UPDATE: Rag’n’Bone Man nu va mai concerta la AWAKE Festival 2017

Rag’n’Bone Man, revelaţia muzicală a anului, Tom Odell, dar şi trupe ungureşti şi româneşti, ca Mary PopKids, Subcarpaţi, Golan, Jurjak şi Les Elephants Bizarres concertează între 1 şi 3 septembrie 2017, pe domeniul Teleki din Gorneşti, judeţul Mureș, la prima ediţie a festivalului AWAKE.

AWAKE propune trei zile în care participanţii se vor putea bucura de concerte şi party-uri, vor putea petrece până în zori alături de prieteni vechi şi noi, îşi vor putea exprima liber creativitatea sau vor putea lenevi fără remuşcări la umbra copacilor.

Domeniul Teleki din Gorneşti – Foto: Andrei Zaiţiu

Amplasat în inima Transilvaniei, la mai puţin de 20 km de Târgu Mureş, domeniul Teleki din Gorneşti include un parc dendrologic de 6.5 ha, cu arbori seculari şi poieniţe încântătoare, ce înconjoară castelul Teleki, monument arhitectural din secolul al XVIII-lea, supranumit de localnici „cel mai frumos castel din Ardeal”. Natura şi istoria au creat aici un loc de joacă de poveste, un spaţiu perfect pentru o explozie de culoare, sunete şi good vibes. AWAKE nu se va concentra doar pe muzică, ci şi pe armonia dintre natură şi artă, integrând în peisajul feeric al domeniului Teleki diverse elemente creative, precum instalaţii artistice, proiecţii video, teatru interactiv sau sesiuni de spoken word poetry.

Pe lângă muzică, pe parcursul celor trei zile de festival, cei prezenţi vor avea parte de diverse atracţii, precum The Forest Library  – biblioteca în aer liber, spaţiu special creat pentru un moment de relaxare alături de o carte bună; Serenity Meadow – zona de „wellbeing” pentru cursuri de yoga şi pillates sau The Brewery – spaţiul în care cele mai interesante tipuri de bere artizanală îşi vor găsi locul. Printre zonele de interes se va număra şi The AWAKE Platform, o platformă socială destinată iniţiativelor creative, cu workshop-uri interactive, conferinţe inspiraţionale şi sesiuni de „idea pitching”.

Primele confirmări de la AWAKE Festival 2017

Rag’n’Bone Man, fenomenul muzical care a luat cu asalt topurile din zeci de ţări, va fi prezent în exclusivitate în România. Cu peste 117 milioane de vizualizări pe Youtube, primul său single, „Human”, a atins prima poziţie în clasamente din peste 20 de ţări europene. În decembrie 2016, Rory Graham a primit premiul Critics’ Choice la BRIT Awards. Înainte de AWAKE, Rag’n’Bone Man va cânta vara aceasta la cele mai mari festivaluri de muzică, printre care Rock am Ring, Isle of Wight şi Roskilde. La începutul anului, artistul a fost inclus în prestigioasa lista BBC Sound of 2017, iar luna aceasta îşi lansează primul album.

Alături de Rag’n’Bone Man, headliner la AWAKE este Tom Odell, artistul care a reuşit să cucerească publicul la doar 22 de ani, odată cu lansarea hitului „Another Love”. Câștigător al BRITs Critics’ Choice Award în 2013, Tom Odell a lansat până acum două albume de succes, „Long Way Down” (2013) şi „Wrong Crowd” (2016).

Printre artiştii care urca pe scenă la prima ediţie AWAKE se numără şi Mary PopKids, trupa de alternative pop din Budapesta, prezenţi şi ei la mari festivaluri ca Sziget, Strand şi Volt. În line-up se află şi Subcarpaţi, Golan, Jurjak şi Les Elephants Bizzares, dar şi mulţi alţi aritişi ce vor fi anunţaţi în perioada următoare.

Abonamente AWAKE Festival 2017

Abonamentele pentru cele de 3 zile ale festivalului AWAKE au fost puse în vânzare în reţeaua Eventim şi online pe www.eventim.ro, la preţul promoţional SPEED BIRD de 101 lei, respectiv 125 lei incluzând camping. Promoţia este valabilă până joi, 23 februarie 2017.

După această dată, în perioada EARLY BIRD, abonamentele de 3 zile vor fi 151 lei, respectiv 175 lei incluzând camping, până miercuri, 31 mai. Din 1 iunie, până joi, 31 august, în perioada de PRESALE, abonamentul de 3 zile va fi disponibil la preţul de 181 lei, respectiv 205 lei incluzând camping, iar în prima zi de festival, abonamentele vor fi disponibile la preţul de 201 lei. Toate preţurile includ comisioanele de ticketing.

Perioada Abonament Abonament + camping
Speed Bird 101 lei 125 lei cumpără
Early Bird 151 lei 175 lei cumpără
Presale 181 lei 205 lei cumpără
La intrare 201 lei

Speed Bird – până la 23 februarie 2017
Early Bird – până la 31 mai 2017
Presale – până pe 31 august 2017

„Ideea pentru AWAKE s-a născut în urma unor discuţii pătimaşe şi foarte insistente cu un grup hotărât de fani din Târgu Mureş care ne-au convins de oportunitatea organizării unui nou festival în zona, unde există o lungă tradiţie muzicală şi artistică în general, nemaivorbind de un public entuziast, cunoscător de muzică bună şi tot ce-i nou. După ultima ediţie B’ESTFEST din 2013, ne propuseserăm să iniţiem un nou festival, dar căutăm locaţia ideală pe care au găsit-o prietenii noştri din Târgu Mureş după 1 an de cercetări în zonă. Mi s-a tăiat respiraţia când am ajuns pe domeniul Teleki din Gorneşti – acel parc cu arbori seculari, statui în stil baroc şi poieniţe parcă special desenate pentru scenele unui festival, cu Mureşul curgând pe toata lungimea parcului. A fost dragoste la prima vedere şi am decis pe loc că acolo va avea loc festivalul AWAKE”, a declarat Laura Coroianu, CEO Emagic.

Festivalul AWAKE este organizat de Emagic, responsabil pentru producţia unor concerte ca Roger Waters/The Wall, Depeche Mode, Red Hot Chili Peppers, Madonna, Iron Maiden, Metallica, Lady Gaga, Lenny Kravitz, dar şi a festivalului B’ESTFEST.