Ultima zi a festivalului Tuborg GreenFest powered by Rock The City s-a dovedit a fi şi cea mai aglomerată zi din cele trei. Mii de spectatori au fost prezenţi pe 1 iulie 2012 în cadrul Complexului Romexpo din Capitală pentru a vedea trupe ca Within Temptation, Evanescence sau Guns N’Roses.

Află cum a fost în prima zi de Rock the City 2012!
Vezi cum a fost la concertele Black Label Society şi Machine Head!

Ugly Kid Joe şi Within Temptation au fost primele trupe care au deschis ultima zi a Rock The City 2012. Publicul a început să se strângă în faţa scenei pe parcursul concertului susţinut de Within Temptation. Vocea solistei, Sharon den Adel i-a încântat pe fani încă de la primele piese interpretate: „Shot in the dark”, „In the middle of the night”, „Faster”.

Formaţia olandeză nu s-a aflat la primul concert din România, ei concertând printre altele şi anul trecut la Peninsula, membrii trupei au ţinut să mulţumească celor din faţa scenei pentru prezenţă. „Ice queen”, „Where is the edge”, „Iron”, „Sinead”, „Mother Earth” au făcut parte din repertoriul Within Temptation. La final, Sharon den Adel a primit din public două steaguri, din care unul al României, şi a promis că trupa va reveni cu un nou concert.

Ultima zi Rock The City 2012 cu show-uri memorabile

The Cult a fost următoarea trupă din program, care a urcat pe scenă. În ciuda căldurii de afară, Ian Astbury, solistul formaţiei, purta o jachetă cu guler de blană. Acest aspect nu l-a împiedicat însă să se mişte energic pe toată scena sau să invite publicul la mişcare. Printre piesele cântate de The Cult s-au numărat „Lil’ devil”, „Honey from a knife”, „Rain”, „Lucifer”, „Phoenix”, „The wolf”, „Love removal machine”. La final, The Cult nu a uitat să îşi răsplătească fanii din faţa scenei cu mici suveniruri pe care le-a aruncat acestora de pe scenă.

Evanescence le-a oferit spectatorilor un concert memorabil, fiind de altfel primul susţinut în România. Amy Lee, vocea formaţiei, i-a încântat pe spectatori atât cu vocea ei, cât şi prin faptul că a cântat la clape şi pian. Începutul fulminant al show-ului a fost dat de piese ca „What you want”, „Going under”, „The other side” sau „Made of stone”.

Publicul a avut parte de mici pauze între piese, atât cât membrii trupei schimbau instrumentele sau puţin din decor. „Lost in paradise”, „My heart is broken”, „Call me when you’re sober” sau „Imaginary” s-au regăsit pe lista de piese interpretate. Finalul show-ului a pus în evidenţă talentul solistei Amy Lee la pian şi voce, prin piesele „My immortal”, „Your star” şi „Bring me to life”. Trupa Evanescence a fost încântată de public, căruia i-a mulţumit şi mărturisit că ar vrea să revină.

Guns N’Roses – un show surprinzător

Spre surprinderea multora din cei prezenţi, Guns N’Roses a intrat pe scenă la ora 20:30, cu doar jumătate de oră întârziere faţă de programul anunţat. Axl Rose s-a dovedit a fi într-o formă de zile mari, reuşind să ţină un show de mai bine de trei ore, fără pauză. Repertoriul lor a fost unul impresionant şi a început promiţător, cu piese ca „Chinese democracy”, „Welcome to the jungle”, „It’s so easy”, „Mr.Brownstone”, „Sorry” şi „Rocket queen”.

Pe parcursul show-ului pe ecranul principal din spatele formaţiei, se proiectau videoclipurile pieselor cântate sau alte proiecţii în ton cu tema melodiilor. Axl Rose a fost destul de energic pe parcursul serii, a dansat şi alergat pe toată scena.

Richard Fortus (chitară),Tommy Stinson (bass), Dizzy Reed (clape, pian), DJ Ashba (chitară) şi Ron „Bumblefoot” Thal (chitară) au avut fiecare momentul lui artistic de solo sau propria piesă. Prestaţiile lor au fost aplaudate de către public, deşi unii dintre spectatori i-au privit cu scepticism la început. Axl Rose a susţinut un moment de solo la pian.

Guns N’ Roses a interpretat şi câteva cover-uri, precum „Live and let die” – cover Paul McCartney şi Wings, „Another brick in the wall part 2″ – cover Pink Floyd sau „Knockin’ on heaven’s door” a lui Bob Dylan. Dintre piesele Guns N’ Roses nu au lipsit „You could be mine”, „Sweet child O’ mine”, „November rain”, „Don’t cry”, „Civil war”, „Used to love her”, „Nightrain” sau „Madagascar”. Unele dintre piese au avut parte şi de efecte pirotehnice. Sonorizarea nu a fost constant de o calitate optimă, însă majoritatea publicului a trecut peste acest aspect.

Finalul concertului a adus peste public o mulţime de confetti de toate culorile şi mici artificii. „Patience” şi „Paradise city” au fost piesele care au pus punct show-ului Guns N’ Roses şi festivalului Rock The City 2012. Axl Rose le-a mulţumit şi i-a lăudat pe cei care au avut răbdarea de a participa la concert până la final, spunând că i-ar plăcea să revină în ţara noastră.

Tuborg GreenFest powered by Rock The City a avut loc în perioada 29 iunie 2012- 1 iulie 2012 la Romexpo în Bucureşti şi a fost organizat de către Marcel Avram şi D&D East Entertainment.