Pasărea Rock, proiectul muzical iniţiat de Mircea Baniciu, Josef Kappl şi Ovidiu Lipan Ţăndărică, a adus pentru două ore, atmosfera rock a anilor ’70, pe scena Sălii Palatului din Bucureşti, în seara de 25 martie 2014.

Seara a început cu o întârziere de 20 minute, dar startul a fost unul energic, când, în aplauzele publicului, pe scenă au apărut Mircea Baniciu, Ovidiu Lipan Ţăndărică, Josef Kappl, alături de Marius Baţu (chitară), Vladi Cnejevici (clape), Teo Boar (chitară), Cristi Gram (chitară), Mani Neumann, poreclit şi „Violonistul diavolului”, iar mai târziu, Costin Petrescu.

Pasărea Rock la Sala Palatului - Foto: Vlad Pîrîu / iConcert.ro
Pasărea Rock la Sala Palatului – Foto: Vlad Pîrîu / iConcert.ro

Vezi mai multe poze în galeria foto de la concert!

Sala Palatului a fost aproape plină, iar atmosfera a avut un crescendo gradat, astfel că, la final, aproape toţi spectatorii erau în picioare, aplaudând şi cântând la unison cu artiştii de pe scenă. Pasărea Rock a avut un tril plin de energie, de ritm şi forţă, împletit din compoziţii cunoscute de la Pasărea Colibri, Phoenix, Baniciu, dar şi piese noi. Cei nouă artişti de pe scenă au transmis publicului o poftă de viaţă şi pasiunea vie pentru muzica lor, reuşind să atingă un echilibru în prestaţia lor scenică.

Un concert de poveste

Concertul a fost împărţit în trei capitole, iar fiecare cântec a fost însoţit de proiecţii grafice şi jocuri de lumini de efect. Publicul a fost încântat de variantele reorechestrate de la piese vechi, precum „Pasărea Roc…k And Roll”, „Vasiliscul şi Aspida”, „Calandrion”, „Eşarfa în Dar”, „Dealul cu Dor”, „Întoarcerea la Orient”, „Ceasornicarul”, „Pasărea Rock”, „Uciderea Balaurului”, dar  şi de compoziţiile noi, precum „Praznic, năprasnic”, „Legenda”, „Meşterul Manole”.

Mircea Baniciu le-a mulţumit celor prezenţi, de câteva ori, menţionând că cei mai în vârstă de pe scenă nu s-au mai întâlnit în varianta de aseară de prin anii ’70. Vocea i-a trădat emoţiile pe alocuri, dar publicul a primit cu aplauze fiecare cântec. Mani Neumann a făcut show cu vioara lui, un show de care multora a părut să le fi fost dor. Costin Petrescu, fost percuţionist Phoenix şi Ţăndărică, au arătat că vârsta nu le încetineşte şi nici nu le şterge talentul, momentele lor de solo-uri fiind fulminante.

Pasărea Rock la Sala Palatului - Foto: Vlad Pîrîu / iConcert.ro
Pasărea Rock la Sala Palatului – Foto: Vlad Pîrîu / iConcert.ro

Vezi mai multe poze în galeria foto de la concert!

Pentru partea de bis, Pasărea Rock a revenit pe scenă cu variante reorchestrate de la „Nunta”, „Mugur De Fluier”, „Andrii Popa”, „Canarul” şi, la insistenţele publicului, un al doilea bis – „Praznic, năprasnic”.

Pasărea Rock şi-a luat rămas-bun de la spectatorii care aplauda în picioare, urmând să zboare cu noi concerte, spre alte oraşe din România.