O baie elegantă îți poate da o stare de bine dimineața, când te pregătești pentru o nouă zi, și te poate ajuta să te relaxezi și să te răsfeți seara, înainte de culcare. Dacă ai decis să amenajezi un astfel de spațiu în locuința ta, descoperă 5 trucuri care să te ajute să transformi o încăpere obișnuită într-una sofisticată și primitoare!

Alege o baterie elegantă pentru lavoar

Un truc simplu, dar de efect pentru a amenaja o baie cu bun-gust este alegerea unor baterii pentru lavoare elegante. Optează pentru un design simplu, cu linii rotunjite, astfel încât să nu încarci vizual spațiul și să pui în valoare piesele de mobilier sau decorul!

Dacă vrei ca bateria pentru lavoar să fie una dintre piesele principale dintr-o baie elegantă, alege un model cu pipă înaltă, cu dublă comandă, auriu sau cu un aspect de bronz antichizat!

În ceea ce privește materialele, este important să achiziționezi baterii de înaltă calitate, cum ar fi cele din alamă sanitară. Aceste produse nu doar că oferă un aspect sofisticat, dar sunt și rezistente în timp. Evită finisajele prea stridente sau prea îndrăznețe, pentru că pot părea nepotrivite într-o amenajare elegantă!

Optează pentru o cadă freestanding

Dacă spațiul îți permite, montează în baie o cadă freestanding cu picioare, cu formă ovală și cu un design curbat în partea de sus a cuvei! Acest truc te va ajuta să obții o amenajare luxoasă și sofisticată.

Totodată, amplasarea corectă a căzii freestanding este esențială pentru o amenajare reușită a băii. Acest obiect sanitar devine piesa centrală și trebuie pus în evidență prin poziționarea în prim-plan față de celelalte elemente din cameră.

Pentru a completa aspectul băii tale într-un mod armonios, este recomandat să alegi o baterie de podea pentru cadă, cu același finisaj ca al bateriei pentru lavoar. Vei crea un aspect uniform și elegant în întreaga încăpere.

Integrează piatra naturală în amenajare

Piatra naturală este un material elegant și luxos, cu un aspect unic. De asemenea, găsești în magazinele fizice sau online o varietate de tipuri, culori și texturi, de la marmură albă polisată la travertin maro periat sau granit gri mat.

Unul dintre principalele beneficii ale utilizării pietrei naturale în amenajarea băii este durabilitatea acestui material: rezistă excelent în timp și poate suporta uzura frecventă și expunerea la apă și umiditate, fără să-și piardă din calitate sau să-și modifice aspectul.

În plus, utilizarea acestui material în amenajarea băii adaugă un aer de lux și rafinament spațiului. Frumusețea naturală și textura pietrei aduc o notă de eleganță în orice încăpere.

Există o multitudine de feluri în care acest material luxos poate fi integrat în designul interior: prin placarea pardoselii și pereților, montarea unui blat, alegerea unui lavoar sau a unei căzi din piatră naturală etc.

Creează simetrie

În amenajările elegante, simetria este un principiu de bază. Folosește acest truc pentru a crea fără dificultate un design echilibrat și cu aspect plăcut. Iată câteva idei din care să te inspiri:

  • amplasează pe una dintre laturile mai scurte ale băii două lavoare și două oglinzi, la distanțe egale față de mijlocul peretelui;
  • dacă optezi pentru un singur lavoar, pune câte o aplică de perete în stânga și în dreapta oglinzii;
  • aranjează câteva ghivece cu plante sau elemente de decor într-un mod simetric față de un punct central din baie (o cadă freestanding, o fereastră mare, un perete-accent etc.).

Adaugă corpuri de iluminat cu design clasic

Pentru a completa într-un mod spectaculos amenajarea unei băi elegante, este important să acorzi atenție deosebită iluminării. Lustrele, candelabrele sau aplicele de perete cu design clasic pot aduce un plus de rafinament și eleganță spațiului.

Spre exemplu, poți achiziționa corpuri de iluminat aurii, de culoarea bronzului sau în nuanțe deschise, cu elemente din sticlă, cristal sau diferite materiale textile și cu mai multe brațe.

Alege corpurile de iluminat în funcție de celelalte elemente de design din baie, pentru a crea armonie în amenajarea spațiului! În același timp, este important să iei în considerare amplasarea candelabrului sau lustrei și a aplicelor, precum și intensitatea luminii, astfel încât încăperea să fie ușor de utilizat și primitoare.

Reține că este recomandat să alegi corpuri de iluminat de calitate, care să respecte standardele de siguranță și să fie potrivite pentru utilizarea în spații cu umiditate ridicată!

Amenajarea unei băi elegante nu este o sarcină dificilă dacă urmezi aceste cinci trucuri: alege o baterie de lavoar potrivită, amplasează o cadă freestading cu picioare, integrează piatra naturală în designul interior, creează simetrie și adaugă corpuri de iluminat cu aspect clasic!

Citeşte despre: