Joi, 28 septembrie 2017, de la ora 20:00, are loc primul Red Bull Sound Clash din România, un eveniment care va pune faţă în faţă două dintre cele mai cunoscute şi mai apreciate trupe din România: CTC şi Carla’s Dreams. Cele două formaţii vor intra într-o bătălie muzicală care se va desfăşura în 4 runde, pe 2 scene, la Sala Polivalentă din Bucureşti.

Red Bull SoundClash este o bătălie muzicală, împărţită în 4 runde provocatoare, care prezintă un spaţiu captivant şi antrenant pentru artiştii care vor concura, dar şi pentru publicul care va decide învingătorul.

Program Red Bull Sound Clash

The Warm-Up (Încălzirea) – fiecare trupă va cânta 3 piese din repertoriul propriu
RUNDA 1: „THE COVER” – artiştii interpretează o melodie celebră în stilul propriu
RUNDA 2: „THE TAKE OVER” – Carla’s Dreams începe o piesă, CTC o preia din mers şi o continuă în stilul său, apoi se schimbă rolurile, timp de 4 piese
RUNDA 3: „THE CLASH” – Trupele interpretează 3 piese proprii în 3 stiluri muzicale diferite
RUNDA 4: „THE WILD CARD” – Fiecare trupă aduce pe scenă un invitat special surpriză

Noţiunea de Soundclash a apărut în anii ’50 în Jamaica, în rândul artiştilor reggae, care aveau nevoie de provocări noi şi care se întreceau în versuri şi ritmuri diverse pentru a capta atenţia publicului. Ideea de confruntare muzicală era promovată şi în secolul al XVIII-lea, când Bach şi Handel concurau la curtea habsburgilor. Mai târziu, acest tip de competiţie a devenit popular şi în zona jazz, în rândul trupelor din New Orleans.

Prima ediție a Red Bull SoundClash a avut loc în 2006, în Olanda, iar de atunci a făcut înconjurul lumii pe cinci continente, în peste 50 de dueluri. Red Bull SoundClash oferă setting-ul perfect şi spațiul de joacă de care muzicienii au nevoie pentru o confruntare creativă şi fără precedent. Nu este vorba nici despre un simplu concert, ci despre o competiţie muzicală care îi evidenţia talentul a două mari trupe din industria muzicală românească. Artiştii vor fi scoşi din zona de confort și vor intra în acest vortex al ritmurilor improvizate şi al jumătăţilor de piese. Fiecare trupă va avea câte o scenă care-i va fi casă pentru două ore, de unde îi va demonstra oponentului abilităţile artistice.

Dincolo de provocarea de a se întrece pentru prima oară în ritmuri şi rime, CTC şi Carla’s Dreams sunt două feţe ale unei monede. Fiecare este imaginea unui colectiv de oameni creativi, cu poveşti de cântat în faţa miilor de fani. Pe o faţă a monedei avem hip-hop-ul autohton care spune tare, răspicat şi impulsiv poveşti despre familii, droguri, sărăcie şi „răni deschise de care nimănui nu-i pasă”, pe cealaltă avem ritmurile de rock şi pop, care spun poveşti mai aşezate, dar dureroase, despre eroi, despărţiri şi iubire.

Înfiinţată în 1999, CTC este una dintre cele mai cunoscute trupe de hip-hop din ţară. De-a lungul carierei de aproape 20 de ani, cei 4 membri ai formaţiei au lansat mai multe materiale discografice, care au avut mare succes la public, precum: „Secretul din Atom” şi „Dificultăţi tehnice”. Printre cele mai cunoscute piese ale grupului se numără: „Scandaaal”, „Negru” şi „Interzis nefumătorilor”.

Înfiinţată în 2012, Carla’s Dreams este una dintre cele mai apreciate trupe ale momentului. Până în prezent, grupul a lansat 2 albume de studio şi are la activ mai multe colaborări cu artişti celebri, precum: Inna, Delia, Nicoleta Nucă, Antonia şi Loredana. Printre cele mai cunoscute melodii ale formaţiei se numără: „Te rog”, „Acele”, „Imperfect”, „Antiexemplu” şi „Până la sânge”.

Bilete Red Bull SoundClash: CTC vs Carla’s Dreams

Biletele pentru Red Bull SoundClash: CTC vs Carla’s Dreams de la Sala Polivalentă din Bucureşti, de pe 28 septembrie 2017, pot fi achiziţionate online de pe www.blt.ro, la preţul de 49 de lei.

Evenimentul nu este recomandat persoanelor sub 16 ani. Accesul copiilor sub 12 ani poate fi permis pe baza unui bilet valid şi doar în prezenţa unui părinte sau tutore.