ final Entertix Eventim
Abonament acces general 493.90 lei* 550 lei + taxe  cumpără cumpără
Abonament VIP 990 lei* 990 lei* cumpără cumpără
Bilet joi sau vineri 247.50 lei* 250 lei + taxe  cumpără cumpără
Bilet sâmbătă sau duminică 275 lei* 275 lei + taxe  cumpără cumpără

*Preţ cu taxele incluse.

Festivalul NEVERSEA este cea de-a doua poveste magică a creatorilor UNTOLD.