Cea de-a cincea ediţie a festivalului Electric Castle îşi deschide azi porţile la Castelul Banffy din Bonţida. În perioada 12-16 iulie 2017, artişti ca Deadmau5, Franz Ferdinand, Alt-J, Trentemoller, UNKLE, ZEDD, Paul Van Dyk, House of Pain, Slaves, Gus Gus şi mulţi alţii vor concerta în cadrul festivalului de lângă Cluj-Napoca. Află tot ce trebuie să ştii dacă mergi la festival!

Accesul în la festivalul şi în camping

Accesul participanţilor care vin cu maşina la festival se face prin Răscruci, până la parcarea de lângă festival. Dacă veniţi din Cluj-Napoca, organizatorii recomandă folosirea autobuzele. Parcările sunt amenajate pe terenuri agricole, unde nu s-a putem interveni cu pietriş, iar dacă va ploua, puteţi rămâne cu maşinile înnămolite. Numărul autobuzelor a fost mărit, iar în oraş sunt două staţii de plecare, la Iulius Mall şi Sala Sporturilor „Horia Demian”. Primele bus-uri pleacă de la ora 11:00 şi circulă tot la 20/30 de minute. Se poate ajunge şi cu  trenul, toate trenurile ce trec prin Bonţida vor opri în gară.

Toţi cei care sunt cazaţi în sat şi au bulină de acces de la gazdă o pot ridica de la un check-in point situat înainte de podul de la târg, în baza unei liste pe care au fost trecuţi în prealabil de către gazdă. Accesul se face prin intrarea principală în sat, ulterior fiind redirecţionaţi de la acel punct către zona din sat în care sunt cazaţi.

Acces Electric Castle Festival

Campingul se deschide miercuri, 12 iulie 2017, la ora 13:00, iar festivalul la ora 18:00. Accesul în camping se face pe la intrarea din camping, nu pe la intrarea principală. Este de preferat să aveţi biletele printate. Toţi participanţii trebuie să aibă asupra lor un act de identitate, aflat în perioada de valabilitate.

Participanţii pot intra şi ieşi de câte ori doresc de pe teritoriul festivalului, dacă au la mână o brăţară intactă RFID de festival. Toţi participanţii sunt percheziționaţi la intrare, iar în cazul refuzului nu li se va permite accesul la eveniment.

Participanţii minori trebuie să completeze un formular de acces împreună cu parinţii/reprezentanţii legali sau convenţionali. După legitimarea, prin intermediul oricărui document care atestă vârsta, aflat în perioada de valabilitate, şi prezentarea formularului de acces completat persoanele sub 18 ani vor primi o braţară special destinată minorilor, care nu le va permite accesul în zonele indoor ori cumpărarea alcoolului sau tutunului. Minorii sub 12 ani au acces gratuit, cu condiţia ca aceştia să fie insoţiţi de un părinte/reprezentant legal sau convenţional ce are un bilet valid.

Obiecte interzise şi permise în perimetrul festivalului şi în camping

Pe teritoriul festivalului se poate intra cu ghiozdane, pelerine, pălării, ochelari de soare, brichete, telefoane mobile, ţigări, soluţie pentru lentile de contact, aparatate foto profesionale şi camere video, medicamente, apă în PET sigilat, corturi (doar în zona de camping), insulină (însoţită de documente), mâncare (doar în zona de camping), steaguri & selfie Sticks. NU se poate intra cu: droguri, cuţite şi bricege cu lama mai mare de 6 cm, lanţuri, arme, explozibil, aparate pirotehnice, material toxic sau inflamabil, sticle, obiecte contodente, alcool, animale, biciclete, skate-uri, trotinete (în perimetrul festivalului), umbrele sau umbrele pliabile, graffiti, stickere.

În zona de camping EC se permite accesul cu: ghiozdane şi bagaje, pelerine, aparatate foto profesionale şi camere video, medicamente, insulină (însoţită de documente, mâncare şi conserve, apă şi suc în PET sigilat, steaguri şi selfie sticks. Nu se permite accesul cu: droguri, cuţite şi bricege cu lama mai mare de 6 cm, arme, explozibil, sticle, alcool, animale, biciclete, skate-uri, trotinete, umbrele şi umbrele pliabile, mobilier de grădină, aprinderea focului, materiale inflamabile, combustibili şi/sau generatoare de curente.

Obiectele găsite în perimetrul festivalului trebuie aduse la zona de Lost & Found (marcată pe harta festivalului). Proprietarii le pot recupera urmând o procedură a organizatorului care constă în identificarea persoanei şi a obiectului pierdut. După festival, organizatorul va păstra obiectele nerecuperate pentru o perioadă de 10 zile de la momentul predării către zona de Lost & Found şi va încerca returnarea lor către proprietari.

Alte informaţii importante

Pe teritoriul festivalului există zone de prim ajutor, în caz de nevoie, care sunt evidentiate pe harta festivalului.

Plata serviciilor şi produselor în incinta evenimentului se va face cu Brăţara RFID (Radio Frequency IDentification).

Harta festivalului Electric Castle 2017

Dacă plouă, în zonele acoperite, se vor putea adăposti aproximativ 20.000 de persoane. Mai exact în Hangar, Roots, Pitch, Hideout, Silent Dance, Fashion Corner, Food Court, Weshowcase, Premium Area, Tech World plus alte zone ale sponsorilor. În faţa fiecărei scene există portafloor (podea de plastic anti-noroi) sau podea de lemn, iar în camping şi în festival sunt construite alei de pietriş (tot anti-noroi). La intrare vom distribui gratuit câteva mii de pelerine. Organizatorii recomandă să aveţi la voi cizme, pelerine şi haine mai groase.

Program concerte Electric Castle Festival 2017

Program concerte ziua 0
Program concerte ziua 1
Program concerte ziua 2
Program concerte ziua 3
Program concerte ziua 4

Abonamente Electric Castle Festival 2017

Abonamentele de acces general pentru Electric Castle Festival 2017 au fost epuizate, dar mai sunt în vânzare abonamente premium, dar şi biletele „Any Day Ticket” şi „Any Day Premium Ticket”. Acestea pot fi achiziţionate de la intrare sau de pe site-ul festivalului.

Categorie Preţ întreg
General Access Pass 499 lei + taxe SOLD OUT
General Access Pass + camping 599 lei + taxe  SOLD OUT
Premium Pass 899 lei + taxe (970.92 lei) bilete
Premium Pass + camping 999 lei + taxe (1078.92 lei) bilete
Bilet Day 0 89 lei + taxe (95.23 lei) bilete
Bilet Any Day Ticket*  189 lei + taxe (202.23 lei) bilete
Bilet Any Day Premium Ticket*  389 lei bilete
The Black Ticket 9999 lei bilete

*Biletele „Any Day Ticket” şi „Any Day Premium Ticket” oferă acces la alegere, într-una din zile a festivalului.

*Zona Premium include: acces zonă vizibilitate bună la scena principală, bar şi toalete private, Fine Dining & Premium food stalls.