UPDATE 05.02.2014 – Din motive logistice concertul a fost amânat pentru 5 iulie 2014!

UPDATE: Concertul a fost confirmat pe pagina oficială de Facebook a trupei, pentru 4 iulie 2013, la Romexpo!

Thirty Seconds to Mars ar putea concerta în premieră la Bucureşti în 2014, conform unor informaţii apărute în ultimele zile online. Concertul ar putea avea loc pe 6 iulie în cadrul etapei din vară a turneului european de promovare al albumului „Love, Lust, Faith and Dreams”.

www.maximumrock.ro a anunţat posibilul concert al trupei americane, iar www.metalhead.ro a dat ca şi dată posibilă 6 iulie 2014 şi ca locaţie Romexpo, însă niciuna dintre informaţii nu a primit până în acest moment confirmarea oficială.

Thirty Seconds to Mars este în prezent în plin turneu de promovare al celui de-al patrulea album. Turneul va ajunge în Europa în perioada 14 februarie – 20 martie 2014, urmând apoi o serie de concerte în Australia (sfârşitul lui martie) şi America de Nord (începutul lunii mai). Programului turneului i-au fost adăugate de curând alte date europene, astfel începând cu 25 iunie, Jared Leto şi colegii săi vor reveni pe bătrânul continent. Până în acest moment trupa are anunţate concerte doar până pe 2 iulie 2014, alte show-uri din turneu vor fi anunţate în perioada următoare.

Thirty Seconds to Mars – un fenomen mondial

Trupa Thirty Seconds to Mars a luat fiinţă în 1998, în Los Angeles, California. Chiar dacă debut trupei nu a fost tocmai unul fulminant, cel de-al doilea album „A Beautiful Lie” a fost foarte bine primit de fanii muzicii rock primind nenumărate albume de platină şi aur la nivel mondial.

Însă acesta a fost şi startul a ceea ce urma să fie una dintre cele mai încinse dispute între artişti şi casele de discuri ale ultimilor ani. Pe parcursul procesului trupa şi-a filmat toate momentele mai grele sau frumoase, in această perioadă încărcată emoţional au compus albumul „This is War”, iar rezultatul final este documentarul „Artifact”. Documentarul a fost premiat la festivalul de film de la Toronto şi în primele zile de la lansarea online a ajuns pe primele locuri în topuri din nenumărate ţări.

http://www.youtube.com/watch?v=UgVQ_R-Zh-k

„Love, Lust, Faith and Dreams” a fost lansat în mai 2013 şi a fost extrem de bine primit de fani şi critici. Şi pentru că Jared Leto, Shannon Leto şi Tomo Miličević sunt genul de muzicieni pentru care limitele sunt doar provocări, în martie 2013 Thirty Seconds to Mars a devenit prima trupă care a trimis o piesă comercială în spaţiu, cu ajutorul NASA.

Thirty Seconds to Mars sunt recunoscuţi pentru stilul îndrăzneţ de a aduce în permanenţă noutăţi sound-ului trupei, însă un element constant când vine vorba de trupă este show-ul plin de energie, personalitate şi muzică ce a ocupat primele locuri în topurile din toată lumea. „Edge of the Earth”, „Attack”, „The Kill”, „Kings and Queens”, „This Is War”, „Closer to the Edge”, „Hurricane 2.0”, „Up in the Air” sunt doar câteva dintre piesele pe care fanii trupei ar putea să le asculte la live pentru prima oară în România.