În perioada 12-20 decembrie 2016, pentru al optulea an consecutiv, Strauss Festival Orchestra Vienna, sub bagheta maestrului Willy Büchler, revine în România cu un nou concept în turneul „Vienna Classic Christmas”. Spectacolele speciale de Crăciun au loc în Iaşi, Bacău, Constanţa, Bucureşti, Craiova, Timişoara, Cluj-Napoca şi Braşov.

Program turneu „Vienna Classic Christmas” 2016

Oraş Dată Locaţie
Iaşi 12 decembrie Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri" cumpără bilete
Bacău 13 decembrie  Teatrul de Vară „Radu Beligan" cumpără bilete
Constanţa 14 decembrie  Casa de Cultură a Sindicatelor cumpără bilete
Bucureşti 15/16 decembrie  Sala Palatului cumpără bilete
Craiova 17 decembrie  Sala Polivalentă cumpără bilete
Timişoara 18 decembrie  Opera Naţională Română cumpără bilete
Cluj-Napoca 19 decembrie  Opera Naţională Română cumpără bilete
Braşov 20 decembrie  Teatrul Dramatic „Sică Alexandrescu" cumpără bilete

Spectacolul veritabil vienez va avea în plus o componentă vizuală, prin graţia corpului de balet Pegani, alcătuit de prim-balerinii Romina Kołodziej şi Vladimir Snizek. Coregrafia poartă semnătura celebrei balerine Raffaela Pegani, o artistă cu o carieră îndelungată împreună cu Strauss Festival Orchestra Vienna. Romina Kołodziej a studiat la Opera de Stat din Viena şi este prim-balerină la Teatrul Naţional Slovac din Bratislava. Vladimir Snizekeste balerin, coregraf, manager, având o agendă încărcată, cu turnee în toată lumea.

Concertul de la Sala Palatului din Bucureşti va beneficia de participarea extraordinară a doi soliști de renume mondial, soprana Leontina Văduva și tenorul Robert Nagy. Vocea tenorului Robert Nagy a facut senzaţie în toată Europa, fascinand publicul cu rolurile pe care le-a interpretat şi cu lejeritatea cu care ia acutele. Soprana Leontina Văduva este considerată una dintre cele mai mari soprane ale lumii. Artista a dat viaţă celor mai mari eroine ale operei şi a concertat pe cele mai prestigioase scene ale lumii.

Strauss Festival Orchestra Vienna a devenit cunoscută publicului român după invitaţia de la Festivalul „George Enescu”. În acest an, spectacolul autentic vienez va prezenta spectatorilor tabloul fabulos al Vienei Imperiale, redat prin interpretarea orchestrei, graţia corpului de balet şi costumele special create pentru a da viaţă muzicii nemuritoare a Dinastiei Strauss.

Fondată în 1978, de către legendarul dirijor Peter Guth, Strauss Festival Orchestra Vienna este un ansamblu de top al Vienei. Spectacolele ei prezintă autenticitatea muzicii vieneze la un nivel înalt, prin profunzimea artistică şi prin bucuria de a interpreta a membrilor orchestrei. De-a lungul carierei, ansamblul a primit în rândurile sale muzicieni excepţionali, precum: Monika Mosser, Günter Seifert, Leontina Văduva şi Robert Nagy.

Bilete turneu „Vienna Classic Christmas” 2016

Biletele pentru concertele din cadrul turneului „Vienna Classic Christmas” 2016, pe care Strauss Festival Orchestra Vienna le va susţine în perioada 12-20 decembrie 2016, la Iaşi, Bacău, Constanţa, Bucureşti, Craiova, Timişoara, Cluj-Napoca şi Braşov, pot fi achiziţioante din reţeaua Eventim şi online de pe www.eventim.ro, la mai multe categorii de preţ.

Preţul biletelor variază între 60 şi 200 lei, în funcţie de oraşul în care are loc reprezentaţia şi de poziţionarea locurilor în sală.

Evenimentul face parte din Programul naţional cultural „Artă contra Drog” 2016, proiect derulat de Centrul Internaţional şi pentru Drepturile Omului – CIADO România şi Asociaţia Culturală de Teatru, Muzică şi Film „Dracula”. Scopul proiectului este de a informa publicul asupra riscului asociat consumului de droguri şi de a oferi, în acelaşi timp, o alternativă de viaţă sănătoasă prin consumul de acte cultural-artistice.