A doua ediţie rEVOLUTION Festival ce va avea loc în weekend-ul 3-4 iunie 2016 în Timişoara, la Muzeul Satului Bănăţean beneficiază de un line-up impresionant ce acoperă mai multe genuri muzicale.

Timp de două zile pe cele 5 scene din cadrul festivalului vor evolua peste 30 de artişti printre care: Juliette & The Licks, Black Sun Empire, Skunk Anansie, John Digweed, Suicidal Tendencies, Guardians of Time, Roni Size and DJ Krust, Fred V & Grafix, Planet of Zeus, Reboot, Negură Bunget, Avenger, Blazzaj, Bombarder, CTC, Premiesku, Gescu, Herodot, Litor, Chay Nelle, Dishumanity, DJ Shone, Alcapone & Tommy T, Exotic Times, Few Reasons Why, Gigatron Selecta, Gothic, Haos, Herbal Queen, Infest, Keyz, Mak Floss, Mr. Heart, Umbre Zidite, ARC GOTIC, ApocalipS Wacko (Madred) & DJ Sanchez, TobyONE, Martin Buttrich, Francesca Lombardo şi mulţi alţii.

Prestaţia artiştilor va fi împărţită între scenele: Music Guru / Main Stage – scena principală pentru show-urile headlinerilor, Electric Apex – pentru fanii beat-urilor puternice, Xtreme Music – dedicată noilor trupe din zona ritmurilor intense de hard, heavy metal sau punk, Zion Love pentru sound-urile de r’n’b, hip hop, drum’n’bass sau dub step şi Trance Zone pentru fanii muzicii electronice.

Program rEVOLUTION Festival 2016

Vineri, 3 iulie 2016, concertele vor începe la 18:15 la scena Music Guru cu trupa autohtonă de acid jazz Blazzaj, continuând cu trupa de punk rock Riatam Nereda (Serbia). Următoarele ore vor fi deținute de două dintre cele mai interesante nume ale festivalului: direct din California, legendele de la Suicidal Tendencies, aflați pentru prima dată în România, vor zgudui scena cu piesele lor metal/punk/crossover. Alături de ei pe scenă, la tobe, va urca celebrul Dave Lombardo (Slayer).

Juliette and the Licks va continua în forță seara cu un concert ce se anunță a fi exploziv. Tot pentru prima dată la noi în țară, cel mai rebel star al Hollywoodului, Juliette Lewis va zdruncina scena de la rEvolution Festival. Cunoscută în special pentru rolurile sale din filme ca „From Dusk Till Down” al lui Tarantino sau „Natural Born Killers” al lui Oliver Stone, Juliette Lewis va urca pe scenă alături de trupa The Licks care îi are în componență pe Brad Wilk (tobe) de la Rage Against the Machine și pe Juan Alderete (bass ) de la Mars Volta.

Băieții de la CTC vor aduce ritmurile hip hop la scena Music Guru, fiind urmați de legenda incontestabilă a muzicii bass, Roni Size, împreună cu DJ Krust, partenerul său de studio din echipa Full Cycle, ambii din Marea Britanie.

Drum’n’bass va fi reprezentat de Black Sun Empire (Olanda) și duo-ul britanic Fred V & GRAFIX alături de carismaticul entertainer Dynamite MC. Fred V și GRAFIX sunt cu adevărat pasionați, sound-ul fluid, mixajele lor care trec de granițele drum’n’bass ajungând la rock, funk, soul sau jazz sunt elementele definitorii muzicii lor.

Noaptea va fi încheiată la scena principală de Mi-tzu și cu Damaja din România.

La scena Electric Apex, Vali Florea, Elles și Premiesku, artiști autohtoni vor da startul serii electrice. Premiesku, în calitate de ingineri de sunet talentați, reușesc să transforme ideile lor heterogene în sunete puternice, energice și pline de culoare, în mixuri foarte variate, cu influențe balcanice.

Martin Buttrich originar din Germania, nominalizat la premiile Grammy, descrie o arhitectură absolut electrizantă a muzicii, reușind să deschidă noi orizonturi pentru fanii acestui gen muzical.

Din Mexic vine Hector cu un mixaj plin de energie, precizie și mai ales suflet. Ultimul concert la Electric Apex îi va aparține lui Mahony, Dj român care a împărțit scena cu nume mari ale genului :Dubfire, Audiofly, James Zabiela.

Pe scena Xtreme Music vor urca începând cu ora 18:30 ApocalipS, trupă de metal de la noi din țară , continuând cu un alternativ pop oferit de Mr. Heart- Marea Britanie. Haos, propune publicului o porție de punk autohton, urmând  hardcore cu  Thimble, deathrash metal cu Infest și speed/thrash metal cu Bombarder, toate cele trei trupe fiind originare din Serbia. Din Cehia vin Avenger , trupă de black/ death metal. K.O.R.A din Bulgaria și trupa românească Gothic vor încheia prima seară de rEVOLUȚIE.

Program concerte rEVOLUTION Festival 2016
Program concerte rEVOLUTION Festival 2016

Sâmbătă, 4 iulie 2016, la scena principală, headlineri vor fi grecii de la Planet of Zeus care vor aduce soundul lor caracteristic ce îmbină elemente de heavy metal cu stoner rock și influențe sudiste, fiind urmați de  britanicii de la Skunk Anansie. Cu șase albume la activ, cu hituri precum „Weak” sau „Hedonism”, trupa de alternativ indie rock va da posibilitatea publicului român să asculte una dintre cele mai interesante formații, emblemă a anilor ’90.

Maxim, cunoscut publicului ca membru al faimoasei formații Prodigy va oferi un show electrizant celor prezenți la festival, urmat fiind de Dj-ul TobyOne din Portugalia ce va veni cu un set plin de beat-uri bune.

Seara va fi încheiată de doi artiști români: Dj Dudu, un veteran al muzicii drum’n’bass și un susținător și promotor al scenei electronice underground din Timișoara și Dambo câștigător în 2012 al TM:DJ Challenge.

Electric Apex își deschide porțile în cea de-a doua zi de festival începând cu ora 21, primele nume care vor urca pe scena dedicată muzicii electronice fiind Iorgovan și Dobrikan, ambii de la noi din țară. Headliner al acestei scene va fi John Digweed, unul dintre cei  mai cunoscuți DJ din lume. De la sunete fluide la bass puternic, toată gama de sound-uri care l-a consacrat va fi prezentă în setul Dj-ului britanic.

Reboot, artist originar din Germania va prezenta la Timișoara noul sound experimental. Muzica lui împrumută sunete din toate stilurile muzicale, de la house la world music, jazz, funk sau r’n’b.

Francesca Lombardo este cea care încheie seara la scena electrică. Cu un background muzical clasic, artista italiană a ales calea muzicii electronice, reușind să se distingă din mulțime prin linia narativă ce îi poartă pe ascultători în zone diverse: melancolice, hipnotice sau tumultuoase.

Începând cu 18:30, pe scena muzicii extreme vor urca două trupe românești:băieții de la Crimena cu al lor sound de violent groove metal, urmați de proiectul de post rock Dara. Hardcore cu Few Reasons Why și black metal cu Kolac, ambele din Serbia vor încălzi publicul prezent.

Alte două trupe românești: Umbre Zidite și Negura Bunget vor performa pe scena de metal extrem.

Cunoscuți pentru showuri deosebite, norvegienii de la Guardians Of Time își vor spune povestea în fața publicului român. Seara va fi încheiată în forță cu thrash metal oferit de sârbii de la Alitor și post punk cu Arc Gotic -cult band-ul timișorean.

Biletele  rEvolution Festival 2016

Biletele  pentru rEvolution Festival ediția 2016 ce va avea loc în weekend-ul 3,4 iulie 2016 la Muzeul Bănățean din Timișoara pot fi achiziționate din rețeaua Eventim și online pe www.eventim.ro la prețul de 99,99 lei/22 eur/299 Rsd/zi.

În cazul în care nu sunt epuizate, în zilele festivalului, la intrare, biletele vor avea prețul de 124,99 lei.