Thievery Corporation va concerta la Electric Castle 2014 la Castelul Banffy din Bonțida, județul Cluj, fiind cel de-al doilea cap de afiş anunţat, după DJ Rusko. Pentru cea de-a doua ediţie a festivalului, ce va avea loc între 19 şi 22 iunie 2014, au mai fost confirmaţi şi: DJ Fresh, Akua Naru, DJ EZ, King Shiloh, Slow Magic, CTC, Shiver, The Model, Orchestra Notes & Ties şi mulţi alţii.

Trip-hop, drum ‘n’ bass şi dubstep la Electric Castle

Thievery Corporation au concertat în premieră în România în 2008, iar şase ani mai târziu vor urca pe scena de la Electric Castle 2014 la Bonţida. Trupa a debutat la mijlocul anilor ’90 şi de atunci au cucerit fanii trip-hop-ului prin muzică, dar şi prin show-urile spectaculoase. La Electric Castle vor fi prezenţi în formulă completă de 13 muzicieni, aceştia solicitând un sistem audio special, capabil să acopere o gamă largă de frecvenţe joase şi care include dublarea numărului de subwoofers.

DJ Fresh este „vinovat” pentru piese ca „Hot Right Now” (feat. Rita Ora), „The Power” (feat. Dizzee Rascal ), „The Feeling” (feat. RaVaughn) sau „Earthquake” (Vs. Diplo Feat. Dominique Young Unique). Este unul dintre DJ britanici cei mai în vogă ai momentului, iar la Bonţida va veni însoţit de Messy MC.

O legendă a muzicii garage şi artişti ce iau cu asalt piaţa muzicală

Muzica garage va fi reprezentată la festival de cel considerat „cel mai bun DJ” al genului din toate timpurile, DJ EZ. Cunoscut pentru emisiunile radio şi show-urile live, DJ EZ deţine încă recordul pentru cea mai bine vândută compilaţie garage, „Pure Garage Series”, lansată în 2000.

https://www.youtube.com/watch?v=lURo4QlcRRA

După succesul show-urilor de la Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara şi Iaşi, din 2013, Akua Naru revine în faţa fanilor din România, cu un concert pe care echipa Electric castle îl anunţă a fi „inedit prin formula intimă și interactivă”.

În premieră la Electric Castle vor fi King Shiloh, unul dintre primele sound-systemuri de reggae și dub din lume, și Slow Magic, a cărui identitatea rămâne ascunsă sub o mască tribală şi pentru care muzica este totul.

Muzicienii români vor face show la Electric Castle 2014

Line-up-ul festivalului a fost îmbogăţit şi cu o serie de artişti autohtoni. După show-urile din 2013, CTC, The Model, Orchestra Notes & Ties, Pop Killers, Mihai Popoviciu, K-lu & DJ Sauce, T-Boys (Missile & Goranga) şi Dubase revin pe scena festivalului.

Până în prezent, din programul festivalului au fost anunţaţi 30 de artişti din cei peste 100 ce vor concerta pe cele cinci scene amplasate în castelul ce a fost cândva numit „Versailles-ului Transilvaniei”. Printre aceştia: DJ Rusko, Kraak & Smaak, Delta Heavy, Şuie Paparude, Subcarpaţi, Adam Freeland, The Correspondents, Fred V & Grafix, Arms and Sleepers şi Mungo’s Hi Fi.

Bilete la Electric Castle Festival 2014

Abonamentele pentru Electric Castle Festival 2014 pot fi achiziţionate de pe www.eventim.ro, din reţeaua Eventim, de la partenerii oficiali ai festivalului, dar şi cu ajutorul aplicaţiei mobile Electric Castle (disponibilă atât pe Android, cât şi pe iOS).

Tipuri de abonamente Early Bird Presale Preţ normal
Perioada promoţie > 15.04 > 18.06 19.06
Abonament 19-22 iunie 172.8 lei 205.2 lei 270 lei cumpără
Abonament + Camping 205.2 lei 237.6 lei 302.4 lei cumpără
Camping 32.40 lei - - cumpără

*preţurile includ toate taxele.