Acest eveniment a avut loc in data de 10 Dec 2015.
Vezi alte evenimente cu , , .
Vezi alte evenimente la din .

Joi, 10 decembrie 2015, de la ora 17:00, trupa Nightwish va concerta în Pavilionul Central al complexului Romexpo din Bucureşti, în cadrul turneului european „Endless Forms Most Beautiful”, după 10 ani de la primul concert în România. În deschidere vor concerta trupele Arch Enemy şi Amorphis.

Programul concertului

17:00 – acces eveniment
18:50 – Amorphis (35′)
19:40 – Arch Enemy (50′)
21:10 – Nightwish (120′)

„Endless Forms Most Beautiful”, albumul de studio cu numărul opt al celei mai cunoscute trupe de symphonic power metal, a fost lansat în Europa pe 27 martie 2015 şi este primul disc al formaţiei cu noua solista, Floor Jansen şi alături de Troy Donockley, care a trecut de la statutul de invitat, la cel de membru cu drepturi depline.

Este şi primul material fără bateristul Jukka Nevelainen, care a luat o pauza de la activitatea formaţiei din cauza insomniei cronice de care suferă, fiind nevoit să abandoneze înregistrările albumului şi turneul mondial de promovare al acestuia. Partea de percuţie a fost preluată de Kai Hahto.

https://www.youtube.com/watch?v=ETvQlbs-3Dw

Concertul pe care cea mai importantă trupă de simfonic metal din lume, Nightwish, îl va susţine la Bucureşti se va desfăşura în condiţii speciale, ca urmare a tragediei din 30 octombrie 2015 ce a avut loc în clubul Colectiv, în urma căreia prieteni, oameni dragi, colaboratori şi iubitori ai muzicii au plecat dintre noi.

Liderului formaţiei Tuomas Holopainen a declarat „Am împietrit când am aflat prin ce treceţi voi în România. Această tragedie nu ar fi trebuit să se întâmple; atât de mulţi oameni plecaţi dintre noi şi aflaţi în suferinţă de atunci. E chiar mai trist pentru noi, muzicienii, că totul a început în timpul unui eveniment muzical. Încă de la primul nostru concert din România, în 2004, am trăit împreună multe momente frumoase cu români extraordinari. Gândurile şi sentimentele mele sunt cu voi. Nu abandonaţi speranţa. Fiţi puternici! Din respect pentru cei care nu mai sunt, nu vom folosi efecte pirotehnice în spectacolul de la Bucureşti, ci vom pregăti o producţie cu totul specială, integral dedicată victimelor acestei teribile tragedii.”

Concertul Nightwish din 10 decembrie 2015 se va desfăşura în Pavilionul Central Romexpo care dispune de toate dotările necesare pentru buna desfăşurare a evenimentului, beneficiază de echipamente de prevenire a incendiilor şi suficiente ieşiri de evacuare adaptate capacităţii locației. Cupola centrală de la Romexpo este dotată cu 28 hidranţi interiori şi 12 exteriori, 616 sprinklere de apă şi drencere declanşate automat de senzorii detectori de incendiu plasaţi pe fiecare stâlp de susţinere, la fiecare nivel în parte, precum şi cu un sistem de evacuare a fumului cu 24 de trape cu acţionare automată, situate pe tavanul cupolei.

Bilete Nightwish la Romexpo din Bucureşti

Biletele pentru concertul Nightwish de la Romexpo din Bucureşti, de pe 10 decembrie 2015, pot fi achiziţionate din reţeaua Eventim şi online pe www.eventim.ro, la mai multe categorii de preţ, în funcţie de poziţionarea locurilor în sală.

Categorie Preţ
Zona A 380 lei  cumpără bilete
Zona B 210 lei  cumpără bilete
Tribuna 1 310 lei  cumpără bilete
Tribuna 2 250 lei  cumpără bilete
Tribuna 3 190 lei  cumpără bilete

Informaţii şi reguli de acces

Accesul publicului în Pavilionul Central Romexpo va fi permis începând cu ora 17:00. Biletele pentru tribune şi zona B vor fi procesate la intrarea principală, centrală. Tot aici va fi organizat și accesul special pentru scaunele cu rotile. Biletele pentru Zona A vor fi verificate folosind cele doua intrari laterale. Ieşirea din perimetrul evenimentului nu este permisă, mai exact, ieşirea din incinta Pavilionului Central şi spaţiilor adiacente amenajate va atrage după sine invalidarea biletelor.

Toţi spectatorii, indiferent de vârstă, trebuie să prezinte un bilet valid, iar persoanele cu vârsta sub 18 ani trebuie să fie însoţite de un adult. În situaţia în care evenimentul nu va fi declarat sold-out înainte de data desfăşurării, la intrarea principală vor fi disponibile spre vânzare bilete, în limita locurilor disponibile.

În cadrul evenimentului vor fi amenajate trei zone de acces şi şase ieşiri de urgenţă, marcate corespunzător. Participanţii la eveniment sunt rugaţi să respecte măsurile de apărare împotriva incendiilor stabilite de organizatori şi să urmeze instrucţiunile personalului calificat pentru evacuare în caz de urgenţă.

Este permis accesul cu binocluri în zona tribunelor, căşti sau alte mijloace de protecţie auditivă, camere foto compacte, lanţuri de portofel cu greutatea mai mică de aproximativ 200 de grame, accesorii vestimentare specifice, cu excepţia celor care pot fi considerate obiecte contondente, telefoane mobile, pancarte din hartie sau pânză dedicate conceptului de eveniment şi fără beţe.

Este interzis accesul în zona de concerte cu camere foto cu obiective detaşabile, trepiede, blitzuri, obiecte contondente, arme, obiecte ce pot fi considerate periculoase, recipiente din sticlă, metal, plastic, sticle, alcool sau alte băuturi şi alimente din exteriorul zonei de concert, artificii, lampioane, materiale inflamabile, cărucioare pentru copii, bannere susţinute de beţe, umbrele, scaune, lanţuri, animale de companie, substanţe interzise prin lege, medicamente neînsoţite de reţetele oficiale. Încălcarea acestor prevederi, precum şi orice formă de comportament violent pot atrage restricţionarea sau chiar interzicerea accesului în locaţia concertelor. Fiecare participant este răspunzător pentru pagubele provocate.

Harta de acces la concertul Nightwish de la Bucureşti
Harta de acces la concertul Nightwish de la Bucureşti

În interior va fi amenajată o zonă de garderobă contra-cost exclusiv pentru haine, iar aici nu pot fi depozitate obiecte de valoare. Taxa fiecărei haine va fi de 3 lei. Recomandăm participanților la eveniment să nu se prezinte la accesul în locaţie cu rucsacuri, bagaje sau genţi voluminoase, acestea nefiind permise.

Fumatul şi focul deschis este interzis în interiorul Pavilionului Central Romexpo, motiv pentru care organizatorii vor pune la dispoziţia participanţilor un spaţiu de fumat dedicat, în dreptul fiecărei porţi de acces în locaţie. În timpul derulării evenimentului, publicul are acces în afara Pavilionului doar în zona specială pentru fumători şi în cea a toaletelor suplimentare.

Parcarea B din complexul Romexpo cu intrare din Bulevardul Expoziţiei va fi deschisă pentru spectatori, contra cost, respectiv 15 lei/maşină pe toată perioada evenimentului, în limita locurilor disponibile. Pentru a evita supraaglomerarea zonei, recomandarea general valabilă este de a nu folosi autoturismele proprii ci mijloacele de transport comun.

În timpul evenimentului vor fi organizate două puncte de informare, unul in exteriorul zonei de acces de la intrarea in Pavilionul Central şi altul în zona intrarii principale din interiorul Pavilionului. Tot aici va fi activ şi punctul de Lost&Found.

Concertul Nightwish de la Romexpo din Bucureşti este organizat de către ARTmania.