În perioada 3-5 iunie 2016, Arenele Romane din Bucureşti vor găzdui cea de-a cincea ediţie a festivalului METALHEAD Meeting. Cu un program ce se va intinde pe parcursul a trei zile, cu headlineri pentru toate gusturile, METALHEAD Meeting promite rockerilor un weekend intens.

UPDATE: Trupa Exploited, ce urma să facă parte din lineup-ul METALHEAD Meeting, a anulat show-ul din Bucureşti, din motive de sănătate.

Persoanele care, în urma anunţului, doresc returnarea biletelor, sunt rugaţi să se adreseze agenţiei de ticketing de unde le-au cumpărat, pănă vineri, 2 iunie, ora 14:00. Cererile de retur ulterioare acestei date, nu vor mai fi luate în considerare.

Restul detaliilor rămân neschimbate, iar programul festivalului se modifică după cum urmează: Eluveitie urca pe scena la 22:45, iar Rotting Christ la 20:55. De asemenea, grecii vor cânta 80 de minute în loc de 60 de minute.

Printre trupele care vor susţine concerte în cele 3 zile de festival se regăsesc: The Exploited (UK), KREATOR (Germania), Eluveitie (Elveţia), DragonForce (UK), Rotting Christ (GR), Delain (NL), Last Hope (BG), Beheaded (Malta), Mantar (DE), Infernal Tenebra (Croaţia), Xaon (Elveţia), Velian (BG), Melancholy (Rusia), Perihelion (Ungaria), Eufobia (Bulgaria), Akral Necrosis (RO), Dirty Shirt (RO), Khadaver (SVK), Spartan (NL), Other Eyes Wise (UK), Fear of Domination (FIN), Winter’s Verge (CY), Bleeding Utopia (SWE), Lightless Moor (IT), Mechanical God Creation (IT), Tears of Martyr (SP) şi The Colony (UK).

Vineri, 3 iunie 2016, prima zi a festivalului prilejuieşte fanilor întâlnirea muzicală cu genuri precum: sludge metal (Mantar, Germania), simfonic metal (Delain, Olanda), power metal (Dragonforce, UK) sau thrash metal cu legendele germane de la Kreator. Concertele zilei de vineri vor începe la ora 16:00 şi vor dura până la 03:35.

Sâmbătă, 4 iunie 2016, cei prezenţi la eveniment vor putea asculta prestaţia hardcore a celor de la Last Hope (Bulgaria), folk metal/melodic death metal cu cei de la Eluveitie (Elveţia), black metal alături de Rotting Christ (Grecia) şi o binemeritată porţie de hardcore punk cu legendele genului: Exploited (Scoţia). Concertele zilei de sâmbătă sunt programate a începe la 15:30 şi se vor încheia în jurul orelor 03:30.

Duminică 5 iunie 2016, ultima zi de METALHEAD Meeting este dedicată unora dintre cele mai iubite  trupe rock româneşti, începând cu ora 16:20.

Program METALHEAD Meeting 2016

Program METALHEAD Meeting 2016
Program METALHEAD Meeting 2016

Bilete şi abonamente METALHEAD Meeting 2016

Biletele şi abonamentele pentru cea de-a cincea ediţie a festivalului METALHEAD Meeting, ce se va desfăşura în perioada 3-5 iunie 2016 la Arenele Romane din Bucureşti, pot fi achiziţionate din reţeaua Eventim şi online de pe www.eventim.ro, la următoarele categorii de preţ:

Tip bilet Preţ
Golden Circle – abonament – 3 zile 200 lei cumpără abonamente
Normal Circle – abonament – 3 zile 150 lei cumpără abonamente
Normal Circle – bilet de o zi 100 lei cumpără bilete
Pachet Aniversar – 5th Edition Pack 560 lei cumpără pachet

*Pachetul Aniversar: 5th Edition Pack este disponibil doar pe www.iabilet.ro şi conţine 5 abonamente Normal Acces la preţ de 4. Dupa ce cumperi pachetul primeşti pe e-mail încă 4 invitaţii.

Accesul copiilor sunt 7 ani este gratuit dacă sunt însoţiţi de un adult posesor de bilet valid, iar acestora le este recomandată purtarea de căşti speciale pentru protecţia auzului copiilor. Accesul copiilor sub 12 ani este permis pe bază de bilet, dar doar dacă sunt însoţiţi de unul dintre părinţi.

Reguli de acces şi obligaţiilor publicului

Pentru o bună desfăşurare a festivalului, organizatorii invită publicul să respecte următoarele reguli:

  • să respecte măsurile de apărare împotriva incendiilor
  • să nu introducă/să nu încerce introducerea de făclii, artificii, petarde, torţe, recipiente, substanţe iritant lacrimogene ori alte asemenea materiale , substanţe sau obiecte
  • să nu aducă în stare de neutilizare, indiferent de mod, semnele, afişele, marcajele sau altele asemenea, destinate apărării împotriva incendiilor aflate în incintă
  • să nu aducă în stare de neutilizare, indiferent de mod, mijloacele tehnice de apărare împotriva incendiilor aflate în incintă
  • publicului îi este interzis să dezlipească sau să distrugă reclamele, anunţurile şi afişele expuse de organizator în incinta ansamblului construit, precum şi să deterioreze, să ridice sau să mute semnele ori indicatoarele amplasate de organizator, pentru facilitarea accesului în incintă, a evacuării persoanelor, a intervenţiei în situaţii de urgenţă sau a celor care semnalează existenţa unui pericol pentru viaţa persoanelor
  • să fumeze doar în locurile fără pericol de incendiu, special amenajate şi marcate

De asemenea, este interzis în zona de concert accesul cu arme sau obiecte periculoase, alcool sau alte băuturi şi alimente din exteriorul zonei de festival, materiale inflamabile, canistre pe gaz sau maşini de gătit de orice fel, umbrele (în caz de ploaie, publicul este rugat să aducă pelerine), aparate foto profesionale sau semi-profesionale (cu obiectiv detaşabil), aparate de înregistrare audio video profesionale sau semi-profesionale, animale de companie.

Vânzarea de produse se va face pe bază de jetoane ce vor putea fi cumpărate din zonele special amenajate. Pe toată durata festivalului va fi disponibil un stand de merch, achiziţionarea produselor putând fi făcută cash sau cu cardul.

METALHEAD Meeting este eveniment organizat de METALHEAD şi Bestmusic Live Concerts.